دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گفتگوی آنا با مدیر رادیو برون‌مرزی تالشی سیما؛

رادیویی که پناهگاه مردم تالش‌زبان کشور آذربایجان شد/ تنها رسانه مورد وثوق تالشی‌های این کشور هستیم

محمد علیپور تأکید کرد: تالشان جمهوری آذربایجان از دسترسی به رسانه محروم هستند و رادیو تالشی تنها رسانه مورد وثوق آنان است که تقریبا به بخشی از زندگی روزمره آنان تبدیل شده و با آن خو گرفته‌اند.
کد خبر : 516877
11769854_637.jpg

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا: طی سال‌هایی که جماهیر سابق اتحاد شوروی دارای استقلال شدند و عملا ابرقدرت کمونیست شرقی به تعبیر امام عظیم‌الشان راهی زباله‌دان تاریخ شد، محاسن و معایب بسیاری در نحوه حکمرانی همسایگان جدید حوزه شمالی کشورمان دیده می‌شود که متاسفانه یکی از اصلی‌ترین نقاط ضعف تبعیض شدید نژادی، دینی و قومیتی به حساب می‌آید.


برای نمونه شیعیان در جمهوری آذربایجان بخش اعظمی از جمعیت آن کشور را تشکیل می‌دهند ولی از کمترین میزان مشارکت‌های سیاسی و اجتماعی و حضور در حاکمیت برخوردارند. البته در این میان ردپای سیاه جریانات تکفیری با پول‌های نفتی رژیم مرتجع سعودی به خوبی دیده می‍شود. تالش تباران ساکن در نقاط مرزی کشور آذربایجان نیز از این قائده دردآور مستثنی نیستند و جمهوری اسلامی ایران سعی کرده تا با حداقل کار ممکن که راه‍اندازی «رادیو تالشی» است پناهگاه دردها و شریک در شادی‌‌هایشان باشد.


رسانه مرجع تالش زبانان در جمهوری آذربایجان به حساب می‌آید


در همین خصوص بیژن محمد علیپور مدیر رادیو تالشی به خبرگزاری آنا گفت: ایده ایجاد رادیو تالشی و ارایه طرح آن به معاونت برون مرزی صداوسیما در اواخر سال ۷۹ و جذب نیروی انسانی در سال ۸۰ صورت گرفت و در ۳۱شهریور سال ۸۳ با تولید و پخش نیم ساعت برنامه رسما روی صدای رادیو تالشی به روی آنتن رفت.


علیپور ادامه داد: مخاطبان این رادیو، تالشان جمهوری آذربایجان مستقر در جنوب این کشورند که شیعه مذهب و ایرانی الاصل هستند، همچنین تالشان مهاجر در مسکو که تقریبا از دسترسی به رسانه محرومند. بنا به تقاضای مکرر مخاطبان و استقبال قابل توجهی که از برنامه‌های متنوع تالشی صورت گرفت، این رادیو هم‌اکنون با یک ساعت برنامه در روز با بازپخش شبانگاهی مبادرت به تولید و پخش برنامه‌های سیاسی،فرهنگی، مذهبی و اجتماعی می‌کند. ضمن اینکه به صورت جدی در سایت رسمی رادیو و فضاهای اجتماعی مثل واتساپ، یوتیوب ،فیس بوک و توبیتر فعالیت قابل توجه دارد.


مدیر رادیو تالشی درخصوص نحوه کارکرد این رسانه برون مرزی نیز گفت: این رادیو هم اکنون دارای یک گزارشگر داخلی، یک خبرنگار خارجی و شش نفر کارمند ایرانی و خارجی است. در حال حاضر رسانه مرجع تالش زبانان در جمهوری آذربایجان به حساب می‌آید.


مردم این منطقه از دسترسی به رسانه محروم هستند


علیپور به پوشش گسترده راهپیمایی روز قدس در آذربایجان اشاره کرد و گفت: افشاگری نیات پلید امریکا و اسراییل، نمایش چهره پلید داعش و عقبه آن (جریان منحرف وهابیت) و در چند سال اخیر پوشش گسترده و حمایت همه جانبه از راهپیمایی باشکوه اربعین حسینی تالشانی که از استان گیلان و اردبیل عازم عراق می شوند از حوادث قابل توجه رادیو بوده است. همچنین پوشش گسترده و همه جانبه عاشورای حسینی در مناطق تالش‌نشین و بازتاب وسیع منطقه‌ای آن مورد تقدیر بزرگان و فعالان تراز اول تالشی همچنین معاون محترم برون‌مرزی سازمان قرار گرفته و در جریان کرونا نیز خدمات قابل توجهی به تالشان صورت گرفته است.


وی تصریح کرد: تالشان از دسترسی به رسانه محروم هستند و رادیو تالشی تنها رسانه مورد وثوق آنان است که تقریبا به بخشی از زندگی روزمره آنان تبدیل شده و با آن خو گرفته‌اند و به آن عشق می‌ورزند و به طرق مختلف تماس حضوری و تلفنی یا از طریق فضای مجازی و اجتماعی با رادیو ارتباط دارند. درباره میزان اثرگذاری این رادیو همین بس که علما و روحانیون و فعالان مطرح و محور اصلی تالشان در حوزه‌های مختلف بارها از برنامه‌های تالشی تقدیر و تمجید کرده‌اند.


دستاوردها و چشم‌اندازهای پیش رو


مدیر رادیو تالشی در ادامه گفت: ماحصل حضور رسانه‌ای در فضاهای مجازی و اجتماعی این رادیو تبادل اطلاعات و گفتگوهای مورد علاقه تالشان است که موجب و موجد تحول اساسی در حوزه تالش شده است؛ مثلا حضور چشمگیر و معنادار جوانان تالشی در این فضاها خصوصا ایام خاص مثل محرم ستودنی و قابل توجه است.


وی افزود: پوشش رسانه‌ای راهپیمایی اربعین حسینی تالشان در کنار ایجاد موکب و پذیرایی از آنان در مرز زمینی آستارا، تولید و پخش برنامه‌های متنوع ویژه ماه رمضان و محرم، افشاگری‌های متعدد در کنار روشنگری تالشان نسبت به افکار پلید و جنایتکارانه داعش، تولید و پخش برنامه‌های مذهبی تاثیرگذار و افزایش ۱۵ درصدی مقلدین مقام معظم رهبری از دستاوردهای مهم سال گذشته رادیو بود.


وی در خصوص اقدامات فعلی رادیو تالش هم بیان کرد: در سال جدید هدایت و مدیریت کمک‌های انسان دوستانه در جریان کرونا و ارسال قابل توجه اقلام خوراکی و بهداشتی خیرین به تالشان، ایجاد حسینیه رادیویی در ایام محرم، پوشش برنامه‌های ویژه رمضان، سمت‌دهی مخاطبان تالشی به سوی فضاهای اجتماعی، افشاگری اهداف پلید امریکا و اسراییل و عربستان، تلاش برای پرکردن خلا فرهنگی و مذهبی تالشان از طریق ایجاد ارتباط برادرانه بین تالشان آذربایجان و ایران از طریق فضای مجازی و اجتماعی از جمله اهداف چشم‌انداز رادیوتالشی تا سال جاری است که به بخش مهمی از این اهداف تاکنون دست یافته‌ایم.


انتهای پیام /4143/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب