«میخواهم زنده بمانم»؛ تراژدی خانوادگی در بستر فاصله عاطفی
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در سالهای نهچندان دور، سینماگران و سینماداران معمولاً از ایام ماه مبارک رمضان به عنوان روزهای خلوتی سینماها و بیرونقی گیشه یاد میکردند.
اما این موضوع در چند سال گذشته و با افتتاح پردیسهای سینمایی در شهرهای بزرگ و البته طرح اکران افطار تا سحر که چند سال به تناوب اجرایی شد، تغییر کرد. به این ترتیب، شاهد بودیم که برخی فیلمها در ماه مبارک رمضان هم فروش بسیار خوبی را تجربه کردند. سینما رفتن آن هم بهصورت خانوادگی در شبهای ماه رمضان یکی از تجربههای لذتبخشی است که در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است.
اما امسال این فضا نیز همچون سایر فعالیتهای هنری با توجه به شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است. به این ترتیب علاقهمندان به سینما به نوعی با یک خلا فرهنگی مواجه شدهاند. با این حال گسترش بسترهای ویدئویی پخش فیلم VOD و البته شبکه نمایش خانگی تا اندازهای این کمبود را جبران کرده است.
در سلسله گزارشهای «آپاراتچی» به معرفی فیلمهای جذابی میپردازیم که میتواند در این شبها اوقات فراغت خانوادهها را پرکند. این فیلمها لزوماً آثار جدیدی نیستند و ممکن است به دهه شصت یا هفتاد نیز مربوط باشند. ضمن این که از حیث کیفیت هنری نیز تنوع فراوانی دارند. میتوان گفت «جذابیت» عنصر اصلی آنها است که لحظات خوشی را برای تماشاگران رقم میزند. فیلمهایی که در شبکه نمایش خانگی یا بسترهای مختلف پخش اینترنتی بهراحتی در دسترس قرار دارد.
«میخواهم زنده بمانم» به کارگردانی ایرج قادری و تهیهکنندگی مرتضی شایسته محصول سال 1373 سینمای ایران است.
اصلان (فرامرز قریبیان) و ماهمنیر (مهناز انصاریان) به خاطر ناسازگاری با یکدیگر از هم جدا میشوند. باربد (سام محمدپور) پسری ۱۱ ساله است که نمیتواند تنهایی خود و مسائل خانوادگیاش را حل کند بیتوجهی پدر و مادرش مزید بر علت شدهاست او تنها در دفترچه خود خاطرات و مسائل روزمرهاش را مینویسد. اصلان پس از مدتی با فرنگیس (فاطمه گودرزی) ازدواج میکند.
باربد و فرنگیس مثل یک دوست باهم بازی میکنند و در کنار هم خوش هستند اما پس از ازدواج، فرنگیس کمتر به باربد توجه میکند و بیشتر تمرکزش بر روی اصلان است. باربد دیگر خیلی تنها شده و در اوج نیاز به همصحبت دچار وضعیت بغرنجی شدهاست و....
اولین فیلم ایرج قادری پس از ۱۰ سال ممنوع الکاری که در پاییز سال ۱۳۷۴ اکران شد توانست پرفروشترین فیلم آن سال شود. نگارش فیلمنامه این اثر خانوادگی به عهده رسول صدرعاملی بود که به گفته خودش بر اساس یک داستان واقعی که در اواسط دهه شصت رخ داد در ذهنش شکل گرفت.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/