ضد عفونی کردن دستها با ژل یا آب و صابون؟
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کووید 19 یا همان کرونا در سراسر دنیا موجی از اضطراب و استرس را پخش کرده است. مردم نیز ضمن پیگیری اخبار مربوط به این ویروس و آمار شیوع آن در اقصی نقاط جهان و آمار تلفات آن، به توصیههای بهداشتی نیز بیش از پیش توجه دارند. همین موضوع باعث شده است تا رسانهها نیز آموزش نکات بهداشتی دقیق و صحیح را در دستور کار خود قرار دهند.
کرونا همچنان یک ویروس ناشناخته در جهان به شمار میرود، حتی اگر شمار کشورهای درگیر آن از آمار نود درصد کشورهای دنیا هم عبور کرده باشد. برای همین راهکارهای درمان این ویروس و البته مقابله با آن نیز همچنان ناشناخته باقی مانده است و شاید مهمترین چیزی که باعث ترسناک شدن کووید 19 شده، همین باشد.
در این میان باز هم بایستی برگشت به همان ضرب المثل قدیمی که «پیشگیری بهتر از درمان است» ، آنهم جایی که شمار زیادی از محققان علوم پزشکی معتقد هستند که خطر ابتلا به کرونا با رعایت یک سری نکات ساده و پیشگیریهای ابتدایی تا حد قابل توجهی کاهش مییابد.
در صدر پیشگیریهاییکه در خصوص عدم ابتلا به کرونا مطرح میشود، موضوع شستن مناسب دستها مطرح میشود. موضوعی که تمام محققان پزشکی روی آن تکیه دارند. در باب چگونگی شستن دستها و زمان مناسب آن گزارشها و آموزشهای متعددی مطرح شده است، اما این نکته که بالاخره شستن دست با صابون بهتر است یا ژل بهداشتی و ضد عفونی کننده کمتر مورد بررسی قرار گرفته است.
ژل بهداشتی از کجا آمده و چه ویژگیهایی دارد؟
ژل بهداشتی که برای ضد عفونی کننده استفاده میشود نخستین بار بیش از نیم قرن پیش در آمریکا و توسط یک دانشجوی پرستاری درست شد. او توانست با استفاده از ترکیب کردن الکل و چند ماده دیگر، مادهای تهیه کند تا جایی که توانایی شستن دستها با آب و صابون وجود ندارد ،افراد بتوانند به راحتی و با بهره گیری از این ماده دستان خود را ضد عفونی کنند.
در ادامه این ژل وارد بازار شد و با فراگیر شدن آنفلوانزای خوکی یا همان H1N1 در آمریکا این ژل نیز خواهان زیادی پیدا کرد.
مهم ترین نکته در زمینه ژل و یا هر نوع مایع ضد عفونی کننده این است که این ماده بایستی حتما ترکیبی از الکل را در خود داشته باشد. برابر با تحقیقات انجام شده توسط محققان مختلف یک ماده ضد عفونی کننده مناسب بایستی ترکیبی شامل 60 درصد الکل داشته باشد.
اینجاست که مخاطبان گرامی بایستی دقت کنند هر مادهای به نام ضد عفونی کننده نمیتواند اثر مطلوب داشته باشد و اگر میخواهید از شر کروناویروس در امان بمانید حتما بایستی از ضد عفونی کننده حاوی الکل آن هم با درصدی بالای شصت استفاده کنید.
مضرات استفاده بیرویه از ژل ضد عفونی کننده
ژل و ماده ضد عفونی کننده مناسب همانگونه که بیان شد حاوی درصد بالایی الکل است و لذا استفاده مداوم و بیرویه از آن موجب خشکی پوست میشود. چناچه افراد به مرور زمان استفاده بالایی از ژل ضد عفونی کننده داشته باشند پوست دستشان آسیب دیده و حتی ممکن است در آینده خطر دچار اگزمای پوستی هم آنها را تهدید کند.
نکته جالب توجه اینجاست که در صورت آسیب دیدن بافت پوست دست، قدرت جذب ویروس و هر نوع باکتری از این طریق بالا میرود چرا که پوست توانایی لازم برای مقابله با ویروس مهاجم را نخواهد داشت.
نحوه صحیح شستوشو با صابون چگونه است؟ آیا صابون هم ممکن است مضر باشد؟
از ابتدای امر نیت ساخت ژل ضد عفونی کننده برای مواقعی بوده است که امکان شستوشوی دستها به وسیله آب و صابون فراهم نبوده است. اما شاید فکر کنید به صرف تماس دست با صابون و آبکشی مناسب مشکلات حل شده و کروناویروس یا هر نوع ویروس مزاحم دیگری دستان شما را به سمت فاضلاب ترک کردهاند. در ادامه مطلب توضیحاتی در خصوص این باور برای شما بیان شده است.
در تحقیقات محققان آمده است که صابون تنها یک ماده دترجنت است و در مقابل الکل خاصیت آنتی سپتیک قوی دارد. از همین روست که در زمان شستوشو به وسیله صابون بایستی حتما از آب استفاده شود.
نکته مهم اینجاست که اگر میزان شستوشو با صابون آب مصرفی کافی نباشد، صابون نمیتواند اثر کامل پاك کنندگی کاملی داشته باشد.کف کردن صابون نقش عمدهای در کاهش کشش سطحی و شستن باکتریها دارد.
پس اگر هنگام شستوشو توانایی رساندن آب به میزان کافی به دستان خود را دارید سراغ صابون رفته در غیر اینصورت ضد عفونی کننده الکلی را انتخاب کنید چرا که استفاده از الکل به آب نیاز ندارد و این ماده به خوبی با رسیدن به سطح دست اثر باکتریکش خود را اعمال میکند.
انتهای پیام/4139/
انتهای پیام/