کرونا بدون آزمایش توسط هوش مصنوعی شناسایی شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نکستوب، یک ابزار تشخیصیِ جدید مبتنی بر هوش مصنوعی که روی دادههای علائم جمعیتی آموزش دیده، قادر است بدون انجام آزمایش، ابتلای افراد به ویروس کرونا را پیشبینی کند.
این مدل، از دادههای بیش از 2.5 میلیون کاربر اپلیکیشن COVID Symptom Study استفاده میکند. ( این اپلیکیشن در کالج کینگز لندن ساختهشده و همه میتوانند برای گزارش وضعیت سلامتی روزانه خود از آن استفاده کنند).
حدود یکسوم از کاربران این اپلیکیشن علائم مرتبط با COVID-19 را ثبت کرده بودند. حدود 18هزار و 374 نفر گزارش دادند که آزمایش کروناویروس را انجام دادهاند که 7هزار و 178 نفر از آنها مثبت بوده است.
محققان سپس تحقیق کردند که کدام علائم بهاحتمالزیاد مربوط به یک آزمایش مثبت است. سپس این تحقیقات منجر به اکتشافات جالبتوجهی شد.
یافتههای آنها حاکی از آن است که تمرکز بر تب و سرفه به طرز خطرناکی ناکافی است. در حقیقت، رایجترین پیشبینی کننده COVID-19 از بین رفتن حس بویایی و چشایی است. دوسوم از کاربران با آزمایشهای مثبت این علامت را گزارش کردند.
ساختن یک مدل
محققان از همه این دادهها برای ایجاد یک مدل ریاضی استفاده کردند که تشخیص میدهد که فردی بر اساس سن، جنس و ترکیبی از چهار علائم از بین رفتن حس بویایی و چشایی، سرفه شدید یا مداوم، خستگی و کاهش اشتها، به ویروس کرونا مبتلا است.
آنها دریافتند که پیشبینیهای هوش مصنوعی نزدیک به 80٪ اوقات دقیق بوده است.
یک استاد کالج کینگز لندن گفت: نتایج نشان میدهد که از بین رفتن حس بویایی و چشایی باید در غربالگری معمول برای تشخیص COVID-19 گنجانده شود.
محققان معتقدند که ترکیب سیستم هوش مصنوعی با دادههای این اپلیکیشن، مکانهایی که نیاز به ردیابی و آزمایش بیشتری دارند را نشان میدهد.
حتی اگر دقت و صحت این ابزار هوش مصنوعی به حد مطلوبی برسد، میتواند به غلبه بر کمبودها در آزمایش کرونا کمک کند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/