دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 خرداد 1398 - 11:04

قرص‌های شب امتحانی، قرص‌های ویرانگر

این روزها که موادمخدر و رتالین راحت‌تر از آسپرین در سراهای دانشجویی یافت می‌شود، دانشجویان باید به سرانجام مصرف قرص‌های شب امتحانی توجه داشته باشند.
کد خبر : 397100

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجم بالای درس‌ها و فرجه‌های کم، محرک‌های خوبی برای خطر کردن و رفتن به راه‌های نافرجام است. برای به دست آوردن آینده‌ای روشن باید از کانال دانشگاه با داشتن بهترین نمره‌ها عبور کرد. برای کسب نمره عالی نیازمند فرصت و تمرکز بالا هستیم، فرصتی که نباید با خواب از دست برود.


رتالین همان گزینه مورد نظر است. آوازه‌اش زیاد به گوش رسیده که اعتیادآور و مضر است اما در بین جمع دوستان نمی‌توان محتاط عمل کرد. این سرآغاز مشترک بین مصرف‌کنندگان قرص‌های مخربی همچون رتالین است. سرآغازی که هر ترم با شروع امتحانات تکرار و تکرار می‌شود.


قرص رتالین یک محرک سیستم اعصاب مرکزی است و توسط روان‌پزشکان برای بیماری بیش‌فعالی و کم‌توجهی کودکان تجویز می‌شود اما گاهی برخی از دانشجویان برای شب‌بیداری و بیشتر درس خواندن، این دارو را سوءمصرف می‌کنند.


برخی متخصصان معتقدند که عوارض رتالین همانند مواد مخدر شیشه است. روان‌پزشکان با صراحت اعلام می‌کنند ترک کردن داروهای محرک همچون رتالین، بسیار سخت‌تر و پیچیده‌تر از سایر مواد مخدر است. عوارض مصرف خودسرانه رتالین عبارت است از: مصرف دائمی، اعتیاد، عصبی شدن، بی‌خوابی، تغییرات ضربان قلب و فشار خون، خارش و جوش‌های پوستی، دردهای شکمی و مشکلات معده، افسردگی، روان‌پریشی و جنون.


در صورتی که فرد بیش از اندازه مصرف کند، دچار لرزش و پرش عضلات، تب و تشنج، نامنظم شدن ضربان قلب و تنفس، اضطراب، بی‌قراری، حالت‌های سوءظن و هذیان، میل شدید به خودکشی، احساس حرکت و جنبش حشرات مرموز در زیر پوست و درنهایت مرگ می‌شود.


کسانی که با رتالین دوپینگ کرده‌اند اعتراف می‌کنند که به مرور زمان دیگر همان تمرکز اولیه خود را هم ندارند. رتالین یا همان قرص‌های شب امتحان عوارض غیرقابل جبرانی دارد که دانشجویان باید به آن توجه داشته باشند.


انتهای پیام/4107/4084/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب