ستارهای که از سیاهچاله جان سالم به در برد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، معمولاً تماس جسمی با یک سیاهچاله به معنای از بین رفتن آن است. حتی نور نیز نمیتواند از گرانش شدید سیاهچاله فرار کند. با این حال در سیاره «GSN 069» یک ستاره از تماس نزدیک با یک سیاه چاله جان سالم به در ببرد و در مداری دور سیاهچاله باقی بماند.
البته این تماس نزدیک پیامدهایی نیز برای ستاره داشت. سیاهچاله به اندازهای از این ستاره ماده بیرون کشید که از یک غول سرخ به کوتوله سفید تبدیل شد و به نظر میرسد که طی یک تریلیون سال آینده به یک سیاره تبدیل شود. غول سرخ یک ستاره بزرگ و درخشان است که در مرحله دوم عمرش به سر میبرد. کوتوله سفید آخرین مرحله تکامل ستارهها به شمار میرود.
سیاهچالهها معمولا ستارهها را از بین میبرند و در حین این کار نمایشی از نورهای زیبا و دیدنی خلق میشود. با این حال برای نخستین بار یک ستاره توانست از دست یک سیاهچاله فرار کند. به گفته ستارهشناسانی که این پدیده را تماشا کردهاند، این ستاره در حین نزدیک شدن به سیاهچاله یک غول سرخ بوده، وقتی از کنار سیاهچاله عبور میکند، تمام لایههای بیرونی هیدروژن آن بلعیده میشود و در نهایت به یک کوتوله سفید تبدیل میشود.
حالا این کوتوله سفید در مداری بزرگ و کشیده گیر کرده و به دور سیاهچاله میچرخد. هر گردش حدود 9 ساعت طول میکشد اما فاصله این کوتوله سفید با سیاهچاله به اندازهای است که هرگز به درون این شی آسمانی بلعنده نیفتد. این ستاره طی یک تریلیون سال آینده به یک سیاره تبدیل خواهد شد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/