خودشیفتگی با افزایش سن کاهش مییابد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از فیوچریتی، نتایج مطالعه جدید دانشمندان دانشگاه واشنگتن نشان میدهد خودشیفتگی، غرور، رهبری و حقطلبی با افزایش سن افراد بهطور قابلتوجهی کاهش مییابد.
گروه تحقیقاتی در سال 1992، 486 دانشجوی نسل ایکس (تولد این نسل در اوایل دهه ۱۹۶۰ آغاز شد و در اوایل دهه ۱۹۸۰ به پایان رسید که در ایران بین دهه ۴۰ تا شروع دهه ۶۰ است) را بررسی کردند. سپس زمانی که این افراد 41 ساله بودند برای بررسی مجدد به سراغ آنها رفتند.
براساس نتایج این مطالعه، میزان خودشیفتگی افراد با افزایش سن کاهش پیدا میکند. یافتههای تحقیقات قبلی حاکی از آن است که افراد با گذر عمر بالغتر و پختهتر میشوند. به طور کلی افراد در میانسالی باوجدانتر، مطبوعتر و از نظر احساسی پایدارتر از دوران جوانی خود میشوند. همچنین افزایش سن افسردگی و اضطراب افراد را نیز کاهش میدهد.
تحقیق جدید دانشمندان دانشگاه واشنگتن نیز نتایج تحقیقات قبلی را تأیید میکند. به گفته دانشمندان، تنها پادزهر خودشیفتگی افزایش سن است. افزایش سن یا بلوغ در اینجا از نظر اجتماعی در نظر گرفته شده و به معنای این است که فرد شهروندی پویاتر و دلپذیرتر محسوب میشود.
بررسیهای گروه تحقیقاتی دانشگاه واشنگتن حاکی از آن است که در کنار خودشیفتگی، غرور، رهبری و حقطلبی نیز با افزایش سن افراد کاهش مییابد. طی بازه زمانی 23 ساله، میزان خودشیفتگی سه درصد از افراد افزایش داشته و میزان خودشیفتگی برخی دیگر نیز در سن 41 سالگی به اندازه 18 سالگی بود و هیچ تغییر نکرده بودند.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/