آیا آدامس سالها در درون بدن باقی میماند؟
به گزارش گروه علم، فناوری دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آدامس 6 هزار سال پیش وجود داشته و اجداد ما آدامسهای ساختهشده از تار سیاه و شیره درخت را میجویدند. مثل امروز، مردم برای تمیز نگهداشتن دهان و دندان خود آدامس استفاده میکردند.
تقریباً همه تمدنها آدامس را میشناسند. از امپراتوری چینی که ریشه جینسنگ را استفاده میکرد تا سربازان یونان باستان که در راهپیماییهای خود برای جنگ، پوست درخت را میجویدند. صمغ مدرن یا همان آدامس از یک ماده پلاستیکی مصنوعی طعم دار تهیه میشود که به آن رزین میگویند، یک نسخه نرمتر و خوشطعمتر از همان مواردی که برای درست کردن مداد یا لاستیکهای دوچرخه استفاده میشود. رزین آدامس بیشتر بر پایه لاستیک بوتیل بوده که مادهای خطرناک است.
روده انسان 10 متر لوله خمشده است که مواد غذایی را به انرژی برای مصرف بدن تبدیل میکند. این روند از دهان شروعشده و دندانها با جویدن مواد غذایی را به قطعات کوچکتر خرد میکنند. سپس مواد غذایی درون معده ریخته میشود. جایی که اسیدها و مواد شیمیایی معده مواد غذایی برای جذب و هضم بیشتر آن را به قطعات کوچکتر تقسیم میکنند.
هر چیزی که موردنیاز بدن نباشد از طریق روده دفع میشود. آدامس با جویدن یا مواد اسیدی موجود در معده انسان نمیتواند به قطعات کوچک تقسیم شود. بنابراین روده چند روز بعد از بلعیدن آدامس را بهصورت پوسته فشرده میکند و بیشتر آنها از بدن دفع میشود.
اگر قبلاً روی یک قطعه آدامس قدم گذاشته باشید متوجه میشوید که چقدر چسبنده است و بسیاری از آدامسها در صورت بلعیده شدن با چسبیدن به غذا مدتها در روده باقی میمانند تا دفع شوند. در موارد نادر، این موضوع میتواند یک انسداد را در روده یا مسیر دفع ایجاد کند که پزشکان آن را bezoar مینامند. هرچند باید توجه داشت که اگر بعد از جویدن آدامس آن را در سطل زباله قرار بدهید دیگر سلامتی شما را تهدید نخواهد کرد.
انتهای پیام/4108/
انتهای پیام/