فرهنگ بهعنوان یک موجود زنده و بالنده نیازمند برنامه است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از رادیو گفتگو، رضا نصیری درباره اسناد بالادستی و بومیسازی سایر اسناد حول اسلامی شدن دانشگاهها بیان کرد: دانشگاه مرکز تربیت و آموزش نیروی انسانی، پژوهشهای بنیادین و کاربردی و نماد پیشرفت یک ملت محسوب می شود.
وی افزود: ما وارد یک حوزه تمدنی جدید شدهایم اما با وجود همه بدخواهیها چشم بسیاری از ملتها، به ملت و مراکز آموزش عالی ایران است تا در شعار تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دامنه فرهنگ بهقدری گسترده است که بدون سند و نقشه راه امکان حرکت وجود ندارد. بهعبارتی، فرهنگ بهعنوان یک موجود زنده و بالنده نیازمند برنامه است و ما باید ملزومات و شرایط فعلی جهان را شناسایی کنیم اما متاسفانه برنامه ریزی لازم در دانشگاهها انجام نشده است.
نصیری از نبود سند راهبردی در بسیاری از دانشگاهها و محیطهای آموزشی کشور انتقاد کرد و گفت: این ضایعه راه را برای فعالیتهای سلیقهای و گاهی فعالیتهای بیهدف و غیرموثر باز کرده است.
وی خاطرنشان کرد: اولین قدمی که ما در دانشگاه آزاد اسلامی، بهعنوان مولود انقلاب، در سیر تحول جدید برداشتیم، این بود که بیش از یکهزار نفر-ساعت برای موضوع سند راهبری فرهنگی وقت گذاشتیم. ما در اولین گام، سند اسلامی شدن دانشگاه، سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور، نقشه جامع علمی کشور، سند چشمانداز جمهوری اسلامی در افق 1404 را بررسی کردیم و نهایتاً به سند راهبری فرهنگی دانشجویی که منبعث از اسناد بالادستی بود، رسیدیم.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: ما سند راهبری فرهنگی را در اختیار معاونین فرهنگی نهادهای رهبری و تشکلهای دانشجویی سراسر کشور قرار دادیم و در نهایت این سند را ابلاغ کردیم و امروز این سند روی میز اکثر مدیران اجرایی و فرهنگی وجود دارد.
این مقام مسئول ضمن اشاره به اینکه اسناد بالادستی با ضریب کارشناسی دقیقی تصویب و ابلاغ شده به نقش برجسته شورای عالی انقلاب فرهنگی بهعنوان قرارگاه و اتاق فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: با این وجود شاهد اتفاق خاصی در دانشگاهها نیستیم. بهعنوان مثال مصوبه سال 74 شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با اصول و مبانی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب هنوز اجرایی نشده است.
وی با تأکید بر اینکه اسناد بالادستی باید ترجمه و بومیسازی شوند گفت: تهیه نسخه شیوههای اجرای این اسناد در دانشگاهها ضروری است. بهعبارتی سند اسلامی شدن دانشگاه را باید با توجه به نوع دانشگاهها ترجمه و بومی سازی کنیم.
انتهای پیام/4107/4116/ن
انتهای پیام/