آموزش سواد رسانهای به اقشار مختلف مردم امری ضروری است
مهتاب سرخیل در گفتگو با خبرنگار حوزه رسانه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص وضعیت کنونی رسانهها در کشور و میزان اقبال عمومی مردم به فضای مجازی گفت: امروز شبکههای اجتماعی و اینترنت جزء لاینفک زندگی افراد شده است.
وی با بیان اینکه گستردگی بدون مرز و بیزمانی فراتر از تصور دنیای مجازی از جمله مهمترین علل روی آوردن به این فضاست، افزود: این امکان بینظیر در کنار مواردی چون ارتباط مستقیم، مستمر، مؤثر و فراگیر با فردفرد مخاطبان شرایط ویژه و غیرقابل چشمپوشی را برای همه ایجاد کرده است.
عضو انجمن سواد رسانهای ایران کمهزینه بودن این فضا و دسترسی آسان و بیقید و شرط همه اقشار جامعه را از دیگر عوامل اقبال عمومی جامعه به این امر دانست.
سرخیل عنوان کرد: در کنار این فرصتهای منحصر به فردی که شبکههای اجتماعی و پیامرسانها در اختیار ما میگذارند، چالشهایی نیز وجود دارند که از جمله آن میتوان به بازنشر اخبار بدون آگاهی از صحت و سقم آن اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این مشکل صرفاً در کشور ما نیست و در بسیاری از کشورها نیز رواج دارد، گفت: بازنشر و پذیرش اخبار جعلی از سوی افرادی که سواد رسانهای آنها کم است و یا بر مبنای احساسات و بدون تحقیق از درستی آن اینگونه رفتار میکنند صورت میگیرد همچنین اثرات منفی اخبار جعلی با این کار بهشدت افزایش مییابد.
این کارشناس فضای مجازی افزود: البته این وضعیت در شبکه اجتماعی اینستاگرام و تلگرام بیشتر و غیرقابل کنترلتر است و در شبکه اجتماعی مثل توئیتر بهدلیل حضور سایر رسانهها و کارشناسان و متخصصان در کنار هم، اخبار جعلی از غیرجعلی سریعتر شناخته میشود.
وی با تأکید بر فرهنگسازی گسترده و آموزشهای اصولی در راستای ارتقای سواد رسانه و سواد دیجیتال کاربران گفت: بدون شک بحث دنیای مجازی و استفاده از فناوری سایبری با توجه به سرعت بالای تغییرات در آن موضوعی نیست که در یک یا چند گزارش محدود بتوان همه زوایای آن را بررسی کرد اما آنچه واضح است، لزوم توجه بیش از پیش به ضرورت آموزش در این خصوص و مشخص کردن سازمانی خاص برای آموزش است تا کمترین خطرات متوجه کاربران این فضا باشد تا بتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند.
انتهای پیام/4046/پ
انتهای پیام/