دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

احیاء «تفکر»، احیاء فرهنگ/ آتشی که به جان تنها انتخاب فرهنگی مردم شهریار افتاد

پس از آتش‌سوزی «کتابخانه عمومی تفکر» شهریار که موجب محروم شدن مردم آن منطقه از خدمات گردید، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همراهی مردم، اهالی فرهنگ و کتاب‌دوستان برای بازسازی این کتابخانه اقدام کردند.
کد خبر : 463393
BS0K6750.JPG

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، بدون شک متأثرکننده‌ترین و شوکه‌‌کننده‌ترین اتفاق در تخریب‌ها و خسارات واردشده به اموال عمومی در حوادث آبان‌ماه امسال سوزاندن و تخریب «کتابخانه عمومی تفکر» شهریار بود. آتشی که اغتشاشگران به جان این کتابخانه انداختند، ۱۳هزار جلد کتاب را به خاکستر تبدیل کرد. این آتش‌سوزی خسارت مالی تقریبی ۲ میلیارد تومان وارد کرد.


۱۳ هزار جلد کتابی که نگاه هزاران کتابخوان را در دل داشتند، فکرها را جلا و جان‌های بسیاری را آرام کرده بودند. راه‌های تاریک بسیاری را برای اعضای کتابخانه و مردم روشن کرده بودند. کتاب‌ها در طول سال‌های فعالیت کتابخانه تفکر چندین و چند هزار بار خوانده شده بودند و شاید میلیون‌ها بار می‌توانستند، خوانده شوند. اما حالا جز خاکستر چیزی از آنها باقی نمانده است.


13 هزار کتاب  و


کتابخانه تفکر شهریار در سال 1391 با زیربنای ۶۰۰ مترمربع در منطقه نصیرآباد باغستان از توابع شهرستان شهریار تأسیس شد و مجهز به بخش‌های مخزن، کودک و سالن‌های مطالعه مجزا بود که در دو شیفت و توسط دو کتابدار اداره می‌شد. این کتابخانه 13 هزار جلد کتاب داشت.


صبح دوشنبه نهم دی ماه جمعی از اهالی فرهنگ و ناشران از محل این کتابخانه سوخته بازدید کردند. در این بازدید مهدی شیخ‌صراف؛ مدیر روابط عمومی مجمع ناشران انقلاب اسلامی، زهرا رضایی؛ مدیر کتابخانه‌های عمومی شهرستان شهریار، ابوالفضل حداد؛ مسئول خدمات اداری و مالی کتابخانه‌های شهرستان شهریار، تعدادی از اعضاء فعال این کتابخانه و اهالی رسانه حضور داشتند.


پس از خسارت‌های وارد آمده به این کتابخانه که موجب محروم شدن مردم آن منطقه از خدمات و دسترسی به کتابخانه عمومی گردید. کتابخانه‌های عمومی کشور از عموم مردم، اهالی فرهنگ و کتاب دوستان برای مشارکت در بازسازی کتابخانه تفکر، در حوزه‌های مختلف دعوت کرد.


طبق این اطلاعیه مردم در تمامی کتابخانه‌های عمومی کشور می‌توانند کتاب‌های خود را برای این کتابخانه اهدا کنند. همچنین می‌توانند کمک‌های نقدی از طریق شماره حساب شماره ۲۶۷۷۲۱۰۰۹ به نام انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان شهریار نزد بانک تجارت واریز کنند.


پس از این فراخوان بسیاری از اهالی فرهنگ و کتاب دوستان اقدام به مشارکت در این کار کردند. یکی از کارهای مؤثر در این زمینه اقدام مجمع ناشران انقلاب اسلامی در راه‌اندازی پویشی به نام #آباد-بمان-ایران بود که از عموم نویسندگان، ناشران و کتابفروش‌ها دعوت کرد تا بخشی از بازسازی این کتابخانه عمومی را به عهده بگیرند.


13 هزار کتاب  و


در پی این اقدامات و فراخوان‌ها مشارکت خوبی از سوی ناشران و دوستداران کتاب شکل گرفت و کتاب‌های بسیاری از طرف آنها به این کتابخانه اهدا شد.


اهدا 3 هزار جلد کتاب به کتابخانه تفکر تحت پویش مجمع ناشران


مهدی شیخ‌صراف، مدیر روابط عمومی مجمع ناشران انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درباره کمک‌های مردمی برای بازسازی کتابخانه تفکر می‌گوید: تا امروز ۳هزار جلد کتاب از طرف پویش «#آباد-بمان-ایران» که مجمع ناشران انقلاب اسلامی راه‌اندازی کرده جمع‌آوری شده و هنوز هم اهدا کتاب‌ها و فعالیت و اطلاع‌رسانی این طرح ادامه دارد و مطمئناً کمک‌ها ادامه خواهد داشت.


وی بیان می‌کند: همانطور که این کتابخانه کاملاً مردمی بود، کمک‌ها و مشارکت‌ها برای بازسازی هم از طرف مردم در حال انجام است. همین اهدای کتاب‌هایی که توسط ناشران انجام می‌شود هم کمک مردمی محسوب می‌شوند چون بسیاری از ناشرانی که در این پویش و کار خیر شرکت کردند نشر خصوصی هستند.


13 هزار کتاب  و


مدیر روابط عمومی مجمع ناشران انقلاب اسلامی با بیان این مطلب ساختمان کتابخانه بسیار آسیب دیده است و نیاز به بازسازی دارد، عنوان می‌کند: برای بازسازی ساختمان و سالن‌های مطالعه به تجهیزات نیاز است. بخشی از کمک‌ها به صورت نقدی پرداخت می‌شود و در کنار این‌ها سه گروه جهادی هم برای کارهای عمرانی و بازسازی این کتابخانه اعلام آمادگی کرده‌اند که در اولین فرصت و تأمین منابع مالی شروع به کار کنند.


حمله به کتاب و کتابخانه نهایت ذلت و ضدیت با فرهنگ


زهرا رضایی، مدیر کتابخانه‌های عمومی شهرستان شهریار می‌گوید: حمله کردن به کتاب و کتابخانه به عنوان یک پایگاه فرهنگی و اجتماعی در هفته کتاب و کتابخوانی برای اهالی فرهنگ خیلی تلخ بود. با توجه به اهمیت کتاب در سابقه تاریخی ایران و همین‌طور معجزه پیامبر اکرم(ص) که یک کتاب است، اینکه کسانی به خود اجازه می‌دهند به کتاب و کتابخانه لطمه بزنند نهایت ذلت و ضدیت با فرهنگ است.


وی درباره جایگاه این کتابخانه در منطقه بیان کرد: این کتابخانه با سال‌ها فعالیت و ارائه خدمت خود را به عنوان تنها پایگاه فرهنگی در این منطقه مطرح کرده بود. به جرئت می‌توان گفت این کتابخانه برای این منطقه یک غنیمت بزرگ محسوب می‌شد و به عنوان تنها مکان فرهنگی پناهگاه بسیاری از علاقه‌مندان بود.


13 هزار کتاب  و


مدیر کتابخانه‌های عمومی شهرستان شهریار اضافه می‌کند: با توجه به خسارت 20 میلیارد ریالی، کار برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی به صورت گسترده شروع شده است. میزان کتاب‌هایی که برای افتتاح مجدد کتابخانه اهدا شده خوب بوده؛ اما کمک‌های نقدی و تأمین منابع مالی برای بازسازی کتابخانه خیلی چشم‌گیر نیست که به یاری خدا این مشکل هم با کمک مردم و مسئولان حل خواهد شد، تا هرچه زودتر شاهد شروع به کار مجدد این کتابخانه باشیم.


آتش‌سوزی و از دست رفتن پناه یک‌هزار کتابخوان


ابوالفضل حداد، مسئول خدمات اداری و مالی کتابخانه‌های شهرستان شهریار نیز به خبرنگار خبرگزاری آنا می‌گوید: همان شب حادثه تعدادی از اعضا کتابخانه با بنده تماس گرفتند و اطلاع دادند که کتابخانه مورد حمله قرار گرفته است. اما متأسفانه شرایط برای حضور آتش‌نشانی که خیلی نزدیک به کتابخانه هم هست مهیا نشد و تمام کتاب‌ها طعمه حریق شد.


وی درباره شروع مجدد فعالیت کتابخانه می‌افزاید: خوشبختانه اهداء کتاب از طرف مردم، وزارت ارشاد، ناشران و ... تا امروز خوب بوده اما مشکل عمده برای شروع مجدد فعالیت کتابخانه بازسازی ساختمان است که به‌شدت تخریب شده است.


13 هزار کتاب  و


مسئول خدمات اداری و مالی کتابخانه‌های شهرستان شهریار عنوان می‌کند: با توجه به وضعیت اقتصادی که الان مردم با آن درگیر هستند و گران شدن کتاب استقبال از این کتابخانه مثل کتابخانه‌های دیگر افزایش پیدا کرده بود که این اتفاق ناگوار فرصت ارائه خدمات به یک هزار عضو فعال این کتابخانه را از ما گرفت.


کتابخانه تفکر تنها انتخاب فرهنگی مردم منطقه بود
مهرداد جلوخانی از اعضا فعال کتابخانه تفکر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، می‌گوید: حدود 12 سال، از دوران تحصیل در مقطع راهنمایی و ایام کنکور تا الان عضو کتابخانه تفکر بودم. بیشترین استفاده از کتابخانه توسط دانش‌آموزان پشت کنکوری بود که از سالن مطالعه آن جهت آماده شدن برای کنکور استفاده می‌کردند.


وی با اشاره به این نکته که روزانه بالغ بر 100 تا 150 نفر از کتابخانه استفاده می‌کردند، می‌افزاید: بخش کودک این کتابخانه خیلی مجهز و زیبا بود و بسیاری از والدین با فرزندانشان برای استفاده از کتاب‌ها و فضای اختصاصی آن به کتابخانه مراجعه می‌کردند.


این عضو فعال کتابخانه تفکر با بیان اینکه این کتابخانه با فضای سبزی که در حیاط داشت، خیلی باصفا بود تا حدی که محل قرارهای دوستانه بسیاری از اعضا بود، گفت: مردم این منطقه و محل، قشر فقیر و محروم جامعه هستند. این کتابخانه تنها انتخاب فرهنگی افراد این محله بود که از آنها گرفته شد. چند نفر از دوستان ما از همین کتابخانه بورسیه دانشگاه‌های خوب دنیا شدند.


کتابخانه تفکر پیش از آتش‌سوزی و تخریب کامل هزار عضو فعال داشته و پایگاهی فرهنگی در نصیرآباد شهریار بوده است. مسئولان کتابخانه‌های عمومی شهرستان شهریار امیدوارند با همت مسئولان، ناشران و اهالی فرهنگ و ادب هر چه زودتر این کتابخانه بازسازی و آماده ارائه خدمات فرهنگی به مردم این منطقه شود.


انتهای پیام/4028/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب