ساخت یک بازی برای درمان کودکان بیشفعال
نیما مرآتی در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: «برتل» نوعی بازی سختافزاری مبتنی بر سیگنالهای مغزی میباشد که برای درمان کودکان بیش فعال استفاده میشود و جذابیت آن باعث میشود کودک به بازی کردن با این دستگاه راغب شود.
وی افزود: در حین بازی، دستگاه سیگنالهای مغزی کودک را ثبت کرده و هر زمان که به سیگنال مناسب رسید (سیگنال مغزی افراد نرمال) بازی یک جایزه به کودک میدهد که در اینجا گل زدن به حریف میباشد. این عمل باعث تشویق وی شده و مغز سعی میکند به آن سطح مورد قبول برسد و رفته رفته هر چقدر که جلسات درمان جلوتر برود سیگنال مغزی حالت پایدارتری به خود میگیرد که اصطلاحاً به این چرخه، بازخورد عصبی یا نوروفیدبک گفته میشود.
این محقق دانشگاه آزاد درباره تجاریسازی این محصول اظهار کرد: این محصول تجاریسازی شده و تعدادی از آن را بهفروش رساندهایم. یک نمونه هم به موزه ملی مغز (باغ کتاب تهران) دادهایم که آنجا مورد استفاده قرار میگیرد. هماکنون نیز درحال مذاکره با سرمایهگذار هستیم که بتوانیم این محصول را به مرحله تولید انبوه برسانیم.
مرآتی مورد حمایت مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری عنوان کرد: این طرح در شروع کار تنها یک ایده بود که آن را به مسئولان دانشگاه آزاد واحد قزوین ارائه کردیم. سرمایهگذاری دانشگاه روی آن باعث شد این محصول را تولید کنیم. با معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری نیز رایزنیهایی داشتهایم اما هنوز حمایتی انجام نشده است.
وی درباره تیم ساخت این محصول عنوان کرد: در ابتدای کار سه نفر بودیم، ولی به مرور تیم ما توسعه یافت و در حال حاضر 9 نفر هستیم.
این محقق دانشگاه آزاد درخصوص مشکلات موجود برای تجاریسازی این محصول بیان کرد: در تهیه برخی سختافزارها و قطعات که باید از کشورهای دیگر وارد میشد، کمی به مشکل خوردیم. ولی خوشبختانه راههایی پیدا کردیم که بتوانیم آن را وارد کنیم و در حال حاضر با مشکل خاصی مواجه نیستیم.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/