فروش آثار اصلی فروغ و سهراب سپهری شایعه است/سریال و فیلم مستند سهراب سپهری به زودی کلید میخورد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری ستاد بزرگداشت فروغ فرخزاد همزمان با نود سالگی این شاعر و هنرمند پرآوازه ایران با حضور و سخنرانی نادر معماری، مدیر اجرایی نمایشگاه، سپیده حیدرآبادی، عزیزی مدیر و موسس بزرگداشت سهراب سپهری و نودسالگی فروغ فرخزاد و جمعی دیگر از هنرمندان و اصحاب رسانه ساعتی پیش بیست و نهم آذر ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
معماری در ابتدای صحبتهای خود گفت: برای برپایی این نمایشگاه از آثار گذشته، منش و سیره فکری فروغ فرخزاد و سهراب سپهری بهره برده ایم.
سپس حیدرآبادی عنوان کرد: این ستاد از سال ۷۳ فعالیت خود را آغاز کرده و در بخشهای کتاب، موسیقی، پادکست، فیلم مستند و ... فعال بوده و در سال ۹۷ نیز مراسم زادروز سهراب سپهری را برگزار کرده و امسال نیز برنامههای مختلفی را به مناسبت نودمین سالگی فروغ خواهد داشت.
سپس عزیزی عنوان کرد: در عرصه کتاب و شعر از باران نیکراه بهره بردیم که اخیرا از فروغ فرخزاد کتاب در ایران منتشر کرد و کارگردانی پادکستها را برعهده دارد، آزاده صمدی نیز راوی صدای فروغ است که پادکست صدای فروغ با هزار گفتگو درباره او از پنجاه سال پیش کار شده که نگاه متفاوتی از اثارش است و در گالری آریانا هفتم تا چهاردهم عرضه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه محصولات چند مدیوم عرضه خواهد کرد وبخشهای تخصصی نیز دارد، گفت: حتی عکسهای تصاویر خاکسپاری فروع از سال ۵۸ نیز در بخش ویژه کارهایی از یک عکاس حرفهای را خواهیم داشت که با انتخاب خودش بیست و دو تصویر انتخاب شده است.
سپس سلمان عبدالهی طراح پوسترهای فروغ نیز گفت: من زمانی که مواد اولیه و تصاویر را دیدم این جمله فروغ به ذهنم رسید که همه ما یک پیکر هستیم، پس تصمیم گرفتم با تصاویر همه هنرمندان چهره فروغ را بسازم و تمام مدت طنین صدایش در گوشم بود این مربعهای رنگی هم جریان صدای او است.
سپس حیدرآبادی با اشاره به اینکه انجمن خوشنویسان نیز در کنار ما زیرنظر حیدر موسوی فعال است و قرار است تعدادی خوشنویس نیز برای نمایشگاه معرفی شوند.
سپس معماری اظهار داشت: من افتخار دارم چند روز پیش در خدمت استاد امیرخانی در طالقان بودم و ازاو نیز درخواست خط درباره فروغ کردیم که یکی از این آثاریکه اینجا موجود است را برای ما آماده کردند.
وی با پاسخ به این پرسش خود که چرا به جای هزار اثری که از فروغ و سهراب موجود است تنها به نود اثر اکتفا شده، گفتک ما برای مراسم محدودیت جا داشتیم، از قبل تمامی گالریهای موزه هنرهای معاصر و خانه هنرمندان پر بودند بنابراین با گالری آریانا ارتباط گرفتیم و آنها هم یک هفته گالری را در اختیارمان قرار دادند بنابراین این گالری چیدمانش تنها حدود صد اثر امکان پذیر است؛ بنابراین تعدادی از کارهایی که به نسلهای مختلف هنرمندان مربوط میشود را به نمایش میگذاریم.
معماری اظهار داشت: همچنین چهارم تیر ماه ۱۴۰۴ ساعت ۴ که عدد فروغ فرخزاد است، مجدد آثار به خانه هنرمندان برای عرضه دراین گالریها آورده میشود.
عزیزی در ادامه از آثر صداقت جباری که نامواره فروغ و سهراب را آماده کرد، گفت و عنوان کرد: مجموعه آثار تجسمی جمع آوری شده و برنامه میشود که در هر بخش دکلمه فرخ نعمتی، مسعود رایگان، رویا تیموریان، امیر آثایی، آزاده صمدی، ژرژ پطروسیان، آهنگسازی دکتر احمد پژمان استفاده کردیم. ما قصدمان اشاعه فرهنگ و هنر در داخل و خارج از کشور است.
وی در بخش پرسش و پاسخ نیز درباره شائبههایی که مبنی بر فروش آثار و عدم رعایت کپی رایت صورت گرفته، گفت: مالکیت آثار با موسسه فرهیختگان عصر هنر است، حقوق معنوی نیز مشخص است همه شعر تا تصاویر فروغ تا سهراب در اختیار حقوقی ما است تا کپی رایت آثار در اختیار هنرمندان تجسمی بگذاریم، یک عده کم لطفی کردند و اطلاعات را در فضاهای شخصی گذاشته یا به فروش برسانند، حتی در حراجیهای بزرگ هم ارائه کردند. ما حتی از نام موزه هم حذر کردیم با وجود اینکه خانواده سهراب این را خودشان به من پیشنهاد دادند، اما قبول نکردم.
وی در ادامه افزود: الان گنجینه ما بیش از دو هزار کار دارد که از آنها نگهداری میشود تمام مباحث مربوط به فروش آثار شایعه است. درباره ساخت فیلمهای مربوط به سهراب هم با ما صحبت کردند، اما ما تایید ندادیم فیلمی که ساخته شد خیی ابتدایی و تنها در حد اسم سهراب بود فیلم دیگری هم شنیدیم که کار شده درهرحال اینها اثرگذار هستند. پروژه خود ما هم براساس چند محصولی کار کردن با تحقیقات و هزار مصاحبه امیدواریم به زودی استارت بخورد و اتفاق خوبی در عرصه سریال سازی بشود. فیلم مستند با کارگردانی باران نیکراه هم قرا راست به زودی آغاز شود.
نمایشگاه آثار فروغ و سهراب از هفتم دی ماه ساعت ۱۶ در مرکز خانه همایش گالری آریانا آغاز خواهد شد.
انتهای پیام/