دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 شهريور 1399 - 15:39
معاون درمان وزارت بهداشت خبر داد؛

کاهش روند بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: روند بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا رو به کاهش است.
کد خبر : 510032

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، قاسم جان بابایی در نشست خبری امروز خود که به‌صورت مجازی برگزار شد اظهار کرد : خوشبختانه در شرایطی قرار داریم که روند بستری و میزان مرگ و میر ناشی از کرونا رو به کاهش است و از مردم خواهش می‌کنیم این همیاری را ادامه دهند. 


وی افزود: 190 آزمایشگاه تشخیص کرونا را انجام می‌دهند و به اضافه این‌که توسعه سی تی اسکن نیز داشته‌ایم.


معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: تا پایان سال ۱۴ هزار تخت بیمارستانی و اورژانس و کلینیک‌های ویژه اضافه خواهد شد تا امنیت درمانی برای مردم فراهم شده و حتی در فصل پاییز و زمستان دچار کمبود تخت نشویم. البته مردم باید همکاری کنند تا بار مراجعه به بیمارستان‌ها کمتر شود و کسی را از دست ندهیم.


جان بابایی درباره هزینه هر بیمار کرونایی برای وزارت بهداشت اظهار کرد: به‌طور متوسط هزینه هر بیمار کرونایی برای وزارت بهداشت حدود ۲.۵ میلیون تومان در بخش عادی و ۴.۵ میلیون تومان به این هزینه برای بستری در بخش آی سی یو اضافه می‌شود. بر اساس قانون ۵ تا ۱۰ درصد از کل هزینه را مردم پرداخت می‌کنند. بارها اعلام کردیم که اگر مردم توانایی پرداخت نداشتند بر اساس کارشناسی مددکاری، تخفیف گرفته یا هزینه رایگان شود.


وی ادامه داد: این بیماری بیش از ۶ ماه است که در کشور وجود دارد و در برخی بیمارستان‌ها فقط بیمار کرونایی بستری می‌شود. این بیمارستان‌ها باید درآمد اختصاصی هم داشته باشند تا هزینه‌های خود را پرداخت کنند. این در حالی است که برخی از بیمارستان‌ها دچار کاهش درآمد اختصاصی تا ۵۰ درصد شده‌اند.


جان بابایی افزود: هزینه افرادی که بی‌بضاعت باشند یا توانایی مالی نداشته باشند، رایگان است. اگر بیمار تمکن مالی داشته باشد، باید همان ۱۰ درصد هزینه را پرداخت کند.


معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره استفاده نادرست از داروهای کورتون برای پیشگیری از کرونا گفت: در پروتکل کشوری اعلام شده که کورتون زمانی باید به بیمار داده شود که بستری است. کورتون برای پیشگیری هیچ جایگاهی ندارد. زمانی که بیمار از بینی اکسیژن می‌گیرد و پاسخگوی تنگی نفس نیست، بلافاصله تجویز کورتون شروع می‌شود. در کنار آن داروهای ضدلخته استفاده می‌شود.


وی افزود: در درمان‌های سرپایی به صورت انتخابی کلروکین و دیفن هیدرامین و داروهای مسکن استفاده می‌شود که علائم را کم می‌کند. در بستری، داروهایی که کمیته علمی قبول دارد مثل کورتون و اینترفرون و دستگاه‌های کمک تنفسی و داروهای ضددیابت استفاده می‌شود. این داروها در تمام داروخانه‌های کشور موجود است.


معاون درمان وزارت بهداشت درباره کنکور نیز گفت: کنکور تازه برگزار شده و اگر اثری داشته باشد تا دو هفته بعد مشخص می‌شود. زیرساخت‌های بهداشتی برای برگزاری کنکور فراهم شده بود و جای نگرانی ندارد. حتی افراد مبتلا و بیمار در ۳۰ دانشگاه علوم پزشکی و در بیمارستان‌های مشخص امتحان کنکور دادند. بنابراین تمام اقدامات برای برگزاری کنکور مطمئن انجام شد.


جان بابایی اظهار کرد: در مورد موج کرونا تفسیرهای مختلفی وجود دارد. در حال حاضر بار بیماری کمتر نشده و هنوز به عدد مطمئنی نرسیدیم. در استان اصفهان نزدیک به ۹۰۰ بیمار بستری است. هنوز به نقطه مطلوبی نرسیدیم که بگوییم موج بعدی شروع می‌شود.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته