دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 دی 1398 - 11:45
هفته پژوهش 110/ توسط پژوهشگر دانشگاه آزاد صورت گرفت؛

ساخت ماژول پردازش تصاویر زیر آب و مه/ به‌دنبال تجاری‌سازی محصولات‌مان هستیم

یکی از محققان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در شیراز، با استفاده از یک الگوریتم منحصربه‌فرد و بومی موفق به ساخت ماژول پردازش تصویر زیر آب و مه شده است.
کد خبر : 451747
httpimg6.jpg

علی حسینی در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: محصول ما در نمایشگاه امسال ماژول پردازش تصاویر زیر آب و مه می‌باشد که با همکاری جناب صدیقی معاون اجرایی باشگاه تخصصی هوش مصنوعی و سامانه‌های رایانه‌ای، طراحی و پیاده‌سازی گردیده است.


وی درباره کارایی این ماژول افزود: این محصول می‌تواند به‌طور مؤثر کیفیت تصاویر دارای مه را بهبود بخشد. در ساخت این ماژول از دو الگوریتم جدید و منحصربه‌فرد استفاده شده است که توسط تخصصی‌ترین مجله علمی، پژوهشی در حوزه پردازش تصویر و ماشین بینایی به چاپ رسیده است. از مزیت‌های این ماژول می‌توان به حفظ جزئیات تصویر و جلوگیری از تغییر رنگ، بعد از عملیات بهبود اشاره نمود. همچنین با توجه به سرعت بالای الگوریتم فوق می‌توان از آن نیز به‌صورت آنلاین در ویدیو استفاده نمود.



معاون پژوهشی اولین باشگاه تخصصی هوش مصنوعی و سامانه رایانه‌ای درباره تجاری‌سازی این محصول عنوان کرد: ما فقط دنبال پژوهش نبودیم و با این موضوع علمی برخورد کردیم. ما از پایه روی الگوریتم آن کار کرده و نسخه آزمایشی آن را ساختیم و اکنون نیز نمونه نیمه‌صنعتی آن را تولید کرده‌ایم. ما دنبال انعقاد قرارداد با شرکت‌ها و مراکز مختلف هم هستیم. برای مثال مذاکراتی با پدافند هوایی داشته‌ایم و امیدوارم بتوانیم از مزایایی که این محصول دارد، برای پیشبرد اهداف کشور استفاده کنیم.


حسینی درمورد حمایت مسئولان دانشگاه آزاد گفت: با توجه به دید مثبت معاونت محترم پژوهشی آقای جباری و همچنین حمایت‌های همه‌جانبه ریاست باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز جناب شمس‌نیا، حمایت‌های مناسبی از فعالیت‌های پژوهشی ما انجام گرفته است که جا دارد از این عزیزان تشکر ویژه‌ای داشته باشم. اما  از مدیران علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکنون حمایتی دریافت نکرده‌ایم.


وی همچنین درباره مشکلات موجود بر سر راه تجاری‌سازی این محصول، گفت: کاهش تمایل توسعه‌دهندگان بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری بر روی دانش‌های فنی بومی به علت ریسک استفاده از دانش‌های فنی بومی بزرگ‌ترین مشکل پژوهشگران می‌باشد. علی‌رغم صحبت‌های مقام معظم رهبری در این رابطه، متأسفانه خیلی‌ها هنوز به جوانان و محصولات ایرانی اعتقاد ندارند. همچنین کار تیمی وجود ندارد و مدیران ما نه‌تنها به فرهنگ‌سازی در تیم‌سازی کمک نمی‌کنند بلکه با سیاست‌های نادرست به بیشتر شدن این شکاف اصرار می‌ورزند.


انتهای پیام/4112/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب