دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 شهريور 1398 - 11:59
حمیدزاده مطرح کرد:

حضور کمرنگ زنان در مدیریت زیست‌بوم علم و فناوری

مشاور بانوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: حضور و نقش زنان در جایگاه‌های مدیریتی اکوسیستم علم و فناوری کشور بسیار کمرنگ است.
کد خبر : 412543
3056176.jpg

به گزارش خبرنگار علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، زینب حمیدزاده در مراسم افتتاحیه نخستین مرکز نوآوری بانوان دانشگاه علم و صنعت (مانا) که صبح امروز در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، گفت: باوجود اینکه در 40 سال اخیر میزان دانش‌آموختگان زن با شروع انقلاب اسلامی 17 برابر شده است. با این حال 80 درصد از آنها در مقاطع کارشناسی و بالاتر هستند و این رقم نشان می‌دهد سطح تحصیلات بین زنان و مردان در کشور برابر است.
وی افزود: در برخی از شهرهای کشور روند توسعه و تحصیل زنان 70 درصد بوده که بیشتر از مردان تحصیل‌کرده محسوب می‌شود. اما حضور زنان در عرصه هیئت علمی  به 25 درصد هم نمی‌رسد که رقم  مطلوبی نیست.  
مشاور بانوان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: زنان در ایجاد و راه اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان نیز جایگاه مناسبی در کشور ندارند. در سال 96 تنها 10 درصد و در سال 97 نیز 12 درصد از شرکت‌های دانش‌بنیان دارای مدیر عامل زن بوده است. باوجود این که این تعداد کم عملکرد مطلوبی داشته اما به طور کلی عدد قابل توجهی به شمار نمی‌رود و نیاز به تغییرات در این باره الزامی است. 
حمیدزاده خاطرنشان کرد: عدم مقاومت در برابر توسعه اکوسیستم در دانشگاه‌ها یکی از اتفاقات خوبی است که در کشور اتفاق افتاده است. در حال حاضر دانشجویان و استادن در قالب یک تیم به تجاری‌سازی  و توسعه محصول می‌پردازند و به نتایج مطلوبی نیز رسیده‌اند. با این حال حضور و نقش زنان در این حوزه بسیار کم رنگ است.
وی افزود: در معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری این موضوع بررسی و تلاش شده تا مدلی برای رفع این مشکل ایجاد شود. باید شرایطی در کشور ایجاد شود تا زنان در کنار نقش مادری و همسری بتوانند نقش اجتماعی خود را نیز داشته باشند.  معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری برنامه‌ای با عنوان توان‌افزایی زنان فعال و خلاق در مرحله اجرایی شود.


انتهای پیام/4107/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب