اقدامات و تجربیات کشور در مواجهه با شیوع کرونا
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مصطفی قانعی در دومین روز از هفتمین نشست برنامه تبادل تجربیات علم و فناوری که ظهر امروز به صورت مجازی برگزار شد، گفت: در مواجهه با موج اول کرونا درسهای زیادی آموختیم و اکنون میتوانیم از طریق تکیه بر علم و فناوری برای موج دوم آماده شویم.
وی افزود: اولین مورد این بود که مراجعه مردم به بیمارستانها برای آزمایش کرونا اشتباه بود، چراکه باعث انتشار بیشتر ویروس میشد. بنابراین ما تصمیم گرفتیم مردم در خانه بمانند و از طریق تلفن و دیگر امکانات مورد بررسی قرار بگیرند و درصورت داشتن علائم به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند و یا یک کادر درمانی به در خانه آنها فرستاده شود. این سیاست بسیار موفق عمل کرد و در کاهش ابتلا به کرونا مؤثر بود.
قانعی بیان کرد: مورد بعدی رسیدن به خودکفایی کامل در کیتهای تشخیص کرونا در کشور بود. پنج شرکت برای ساخت این کیتها انتخاب و با آنها قرارداد منعقد شد و بومیسازی این کیتها شکل گرفت. همچنین در ساخت ونتیلاتور نیز خوب عمل کردهایم و روزانه ۳۰ دستگاه در یک شرکت دانشبنیان ساخته میشود. در زمینه ماسک و سایر تجهیزات نیز در کشور کمبودی نداریم.
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله و مدیریت ویروس کرونا عنوان کرد: کمیته علمی ملی مقابله با کرونا دیگر اقدام ایران برای مبارزه با این بیماری بود. این کمیته به صورت هفتگی جلساتی را برگزار میکند و همه دانشگاهها و مؤسسات کشور اقدامات و دستورالعملهای آن را دنبال میکنند. این کمیته با رصد، تحلیل و بررسی همه پژوهشها و اخبار علمی مربوط به کرونا در سطح کشور و جهان، درباره موضوعات مختلف تصمیمگیری میکند.
وی درباره ساخت دارو و واکسن نیز گفت: در زمینه تولید واکسن و دارو مسیر خوبی در کشور طی شده است. با توجه به کاهش واکسن آنفلوآنزا در جهان، یک شرکت دانشبنیان برای ساخت واکسن آنفلوآنزای نوترکیب گام برداشته و قرار است تا قبل طی چند ماه آینده آن را وارد بازار کند. در ارتباط با واکسن کرونا نیز دو قرارداد با شرکتها منعقد شده است.
قانعی خاطرنشان کرد: در جریان موج اول کرونا، برخی بیمارستانها بهدلیل جلوگیری از گسترش ویروس، بیماران غیر کرونایی را پذیرش نمیکردند. برای مواجهه با موج دوم باید روی این موضوع کار کنیم تا مشکلی برای دیگر بیماران پیش نیاید.
در این دوره از نشست استپ کارشناسان بیماریهای عفونی و اساتید دانشگاه و متخصصان همراه با اساتیدی از کشورهای هند، ترکیه، ژاپن، چین، اندونزی، مالزی، ایران و آذربایجان تجربیات خود در خصوص اپیدمی کرونا و راههای مقابله با آن را به اشتراک میگذارند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/