قند میوه به کبد آسیب میزند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که فروکتوز یا قند موجود در میوه و عسل بیشتر از گلوکز به کبد آسیب میزند. به عبارت دیگر رژیم غذایی که مقدار زیادی فروکتوز به بدن انسان میرسد، میتوکندری کبد آسیب وارد میکند. این در حالی است که گلوکز اثر مشابهی بر کبد ندارد. گلوکز متداولترین قند و فراوانترین ترکیب شیمیایی در طبیعت است.
براساس یافتههای جدید، فروکتوز بیشتر از گلوکز برای سلامت انسان ضرر دارد. گروه تحقیقاتی تأثیر هر دو ترکیب شیرینکننده بر متابولیسم(سوختوساز) کبد را اندازهگیری کردند. این نخستین مطالعهای است که نشان میدهد رژیم غذایی غنی از فروکتوز میتواند توانایی کبد در متابولیسم چربی را مختل کند و به میتوکندری نیز آسیب برساند. میتوکندری اندامکی سلول است که وظیفه آن تنفس سلولی و نوعی اندامک انتقال انرژی است.
گروه تحقیقاتی تأثیر رژیم غذایی با فروکتوز بالا بر سندرومهای متابولیکی و مقاومت به انسولین را بررسی کردند. براساس نتایج نهایی، قند فروکتوز باعث انباشته شدن چربی در کبد میشود. این در حالی است که گلوکز باعث افزایش توانایی کبد در سوزاندن چربی میشود. بدین ترتیب مصرف گلوکز بهتر و سالمتر از فروکتوز است و به متابولیسم بهتری نیز میانجامد.
انتهای پیام/4115/4021/
انتهای پیام/