دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

تقویت و توسعه آموزش‌های مجازی دانشگاه‌ها در سراسر جهان

همه‌گیری ویروس کرونا سبب شده آموزش‌های الکترونیکی در جهان گسترش یابد و دیگر نیازی به حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها نباشد.
کد خبر : 513420
3415629.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه‌های جهان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها کرونا باعث شده بسیاری از کسب‌وکارهای جهان تغییر کند و به سمت غیرحضوری و آنلاین برود.


بنابراین نیروی انسانی ماندگار می‌ماند که بتواند تعهد خود را انجام دهد و امور را پیش ببرد. دیگر افراد صرفاً با داشتن مدارک تحصیلی دهان‌پرکن نمی‌توانند شغل موردنظر خود را بیابند.


اکنون صاحبان کسب‌وکارهایی که از راه دور اداره می‌شوند، می‌خواهد تعهد داده شده کارکنان اجرایی شود و دیگر محدوده جغرافیایی افراد و حضور فیزیکی آن‌ها مهم نیست.


در این میان گوگل به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کمپانی‌های اینترنتی جهان دست‌به‌کار شده و حتی دوره آموزشی اینترنتی برگزار می‌کند تا بسیاری از متقاضیان اشتغال بدون صرف هزینه بسیار در دانشگاه‌ها، در دوره‌ای کوتاه مهارت موردنظر خود را به دست آورند.


واحدهای درسی ارائه شده در این دوره‌ها به داوطلبان این امکان را می‌دهد که مهارت سطوح بالای دنیای انفورماتیک را بیابند بدون اینکه تحصیلات دانشگاهی مرتبط با شغل موردنظر را داشته باشند.


این دوره‌ها 6 ماهه طراحی شده و هزینه آن معادل هزینه تحصیل در کالج است.


گوگل استدلال می‌کند که با این روش آموزش سنتی و ناکارآمد عمومی را دور خواهد زد و فرد با اختصاص وقت کمتر، واحدهای تخصصی مرتبط با شغل ایده‌آل خود را خواهد گذراند و آماده ورود به بازار کار خواهد شد.


به‌اصطلاح عامیانه در این دوره زمانه دیگر کمتر مدرک تحصیلی در جهان موردتوجه است و این مهارت افراد و تعهد به انجام کار است که می‌تواند موفقیت یا موقعیت شغلی افراد را تضمین کند.


کمپانی‌های بزرگی مانند گوگل، اپل، ای‌وای، هیلتون، استارباکس برای جذب نیروی کار به مدرک تحصیلی اهمیت نمی‌دهند.


بسیاری از کارمندان این شرکت‌ها حتی در کشورهای دیگر زندگی می‌کنند؛ اما با تبدیل اتاقی در منزل به‌عنوان محل کار توانسته‌اند در کنار انجام کار امور زندگی را نیز به‌پیش ببرند.


در انگلستان نیز در پی شیوع گسترده ویروس کرونا آموزش آنلاین رایگان به نام جعبه‌ابزار مهارت‌ها در دستور کار قرار گرفته است تا کارمندان در روزهای قرنطینه بتوانند مهارتی جدید را یاد بگیرند.


در این طرح 10 هزار ساعت محتوای آموزشی آنلاین در نظر گرفته شده است. این دوره‌ها در موضوعاتی نظیر نحوه کدنویسی، تولید محتوا، بازاریابی آنلاین و امنیت سایبری را شامل می‌شود.


البته در این میان دانشگاه‌ها مطرح جهان نیز آموزش‌های مجازی را در دستورکار قرار داده‌اند و حتی بسیاری از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه کمبریج دسترسی به کتابخانه گنجینه‌ها را برای همگان به‌صورت مجازی نیز فراهم کرده است.


دانشگاه هاروارد نیز دوره‌های آموزشی مجازی برگزار می‌کند. مؤسسه ‌ای‌تی‌اس که مسئولیت برگزاری آزمون‌های زبان انگلیسی بین‌المللی را در جهان برعهده دارد بسیاری از آموزش‌ها و آزمون‌ها به‌صورت مجازی در اختیار متقاضیان قرار داده است.


همه این موارد اثبات‌کننده این ادعاست که با حضور مجازی هم می‌تواند آموزش‌های لازم را کسب کرد و به نتیجه مورد انتظار دست یافت.


بااین‌حال به نظر می‌رسد که کرونا با فراگیر کردن آموزش‌های مجازی زنگ خطر ناکارآمدی مدرک‌گرایی در جهان را به صدا درآورده است.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب