دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مروری بر مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته گذشته

مروری بر مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت.
کد خبر : 383669
3.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از بازار سرمایه، مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه را در هفته‌ای که گذشت در ادامه خواهید خواند.


شیوه‌نامه عرضه نفت خام و میعانات گازی در بورس انرژی ابلاغ شد


بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت، مستند به تکلیف مندرج در بند (و) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۸، شیوه‌نامه نحوه عرضه نفت خام و میعانات گازی در رینگ صادراتی بورس انرژی را ابلاغ کرد.


اقداماتی کم‌نظیر در فرهنگ‌سازی بازار سرمایه


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بررسی اقدامات انجام‌شده در معاونت‌های این سازمان در سال گذشته و اثرات آن در سال جدید، گفت: در حوزه بازار یکی از مهم‌ترین اقدامات انجام‌شده بحث حاکمیت شرکتی بود که اصول آن در سال گذشته تدوین و ابلاغ شد و در سال ۹۸ اجرایی می‌شود. دکتر شاپور محمدی در خصوص ارتقاء مباحث فرهنگ‌سازی گفت: جشنواره بورس و رسانه که ارتباط بسیار خوبی را بین حوزه روابط عمومی و اطلاع‌رسانی و رسانه‌ها ایجاد کرده است یکی از اتفاقات بسیار مهمی است که توانسته موجب تعامل بیشتر در این زمینه باشد. این جشنواره درواقع یک رویداد منحصربهفرد است که بورس و رسانه را در کنار هم قرارداده تا اثرات فرهنگی حوزه رسانه را ارزیابی کنند.


برخورد با افشای نادرست اطلاعات در بورس


شاپور محمدی گفت: از سال ۹۴ افشای مستقیم اطلاعات شرکت‌ها در دستور کار سازمان بورس قرار گرفت و مدیران شرکت‌های تولیدی اطلاعات خود را مستقیماً از طریق «توکن» بر روی «کدال» قرار می‌دهند و به این صورت دسترسی مردم به اطلاعات یکسان است؛ البته ممکن است قبل از اینکه این اطلاعات بر روی کدال قرار بگیرد عده‌ای از این اطلاعات خارج از حوزه بازار برخوردار باشند که در صورت نشر نادرست این اطلاعات با آن‌ها برخورد می‌شود. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه تعداد دفعات افشای اطلاعات در کشور ما بسیار مناسب است، گفت: در این زمینه ما از بسیاری از کشورهای پیشرفته جلوتر هستیم اما کیفیت افشای اطلاعات در کنار تعداد دفعات افشای اطلاعات بسیار مهم است و امسال یکی از برنامه‌های سازمان بورس این است که کیفیت افشای اطلاعات را افزایش دهد و این کار را از طریق بازنگری آیتم‌هایی که در صورت‌های مالی است با همکاری سازمان حسابرسی و انجمن حسابداران رسمی انجام می‌دهیم.


بازار سرمایه محل تأمین مالی بخش واقعی اقتصاد است


عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، بازار سرمایه را محلی برای تجهیز منابع مالی برای بخش واقعی اقتصاد دانست که تولید را در کشور رونق می‌دهد. عباس آرگون توضیح داد: سرمایه در گردش در شرکت‌ها همچنین نشان‌دهنده سلامت مالی شرکت بوده و یکی از عوامل اثربخشی در شرکت‌ها قدرت نقدینگی آن‌هاست که مدیریت سرمایه در گردش به جهت تأثیرگذاری بر ارزش شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است.


موافقت کمیته فقهی بورس با فروش تعهدی


دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار از موافقت این کمیته با طرح پیشنهادی فروش تعهدی خبر داد. مجید پیره، دبیر کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار درباره مصوبات آخرین جلسه کمیته فقهی سازمان بورس اظهار داشت: جلسه اخیر کمیته فقهی با موضوع جمع‌بندی راهکار جایگزین فروش استقراضی در محل سازمان بورس برگزار شد. قرارداد فروش استقراضی یکی از قراردادهایی است که در بازارهای سرمایه متعارف در دنیا کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می‌گیرد.


اوراق اجاره بیشترین اوراق منتشرشده در سال ۹ ۷


رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی گفت: از ویژگی‌های اصلی تأمین مالی در اقتصاد ایران، بانک محور بودن نظام تأمین مالی و نقش پررنگ بازار پول در این فرآیند است. به‌عبارتی‌دیگر نخستین و شاید تنها گزینه اکثر مدیران برای تأمین مالی پروژه‌ها و شرکت‌ها استفاده از تسهیلات بانک‌ها و مؤسسات اعتباری است و تأمین مالی با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، منابع پیش‌بینی‌شده دولت و درنهایت تأمین مالی از طریق بازار سرمایه در اولویت‌های بعدی قرار دارند؛ این در حالی است که بازار سرمایه با جمع‌آوری سرمایه‌های خرد و کلان قادر است تا در تجهیز منابع بنگاه‌های تولیدی و خدماتی کشور نقش مهمی ایفا کند. مهسا رادفر اوراق مرابحه را به‌عنوان پرکاربردترین ابزار مالی در جهت تأمین مواد و کالا که یکی از اقلام اصلی سرمایه در گردش موردنیاز بنگاه‌ها نام برد و تصریح کرد: در فرایند انتشار این اوراق، منابع موردنیاز برای خرید کالا با انتشار اوراق جمع‌آوری‌شده سپس مواد و کالای موردنیاز خریداری و به‌صورت فروش اقساطی در اختیار بنگاه اقتصادی قرار می‌گیرد.


بازار بدهی در ایران جوان و جذاب است


مدیرعامل شرکت تأمین سرمایه بانک مسکن، بازار بدهی را در بازار سرمایه ایران بسیار جوان توصیف کرد و گفت: علی‌رغم عمر کوتاه بازار بدهی، این بازار توانسته است طیف وسیعی از سرمایه‌گذاران را به خود جذب کند. سید محسن فاضلیان اظهار داشت: نظام تأمین مالی بانک‌پایه و بازارپایه دو نظام مهم تأمین مالی در اقتصادهای کشورها هستند و اینکه بازار سرمایه بتواند جایگاه بانک را در تأمین مالی اقتصاد بگیرد، برای یک نظام اقتصادی که به‌صورت سنتی بانک پایه بوده است - حداقل در کوتاه‌مدت و میان‌مدت - بسیار دور از ذهن خواهد بود.


پتانسیل قوی برای رشد بالقوه بازار سرمایه


مدیرعامل تأمین سرمایه نوین، ارزش دلاری بازار سهام در ابتدای سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۰۸ میلیارد دلار و قیمت دلار در بازار آزاد ۴۹۰۰ تومان بود. گفت: چنانچه فرض کنیم ارزش دلاری بازار سهام باید حفظ شود و آن را در میانگین قیمت نیمایی یا آزاد دلار ضرب کنیم، ارزش بازار سهام پتانسیل رشد ۵ تا ۶۰ درصد را دارد. ولی نادی قمی عنوان کرد: اگر رشد بازار سهام را با رشد قیمت‌ها در بازار مسکن، ارز، طلا، اتومبیل و حتی کالاهای عمومی مقایسه کنیم، حاکی از جا ماندن این بازار از سایر بازارها است؛ بنابراین احساس جا ماندن از سایر بازارها که در عموم فعالان بازار سهام مشاهده می‌شود، یک پتانسیل قوی برای رشد بالقوه بازار ایجاد می‌کند.


بازار سرمایه، دروازه تولید


مدیرعامل کارگزاری بانک آینده استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه را بهترین روش تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی دانست و گفت: بورس دروازه رونق تولید است. احمد اشتیاقی با اشاره به سال رونق تولید اظهار داشت: اکنون، بهترین زمان بهره‌برداری از ظرفیت‌های بازار سرمایه در تأمین مالی کم‌هزینه و بلندمدت بخش مولد اقتصاد است. چراکه بانک‌ها نیز با کمبود جدی منابع برای اعطای تسهیلات مواجه‌اند و در این شرایط بازار سرمایه به‌عنوان اصلی‌ترین رکن بازار بدهی می‌تواند نقش‌آفرینی تاریخی کند.


صادرات با ریسک‌های سیاسی متوقف نمی‌شود


به گفته یک عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، تأثیر ریسک‌های سیاسی بر فضای اقتصاد کشور کاهش‌یافته و تحریم‌های جدید نیز نهایتاً می‌توانند تا حدودی هزینه صادرات را افزایش دهند، اما هرگز قادر به توقف آن نخواهند بود. رضا طالب‌لو در پاسخ به این سؤال که آیا ریسک‌های سیاسی را اکنون می‌توان پایان‌یافته تلقی کرد یا خیر، گفت: یک ریسک کل جهانی وجود دارد که همچنان امکان به رکود کشاندن اقتصادهای بزرگ را دارد؛ علاوه‌براین تنازعاتی که بین اقتصادهای بزرگی چون امریکا و چین و اروپا در جریان است، می‌تواند تا حدودی نرخ رشد را در این مناطق دچار مشکل کند.


بازار سرمایه، بازار بی‌رقیب


مدیرعامل سرمایه‌گذاری دانایان پارس، بازار سرمایه را در میان‌مدت و بلندمدت بازاری بی‌رقیب توصیف کرد و گفت: این بازار از بسیاری از جهات برای سرمایه‌گذاران نسبت به دیگر بازارها امن‌تر است. شهاب‌الدین شمس با بیان اینکه بازارهای موازی هرکدام ریسک‌های مخصوص به خود را دارند، اظهار داشت: بازار سرمایه قادر است ظرفیت‌های کسب بازده را به صورت روشن‌تری بازتاب دهد و به نظر می‌رسد آن بازدهی که از بازار سرمایه به دست می‌آید، در بازارهای دیگر به‌سادگی به دست نیاید.


توان بازار برای رشد در ماه‌های آتی


یک کارشناس بازار سرمایه و تحلیل‌گر بازار در خصوص ریسک‌های موجود در بازار سرمایه عنوان داشت: با توجه به ریسک‌های سیاسی موجود، توزیع سرمایه و ورود و خروج آن از بازار سرمایه یک توزیع غیرمتقارن را ایجاد کرده است یعنی سرمایه به‌راحتی از بازار، خارج می‌شود اما به‌سختی وارد می‌شود. ظرف دو هفته اخیر مشاهده شد که با کوچک‌ترین تنش سیاسی، سرمایه از بازار خارج می‌شود و ورود مجدد آن نیازمند بسترسازی و زمینه‌سازی مثبت است. امیرعلی امیرباقری با اشاره به واکنش سهامداران نسبت به اتفاقات سیاسی بیان داشت: سهامداران نسبت به اتفاقات اخیر دچار بیش‌واکنش شده‌اند و علی‌رغم اینکه التهاب فضای سیاسی کم شده است و علی‌رغم اینکه خطری بازار سرمایه را از بعد سیاسی و اقتصادی تهدید نمی‌کند اما سهامداران دچار التهاب بی‌موضوع شده‌اند.


نقش اساسی رتبه‌بندی در کیفیت تأمین مالی شرکت‌ها


عضو هیئت‌مدیره شرکت رتبه‌بندی اعتباری برهان در رابطه با اهمیت شرکت‌های رتبه‌بندی گفت: نهاد مالی رتبه‌بندی در تمام دنیا به‌عنوان یکی از نهادهای اصلی تأثیرگذار در بازارهای مالی و حتی اقتصادی شناخته می‌شود. نگاه سرمایه‌گذاران همواره معطوف به بررسی و پایش رفتار مدیریتی و عملکرد شرکت‌ها است. حمید میرمعینی در رابطه با حمایت‌های لازم برای تثبیت فعالیت شرکت‌های رتبه‌بندی گفت: این صنعت هنوز شناخته‌شده نیست. بسیاری از شرکت‌ها به لحاظ سیستماتیک، کارایی لازم را نداشتند و نگاه دقیق و عمیقی هم برای بررسی این‌ها وجود نداشت و در واقع بنگاه‌ها به اشکال مختلف از زیر بار مسئولیت و کارایی لازم شانه خالی کردند؛ بنابراین آن‌ها به‌خودی‌خود، رغبت و تمایلی در بازار برای استفاده از خدمات شرکت‌های رتبه‌بندی نداشتند.


رونق بازار سرمایه، پیشرفت سرمایه‌گذاری در دارایی‌های مولد است


مدیر معاملات کارگزاری بانک پاسارگاد با مثبت ارزیابی کردن روند کلی بازار گفت: نخستین دلیل محکم در رابطه با مثبت شدن بازار به عقب‌ماندگی دارایی‌های بورسی نسبت به افزایش نرخ ارز برمی‌گردد؛ بر این اساس، ارزش واقعی سهام باید نسبت به دلار و سایر ارزها به‌روزرسانی شود. مجتبی شهبازی ضمن اشاره به تحریم‌ها بیان کرد: وجود تحریم‌ها سبب ایجاد محدودیت‌هایی برای بخش فروش می‌شود، اما به دلیل بزرگ بودن افزایش نرخ‌ها و سود حاصل از فروش آن، به‌نوعی می‌توان تحریم‌ها را نادیده گرفت، بنابراین افزایش سودآوری شرکت‌ها سبب افزایش نرخ سهام شرکت‌ها در آینده خواهد شد.


فتح قله‌های جدید شاخص بورس تا پایان ۹۸


معاون سرمایه‌گذاری شرکت مشاور سرمایه‌گذاری فاینتک اظهار داشت: از نحوه رفتار سهام و روند حرکتی بازار به نظر می‌رسد، شاخص تا انتهای سال سقف‌های جدیدی را فتح کند. بسیاری از شرکت‌ها با در نظر گرفتن سود مجامع و نسبت تقسیم سود و برآورد سود سال ۹۸ هنوز با نسبت قیمت به درآمدی سه و حتی زیر سه معامله می‌شوند. حسین عبدی معتقد است بازار می‌تواند تا انتهای تابستان روند رو به رشد و خوبی تجربه کند؛ البته این امر در صنایع مختلف متفاوت بوده و نمی‌تواند مانند گذشته برای همه صنایع مثبت باشد.


ثبات روند گروه معدنی و فولادی تا نیمه نخست سال ۹۸


به گفته مدیر سرمایه‌گذاری شرکت مشاور تأمین سرمایه نوین، در فصل مجامع اکثر سهامداران (حقیقی‌ها و حقوقی‌ها) در هر سطحی به سمت متمرکز کردن منابع روی سهام بنگاه‌هایی می‌روند که در سال گذشته سودآوری مناسب و درصد تقسیم سود بالایی داشتند. سینا سلیمانی دلیل تقسیم سود بعد از مجمع را پر شدن پتانسیل سوددهی سهام پس از تقسیم سود دانست و گفت: در این شرایط سهم‌ها با رشد همراه شده و به همین سبب سهامداران بعد از افزایش قیمت پس از مجمع و بازگشایی نماد، بازدهی مازادی را کسب می‌کنند.


فقط بازار سرمایه توانایی پوشش ریسک ارز را داراست


سید فرهنگ حسینی، مدیرعامل گروه صنعتی و معدنی امیر در خصوص آغاز فصل مجامع توصیه‌هایی به سهامداران داشت و بیان کرد: در حال حاضر P/E شرکت‌ها با لحاظ سود نقدی در حدود سه مرتبه است که از حد متوسط تاریخی و بازده بازارهای رقیب بسیار کمتر است. به‌این‌ترتیب، باید دقت شود که بازار سهام تنها بازاری است که علاوه بر سود نقدی، توانایی پوشش ریسک نوسان ارز، تورم داخلی و جهانی را دارد. همچنین در شرایط ثبات قیمت‌های جهانی سود شرکت‌ها در سال ۹۸ بیش از سال ۹۷ خواهد بود و انتظار می‌رود که ریسک سیستماتیک مد نظر بازار با لحاظ اطلاعات مجمع کاهش یابد و حضور در مجامع بتواند بازدهی مناسبی برای سرمایه‌گذاران داشته باشد.


انتهای پیام/4129/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب