دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اولین نشست شورای سیاستگذاری «سلفی ۲۰» برگزار شد/ اعلام ضرورت‌های کرونا و سینما در جشنواره

در اولین نشست شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰»، جلب مشارکت مردمی در جشنواره و تاکید بر محورهایی نظیر آموزش و حقوق شهروندی، پایداری اجتماعی و تغییر سبک زندگی در همزیستی با کرونا مورد بررسی قرار گرفت.
کد خبر : 501211
1399041720284454520741254.jpeg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰»، اولین جلسه اعضای شورای سیاستگذاری این رویداد سینمایی با موضوع کرونا و تاثیر آن بر زیست فردی و اجتماعی شب گذشته(شنبه ۲۱ تیر) در محل دبیرخانه جشنواره برگزار شد.


محمدجواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، حبیب ایل بیگی قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی، مهرداد خوشبخت نویسنده و کارگردان سینما، مرجان ریاحی نویسنده و کارگردان سینما، مریم دوستی دبیر و موسس جشنواره به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری نخستین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» و مجتبی دانشور مدیرکل آموزش های شهروندی شهرداری تهران در این نشست حضور داشتند.


محمدجواد حق شناس با اشاره به ضرورت طرح مباحث مربوط به شهر و حقوق شهروندی تاکید کرد: مساله پایداری اجتماعی و آموزش و حقوق شهروندی از جمله ضروریات و تاکیدات شهرداری و شورای شهر در روزهای مقابله با ویروس کروناست و پایداری اجتماعی با شاخص هایی نظیر احترام به حقوق کودکان و سالمندان، ایمنی زنان، عدم خشونت، حفظ احترام متقابل، آموزش و حقوق شهروندی، حفظ محیط زیست و حراست از طبیعت و مناظر شهری و... از جمله مباحثی است که می تواند در ارتباط با موضوع جشنواره به فرهنگسازی و جلب توجه عمومی کمک کند.


وی با اشاره به پیشنهاداتی درباره نحوه انتخاب و داوری آثار با توجه به رویکرد آنلاین جشنواره افزود: دیده شدن همه آثار ارسال شده به دبیرخانه از سوی اعضای هیات انتخاب و لحاظ کردن انتخاب های مشترک آن ها از سوی دبیرخانه و جمع بندی با توجه به رویکرد آنلاین و غیرحضوری جشنواره می تواند ضمن حفظ سیاست ها و رویکردهای جشنواره به تعامل بهتر اعضای هیات های انتخاب و داوری نیز کمک کند.


مهرداد خوشبخت دیگر عضو شورای سیاستگذاری نیز به توضیحاتی درباره محورهای موضوعی این جشنواره اشاره و بیان کرد: کرونا سرفصل و محور موضوعات این جشنواره است و برای روشن تر شدن مصادیق فیلمسازی درباره موضوع کرونا و ارتباط آن با حوزه های مختلف از محیط زیست و جامعه گرفته تا سیاست و اقتصاد می توان در فراخوان حوزه هایی را که شاید کمتر به ذهن برسد اما به کرونا ارتباطی مستقیم یا غیرمستقیم دارد و ساخت آثار خلاقانه را به دنبال خواهد داشت، برای مخاطبان فیلمساز یا مردم شرح داد.


حبیب ایل بیگی نیز توضیح داد: اوقات فراغت و فعالیت این جشنواره در تابستان می تواند نوجوانان و حتی کودکان را نیز درگیر جشنواره کند و آن ها از فرصت پیش آمده برای اجرایی کردن ایده هایشان استفاده کنند. همچنین به نظرم تاکید این جشنواره بیشتر باید بر جذب مخاطبان مردمی باشد و برای درگیر کردن هرچه بیشتر آن ها باید موضوعات برایشان بیشتر شرح داده شود.


وی همچنین پیشنهاد کرد برای دیده شدن و ایجاد انگیزه در صاحبان آثار و فیلمسازان نیمه حرفه ای و آماتور می توان امکانی فراهم کرد تا آن ها به معرفی خود در فیلم هایشان بپردازند.


مرجان ریاحی نیز با بیان این که توجه به تبلیغات محیطی و شهری و کمک گرفتن از قابلیت ها و ظرفیت های صداوسیما برای مشارکت مردم در جشنواره ضرورت دارد، پیشنهاداتی را نیز برای آماده سازی جشنواره از دوره اول آن به منظور جذب حمایت های بین المللی و تسهیل شرایط برگزاری آن در دوره های دیگر با مقیاس جهانی مطرح کرد.


مجتبی دانشور مدیرکل آموزش های شهروندی شهرداری تهران نیز بیان کرد: به دلیل رعایت نکات بهداشتی برای مقابله با کرونا متاسفانه استفاده بی رویه از مواد پلاستیکی نظیر دستکش و نایلون و... که پیش از این مذموم بود، در حال حاضر به یک رفتار استاندارد تبدیل شده است. اگرچه شهروندان باید مراقب سلامتی شان باشند، اما نباید از این مساله غافل ماند که توجه نکردن به این مساله آسیب هایی را برای محیط زیست به دنبال دارد و این موارد مرتبط با طبیعت می تواند به عنوان موضوعاتی در جشنواره مورد توجه باشد و آثاری در ارتباط با آن ها تولید شود.


مریم دوستی دبیر جشنواره نیز با توضیحاتی را درباره فرآیند پیشبرد فعالیت های جشنواره به دیگر اعضای شورای سیاستگذاری ارائه و بیان کرد: جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» جشنواره ای دغدغه مند و دارای هدف است و تلاش می کند تا موضوعات نوپدیدی مثل تغییر سبک زندگی افراد و نحوه تعاملات آن ها با خانواده، دوستان و جامعه را که این روزها در حال تجربه اش هستیم، در قالب آثار سینمایی به تصویر کشیده و در معرض دید عموم بگذارد.


وی در پایان خاطر نشان کرد: این جشنواره اگرچه مستقل است اما در اولین دوره برگزاری خود نیازمند حمایت مالی و معنوی سازمان ها و دستگاه های دولتی و خصوصی است و خروجی های آن می تواند به فرهنگسازی در زمینه حفظ سلامت افراد و جامعه در برابر کرونا و بیرون رفت از بحران فعلی کشورمان و دنیا کمک کند.


گفتنی است افشین هاشمی نیز به دلیل حضور در خارج از تهران در این جلسه غایب بود.


 جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» نتایج و تبعات شیوع ویروس کرونا را بر انسان، جامعه، محیط زیست، سیاست، اقتصاد و … بررسی می‌کند.


انتهای پیام /4143/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب