دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 فروردين 1399 - 15:30
کنترل اشتها با حس بویایی؛

بوها می‌توانند مکانیسم ذخیره چربی را غیرفعال کنند

بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که برخی بوهای خاص می‌تواند ذخیره چربی در سیستم گوارش را فعال یا غیرفعال کند.
کد خبر : 483704
smell620.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، یافته‌های جدید حاکی از آن است که سیگنال‌های حس بویایی بر فعال یا غیرفعال شدن مکانیسم ذخیره چربی بدن اثر می‌گذارد. برخی بوهای خاص بدون ایجاد تغییری در اشتها یا عادات غذایی فرد، می‌توانند فرایند ذخیره چربی را فعال یا غیرفعال کنند.


گروه تحقیقاتی با بررسی ارتباط میان سلول‌های عصبی بویایی بر متابولیسم چربی در کرم‌های الگانس متوجه شدند که بوهای به‌خصوصی می‌تواند مکانیسم ذخیره چربی را فعال کند یا آن را غیرفعال کند. سیستم بویایی کرم الگنس شباهت بسیاری به سیستم بویایی انسان دارد و به همین خاطر آزمایش بالینی این مطالعه روی این کرم‌ها انجام شد. کرم الگانس دارای سه جفت عصب بویایی است که از ترکیب آنها برای شناسایی بوها استفاده می‌کند. سیستم بویایی انسان نیز ساختاری مشابه اما بسیار پیچیده‌تر دارد، برای مثال انسان بین 10 تا 20 میلیون سلول عصبی گیرنده بویایی دارد.


دانشمندان با استفاده از محرک‌های نوری اپتوژنتیک تا نورون‌های بویایی کرم را فعال کنند. سپس تاثیر این کار را بر مسیرهای عصبی که کنترل مکانیسم ذخیره چربی در روده را برعهده  دارند، بررسی کردند. براساس نتایج این مطالعه، قرار گیری در معرض برخی از بوهای خاص سطح ذخیره چربی در روده را تغییر می‌دهد. به عبارت دیگر، باوجود این که تغییری در اشتها یا میزان دریافت مواد غذایی کرم ایجاد نشده بود اما میزان ذخیره چربی در سیستم گوارشی آنها متحول شده بود. بنابراین به نظر می‌رسد برخی از بوها قدرت کنترل متابولسیم چربی را در اختیار دارند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب