دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 تير 1399 - 09:26
برای اولین بار؛

نور ناشی از انفجار دو سیاه‌چاله ثبت شد/ چگونه با ادغام دو سیاه‌چاله نور تولید می‌شود؟

ستاره‌شناسان موفق به ثبت انفجار غیرمنتظره ناشی از برخورد دو سیاه‌چاله به هم شدند.
کد خبر : 497936
original.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، زمانی که دو سیاه‌چاله به هم برخورد می‌کنند، انفجاری اتفاق می‌افتد و امواج آن در سراسر کیهان منتشر می‌شود. این پدیده  به طور معمول آورده تصویری برای انسان‌ها به ارمغان می‌آورد، چراکه معمولا در فاصله بسیار دوردست‌تر از زمین رخ می‌دهند.


به گفته ستاره‌شناسان؛ اخیرا جرقه‌ای رویت شده که می‌تواند ناشی از ادغام دو سیاه‌چاه در فاصله بسیار دوردست باشد. این نخستین باری است که ستاره‌شناسان موفق به ثبت نور تولیدشده از پیوستن سیاه‌ترین اجرام موجود در کیهان شده‌اند.


گفتنی است، سیاه‌چاله‌ها نور ساطع نمی‌کنند، نور را به دام می‌اندازند. وقتی یک ستاره بدشانس با یک سیاه‌چاله مواجهه می‌شود، به طور تمام و کمال بلعیده می‌شود. بنابراین چگونه با ادغام دو سیاه‌چاله نور تولید می‌شود؟


این پدیده ماه می سال گذشته نیز اتفاق افتاد. میلیون‌ها سال طول می‌کشد تا پسایند رویدادهای فضایی به دست بشر برسد. رصدخانه‌ای در کالیفرنیا حین رصد شبانه خود نوری درخشنده در تاریکی را شناسایی کرد. منبع این مرکز یک کهکشان دوردست بود، محلی که سیاه‌چاله‌ای فوق‌العاده عظیم قرار دارد و قرصی درخشنده از گاز و گردوغبار اطراف آن را احاطه کرده است.


قرص اطراف این سیاه‌چاله فوق‌العاده بزرگ، خانه‌ای برای سیاه‌چاله‌های کوچک‌تر است که گاهی اوقات با یکدیگر ادغام می‌شوند. به گفته ستاره‌شناسان انرژی ناشی از پیوستن دو سیاه‌چاله باعث درخشش بیشتر قرص شده است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب