دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
برگزیده جایزه مصطفی(ص) در هفتمین نشست استپ مطرح کرد؛

واکسن کووید 19 تا اواسط مرداد در دسترس است

برگزیده جایزه مصطفی 2019 گفت: تا اواسط مرداد (پایان جولای)، واکسن کووید 19 در دسترس خواهد بود؛ ما در نظر داریم این واکسن را گسترش داده و در حال حاضر با دو شرکت برای توسعه در حال همکاری هستیم.
کد خبر : 492492
263726266349609.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ستاد ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد مصطفی، اوگور شاهین، برگزیده سومین دوره جایزه مصطفی در خصوص واکسن ویروس کرونا گفت: باعث افتخار من است که در این نشست مجازی شرکت می‌کنم. این واکسن برای مبارزه با کووید-۱۹ است. تعداد افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، هرروز افزایش می‌یابند. این بیماری برای ما یک چالش محسوب می‌شود و حداقل تا دو سال آینده پیش روی ما است؛ تنها راه پیشگیری آن نیز واکسن است.


وی در ادامه بیان کرد: آنتی‌ژنی که از ویروس می‌آید را کدگذاری و فرموله کردیم تا به بدن انسان تزریق کنیم. واکسن می‌تواند به‌صورت تزریق عضلانی باشد.


برگزیده جایزه مصطفی 2019 با بیان اینکه ویژگی این واکسن، امکان تولید سریع آن است، عنوان کرد: این واکسن می‌تواند به‌عنوان راه‌حلی برای این بیماری باشد. واکسن‌ها بسیار ایمونولوژیک هستند و عوارض جانبی چندانی نیز ندارند.


اوگور شاهین همچنین افزود: روش بعدی ما برای طراحی واکسن استفاده از مقیاس‌های کوچک و اختصاصی برای طراحی است زیرا به‌عنوان آنتی‌ژن می‌توانند سلول‌های ایمنی را فعال کنند.


وی در ادامه بیان کرد: در اوایل مرداد امسال این واکسن در دسترس خواهد بود؛ ما در نظر داریم این واکسن را گسترش دهیم و در حال حاضر با دو شرکت برای توسعه آن در حال همکاری هستیم که یک شرکت در چین است و واکسن را توسعه خواهد داد.


اوگور شاهین در خصوص زمان‌بندی تولید این واکسن گفت: ما تولید این واکسن را شروع کرده‌ایم، این واکسن جهت دسترسی میلیاردها انسان است؛ در تلاش هستیم این واکسن در مقیاس کلان‌تری تولید شود. اگر واکسن موفقیت‌آمیزی باشد می‌توانیم دوزهای بیشتری تولید کنیم.


برگزیده جایزه مصطفی 2019 در پایان اظهار کرد: اگر بتوانیم واکسنی داشته باشیم، مقدار یک کیلو از آن برای صد میلیون نفر است که تولید آن یک ماه زمان لازم دارد اما اگر دوز پایین­تر باشد، می‌توانیم به افراد بیشتری خدمت‌رسانی کنیم. ما بسیار مشتاقیم واکسنی تولید کنیم که در دسترس همه کشورها باشد؛ براین اساس با سازمان‌های مختلفی از جمله سازمان بهداشت جهانی صحبت‌هایی شده است که این واکسن رایگان در دسترس همه باشد.


هفتمین نشست استپ امروز با حضور سخنرانانی از 15 کشور جهان با رعایت قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی به‌صورت مجازی برگزار می‌شود.


در این دوره از نشست استپ کارشناسان بیماری‌های عفونی و اساتید دانشگاه و متخصصان همراه با اساتیدی از کشورهای هند، ترکیه، ژاپن، چین، اندونزی، مالزی، ایران و آذربایجان تجربیات خود را در درمان این بیماری به اطلاع یکدیگر می‌رسانند.


تاکنون مراکز مختلفی در جهان اسلام شامل دانشگاه‌های ایران سه دوره، دانشگاه پوترای مالزی (دوره دوم)، دانشگاه سلطان قابوس عمان (دوره چهارم) و دانشگاه کراچی پاکستان (دوره پنجم) میزبان نشست‌های استپ بوده‌اند.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب