استفاده از کارت انرژی نیازمند زیرساختها و شرایط اولیه است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از رادیو گفتگو، اکبر ادیب فر گفت: پس از کشف سوختهای فسیلی از جمله نفت در صد سال قبل و دسترسی بیشتر کشورهای دنیا به این منبع، دولتها سرمایه گذاری خوبی در این حوزه کردند و آن را با قیمتی بسیار ارزان در اختیار گرفتند.
وی افزود: بر اساس تخمینهای زده شده، در حال حاضر بقای منابع موجود از سوختهای فسیلی در کل دنیا حدود ۲۰۰ سال است که صد سال آن گذشته و بنابراین دنیا مجبور به استفاده از منابعی غیر از سوختهای فسیلی است.
استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر؛ رویکردی الزامی در جهان
رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر با تأکید بر ضرورت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر بیان کرد: سوختهای فسیلی علاوه بر ارزان بودن، موجب گرمایش و آلودگی در زمین هم شدهاند و به دنبال آن مشکلات بسیار زیادی برای کره زمین و ساکنان آن از جمله ذوب شدن برفها و به زیر آب رفتن جزایر به وجود آمده است بنابراین رویکرد استفاده از انرژیهای تجدید پذیر در حال حاضر به عنوان یک الزام مطرح است و اکثر کشورهای دنیا از جمله چین، آمریکا، هند و اروپا هم به این سمت حرکت کردهاند.
ادیب فر عنوان کرد: متاسفانه از آنجایی که در ایران، اقتصاد انرژی به خوبی رعایت نمیشود و سوخت فسیلی را هم ارزان و مجانی میدانیم در حال حاضر به عنوان یکی از پرمصرف ترین کشورها در حوزه انرژی به شمار میرویم و حتی سهم منابع انرژی متعلق به آیندگان را هم استفاده میکنیم.
بهره وری در حوزه انرژی؛ هزینه کمتر منافع بیشتر
وی با بیان اینکه بهره وری انرژی از نظر اجرا در اولویت بالاتری نسبت به انرژیهای تجدیدپذیر قرار دارد ادامه داد: بهره وری در حوزه انرژی اصولاً با هزینه کمتر و منافع بیشتری همراه است.
رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر همچنین فرهنگ سازی استفاده از انرژی تجدیدپذیر از طریق اطلاع رسانی را در بدنه دولت و مجلس مثبت ارزیابی کرد و در عین حال گفت: دولت با همکاری NGOها باید این اطلاع رسانی را به بهترین نحو انجام دهد تا مردم اقتصاد انرژی را درک کنند و با این موضوع کنار بیایند.
پرداخت سوبسید انرژی در قالب کارت انرژی؛ مثبت یا منفی؟
ادیب فر یادآور شد: ما پیشنهاد کردیم که همه مردم برای مصرف انرژی اعم از گاز و بنزین قیمت تمام شده را پرداخت کنند اما از آنجایی که این قیمت نسبت به قیمت کنونی بسیار بالاتر خواهد شد و تناسبی هم با حقوق خیلی از اقشار جامعه ندارد عملا امکانپذیر نیست مگر اینکه سوبسید انرژی را در قالب "کارت انرژی" به اشخاص بپردازیم.
وی متذکر شد: البته استفاده از این کارت نیازمند زیرساختها و شرایط اولیه است زیرا در غیراین صورت مشکل ساز خواهد شد. این کار به معنای برخوردار کردن مردم از یک سهم یکسان انرژی است که میتوانند تا سقف معینی استفاده کنند و در صورت نیاز به مصرف بیشتر هم میتوانند به بازار آزاد مراجعه و انرژی را با قیمت تمام شده خریداری کنند.
شفافیت اقتصادی؛ زیرساخت اصلی موفقیت در طرح کارت انرژی
رئیس هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر شفافیت اقتصادی را مهم ترین و ضروری ترین زیرساخت برای این کار دانست و خاطرنشان کرد: در کشورهایی که این شفافیت وجود دارد و درآمد همه اعضای خانواده اظهار میشود تصمیم گیری درمورد اختصاص یارانه و برخی مزایا هم کاملاً دقیق و درست انجام میشود اما در کشور ما شفافیت اقتصادی وجود ندارد و اینگونه اقدامات منجر به مفسده میشود. ما میتوانیم بالغ بر ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه بادی در ایران داشته باشیم و در حوزه خورشیدی هم چندین برابر مصرف میتوانیم انرژی تولید و حتی صادرات کنیم.
برق تولیدی از تجدیدپذیرها ارزان تر از نیروگاههای فسیلی
ادیب فر با اعلام اینکه قیمت تمام شده نیروگاههای بادی و خورشیدی مناسب تر شده اظهار کرد: هم اکنون قیمت برق تولیدی از این نیروگاهها با نیروگاههای فسیلی برابر میکند و بعضاً ارزان تر هم میشود.
ادیب فر از رویکرد ضعیف نسبت به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و نبود حمایت انتقاد و بیان کرد: با این وجود ما در انجمنها و شرکتهای سرمایه گذاری و دانشگاهها برای این موضوع فرهنگ سازی میکنیم تا استفاده از این انرژیها به مطالبهای ملی و اجتماعی تبدیل شود.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/