نگرانیها درباره اعتبار و فعالیتهای موسسات در حال ادغام/ ضعف معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در اقناع اهالی کتاب برای ایجاد موسسه فراگیر
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، اواخر تیرماه سال ۱۳۹۸ بود که خبرهایی درباره ادغام سه مؤسسه زیرمجموعه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یعنی مؤسسه خانه کتاب، مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران و بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان بهموازات ادغام مؤسسات سایر معاونتها منتشر شد.
اصلاح ساختار اداری و کاهش هزینههای دولتی عمدهترین دلایلی بود که برای این اتفاق بزرگ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان میشد. در همین راستا از تیرماه سال گذشته گامهای جدی برای این کار برداشته شد اما بنا به دلایل مختلف که مهمترین آنها شیوع ویروس کرونا بود؛ اقدام نهایی و عملی در پروژهای را که قرار بود در سال گذشته به اتمام برسد به سال ۱۳۹۹ کشاند.
با توجه به شیوع ویروس کرونا و وضعیت مبهم برگزاری نمایشگاه کتاب فعالیتها برای به اتمام رساندن این کار در دستور کار معاونت فرهنگی وزارت ارشاد قرار گرفت. در همین راستا در طی چند هفته مدیران عامل هر سه موسسه تودیع شده و سرپرستهایی به صورت موقت تا پایان برنامه تشکیل موسسه فراگیر معرفی شدند تا این مرحله گذار طی شود.
در راستای این تغییرات ایوب دهقانکار ضمن معرفی بهعنوان سرپرست مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران، مسئولیت ساماندهی مؤسسات معاونت فرهنگی در قالب یک مؤسسه فراگیر را نیز از طرف محسن جوادی دریافت کرد.
اجرای این طرح با وجود مخالفان در هر سه موسسه و نقدهای مختلف در حال پیشروی بود اما عصر روز ۲۰ خردادماه در آیین تکریم نیکنام حسینیپور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب بخشی از این مخالفتها بروز پیدا کرد و اجرای این طرح به چالش کشیده شد.
در این مراسم که با حضور محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزار میشد تعدادی از سخنرانان مراسم مثل احمد مسجدجامعی؛ عضو شورای اسلامی شهر تهران و محمدرضا زائری؛ عضو هیئت مدیره موسسه خانه کتاب نسبت به این طرح انتقاداتی را وارد کردند. این حواشی باعث شد روز دوشنبه 26 خردادماه اطلاعیهای چهار بندی از طرف معاونت فرهنگی وزارت ارشاد توضیحاتی را درباره ساماندهی موسسات تابعه این معاونت ارائه کند.
آنچه مشخص است این نکته است که معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مسئول ادغام موسسات در طی مدت اقدام برای اجرای طرح تا امروز کارشناسان و رسانهها را نتوانسته است اقناع کند و بسیاری از سوالات بی پاسخ مانده است.
اصلیترین نگرانیها در بین اهالی فرهنگ، ادبیات و کتاب این است که فعالیتهایی که توسط این موسسات انجام میگرفت تحت تاثیر ادغام قرار گرفته و کمرنگ شوند. نگرانی دیگر از بین رفتن برند و اعتباری است که این موسسات در طول سالها کار و فعالیتهای کشوری و بینالمللی کسب کردهاند.
انتقادها موجب توقف تشکیل موسسه فراگیر را نخواهد گرفت اما در ایامی که گامهای نهایی تشکیل موسسه فراگیر برداشته میشود؛ انتظار بسیاری از اهالی ادبیات و دلسوزان حوزه کتاب و نشر این است که ضمن حفظ نام و اعتبار موسسات، فعالیتهای مفید و ارزشمند هر کدام با قوت و حمایت مدیران موسسه جدید ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/