دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1398 - 14:21
رئیس دانشگاه تهران:

هدف ما رسمیت‌بخشی به تجمع نبوده است

رئیس دانشگاه تهران گفت: هدف ما رسمیت‌بخشی به تجمع نبوده است.
کد خبر : 381571
652169_722.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، از دقایقی پیش محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در مسجد این دانشگاه، پاسخگوی سؤالات نمایندگان دانشجویان درباره التهابات و هنجارشکنی‌های اتفاق افتاده در روز دوشنبه ٢٣ اردیبهشت است.


گفتنی است بسیج دانشجویی دانشگاه تهران با ارسال درخواست رسمی، از ریاست این دانشگاه خواسته تا امروز بعد از اقامه نماز ظهر و عصر در مسجد دانشگاه، پاسخگوی سوالات نمایندگان دانشجویان درباره التهابات و هنجارشکنی‌های اتفاق افتاده در روز دوشنبه ٢٣ اردیبهشت باشد.


اغتشاشات ۲۳ اردیبهشت در دانشگاه تهران نتیجه سوءمدیریت در اجرای قوانین فرهنگی بود


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران نامه‌ای خطاب به نیلی ارسال کرده است. در این نامه آمده است: پیرو اغتشاشات ۲۳ اردیبهشت در دانشگاه تهران که نتیجه سوءمدیریت در اجرای قوانین فرهنگی بود، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به نمایندگی از تمامی دانشجویان مسلمان این دانشگاه خواستار حضور ریاست دانشگاه بین دانشجویان و پاسخگویی به آن‌ها بعد از نماز ظهر و عصر روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت در مسجد دانشگاه تهران است.


با توجه به شرایط موجود بهترین راه‌حل برای جلوگیری از التهاب و تجمع در دانشگاه حضور ریاست دانشگاه در بین دانشجویان و پاسخ به انتقادات آن‌هاست.


از جلسات هیئت رئیسه دانشگاه باخبریم!


روز گذشته نیز بسیجیان دانشگاه تهران با تجمعی مقابل مسجد این دانشگاه اعتراض خود را نسبت به هنجارشکنی عده‌ای در دانشگاه نشان داده و بیانیه‌ای نیز صادر کردند؛ در این بیانیه از کارشکنی‌های مسئولین دانشگاه گلایه شده بود.


بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در بیانیه خود خطاب به رئیس دانشگاه تهران نوشته است: آقای دکتر نیلی! از جلسات هیئت رئیسه دانشگاهتان باخبریم؛ شما اگر در برابر اجرای قانون حجاب مشکل داشتید و می‌خواستید کارشکنی کنید، چه نیازی به نمایش دیروز بود؟ این چه نوع اجرا کردن قانون حجاب است که برای امت مسلمان شده «آش نخورده و دهن سوخته»؟ چرا نامه‌های مکرر بسیج دانشجویی را که خواستار بیانیه‌ رسمی دانشگاه بودند نادیده گرفتید؟


دانشگاه تهران کی باید پاسخگوی بی‌عملی خود نسبت به آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی دانشجویان باشد؟


در بخشی از این بیانیه نیز آمده است: چرا معاونت فرهنگی دانشگاه، نامه‌های بسیج دانشجویی را به رسمیت نشناخت، اما تجمع غیرقانونی دیروز را به رسمیت شناخته و خواستار قرائت بیانیه این تجمع غیرقانونی شد؟ دانشگاه تهران کی باید پاسخگوی بی‌عملی خود نسبت به آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی دانشجویان باشد؟ خائنین داخلی و دشمنان خارجی بدانند که مقاومت زندگی ایران مسلمان است و دشمنان خارجی و خائنین داخلی بدانند که بسیجی لحظه‌ای از زندگی را بدون مقاومت و بدون عزت در برابر دشمنانمان و بدون عقیده‌مان نمی‌خواهد.


مشروح پرسش و پاسخ دانشجویان با ریاست دانشگاه تهران



پرسش و پاسخ دانشجویان با رئیس دانشگاه تهران از دقایقی قبل آغاز شد؛ کانال اطلاع رسانی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران روایت این پرسش و پاسخ را اینگونه بیان می‌کند:


شروع سوالات از سوی دانشجویان بود و مهدی بختیاری‌زاده مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران اولین پرسش را آغاز می‌کند؛ سوال وی در مورد این است که چرا ریاست و مسئولین دانشگاه به حضور بدون مجوز جمعی از دانشجویان رسمیت بخشیدند و به آن‌ها تریبون دادند؟


نیلی در پاسخ به این پرسش بیان کرد: دانشگاه محلی برای گفتمان و طرح بحث‌های مختلف است و ما تمام سعی‌مان را در این زمینه انجام داده‌ایم البته اگر سابقه ما را مشاهده کنید شاید کمبودهایی را متوجه شوید که برای دوران مسئولیت قبل از ما است. درمورد روز دوشنبه نیز بدون توجه به عده معترضان این بوده است که خروج اخبار از دانشگاه بدون جنبه‌های غیرمتمدنانه باشد؛ سیاست ما از ابتدا هدایت این اعتراض ها به سالن و فضایی است که تشنج کمتری را به دنبال دارد.
لذا هدف ما رسمیت بخشی به این حرکت نبوده‌است و فقط کنترل فضا و ارسال هرچه کمتر تشنج از طریق رسانه ها به فضای خارج دانشگاه بوده است.


اجرای قانون‌های مربوط به حجاب جزء وظایف دانشگاه است


سوال دیگر دانشجوی دانشگاه تهران از ریاست دانشگاه این بود که معاون فرهنگی دانشگاه اظهاراتی داشته است مبنی بر اینکه «ما هیچ قانونی برای مسائل رخداده در دانشگاه نداریم»؛ این دانشجو ادامه داد «قسمت‌هایی از کارنامه شما نشان دهنده این است که شما خواستی نسبت به موارد مختلف ندارید. شما دروغی مضحک را به اسم گشت ارشاد ایجاد کردید. آن هم با استفاده از یک خانم که فقط درحال تذکر دادن به دانشجویانی است که قانون را نقض کردند».
سوال ما دانشجویان از شما این است که این فاجعه از عدم‌کفایت شماست یا این است که شما نمی‌خواهید این اتفاقات بیافتد


رئیس دانشگاه تهران ضمن اینکه تعداد معترضین در روز دوشنبه را بسیار کم دانست، اضافه کرد: اینکه تصور کنیم که ایستادن خانمی در ورودی دانشگاه علت اتفاقات دوشنبه است مخالف آن هستم و دانشگاه نیز برای رد ادعای گشت دانشگاه نیازی به بیانیه ندارد زیرا اجرای قانون‌های مربوط به حجاب جزو وظایف دانشگاه است.


 سوال بعدی از نیلی این بود که چرا این اتفاقات تکرار می‌شود؟ چرا تقریبا در هر سال یک اتفاقی در دانشگاه می‌افتد و با ابعاد رسانه‌ای آن کشور دچار تشنج می‌شود؟
جواب ریاست دانشگاه به سوال پرسیده شده «عدم وجود راهکار» است؛ وی معتقد است: شما از دانشگاه نخواهید که تمام مشکلات را حل کند؛ حل مشکلات نیازمند راهکار عملی است و زمان‌بر است.


ما با هم توافق داریم که شرایط پوشش و هنجاری در دانشگاه باید بهبود پیدا کند


یکی از دانشجویان دانشگاه خطاب به رئیس دانشگاه گفت به‌عنوان یک جامانده شهدا با این اتفاقات اخیر، دانشگاه تهران ارزش خود را از دست داده است؛ دانشگاه تهران باید چمران‌پرور باشد؛ سوال بنده از شما این است، آیا می‌توانید حداقل قانونتان را که تمامی دانشجویان تعهد داده‌اند را اجرایی کنید؟ اگر نمی‌توانید ما اجازه آتش به اختیاری را داریم. من این چند ماه به سختی تحمل کردم. صحنه‌ای در دانشگاه رخ داد که شرم دارم بیان کنم. تقلب‌های فاجعه بار و سایر موارد؛ آیا می‌توانید قانون را اجرا کنید؟


نیلی اعلام کرد: شما تمام دانشگاه را به خاطر چند اتفاق اینچنینی نگاه نکنید؛ این دانشگاه همچنان دانشگاه ایران است و من به اکثریت دانشجویان افتخار می‌کنم؛ خب امروز برای چه جمع شده‌ایم؟ برای همین موضوعات است، ما با هم توافق داریم که شرایط پوشش و هنجاری در دانشگاه باید بهبود پیدا کند. ما معتقدیم که شرایط پوشش دانشجو در دانشگاه و خارج آن متفاوت است.


مشکلات و آسیب‌هایی در بین دانشجویان است


یکی از دختران دانشجو هم می‌گوید: سوال من از رئیس دانشگاه در مورد موارد خوابگاهی است؛ آسیب‌های اجتماعی که در خوابگاه بوجود می‌آید بسیار است و ما حتی معاون فرهنگی برای خوابگاه‌ها نداریم. اینکه تعدادی نوازنده مرد وجود داشته باشند و تعدادی خانم در حضور آن‌ها شروع به پایکوبی کنند آیا جزو شرع و قانون است؟


رئیس دانشگاه تهران درمورد این موضوع اظهار ناراحتی کرده و اظهار کرد: با توجه به گزارشاتی که مرکز مشاوره به ما داده‌است مشکلات و آسیب‌هایی در دانشجویان است و ما باید زمینه‌هایی را برای شادی دانشجویان فراهم کنیم. البته وضع دانشگاه تهران بهتر از دانشگاه‌های دیگر است.


امکانات دانشگاه پاسخگوی نیازهای بعضی از دانشجویان نیست


یکی از دانشجویان مطرح کرد، در زمانی اردوی مختلط برگزار شد اما عملا هیچ برخوردی با برگزار کنندگان آن اردو نشد؛ ما تا چه زمانی منتظر باشیم تا اقدامی صورت بگیرد؟


نیلی در پاسخ به این پرسش گفت: اقدام برای رفع مشکل را نیز بپزیرید؛ دانشگاه درحد خود اقدام کرده است؛ دانشگاه معتقد است با اجرای همین قوانین در قالب گروه‌های همفکری می‌تواند مشکلات را برطرف کند. شما فکر می‌کنید کمیته انضباطی کاری نکرده‌است زیرا احکام آن محرمانه است. و ما باید حداقل برخورد انضباطی را داشته‌باشیم؛ اما شما ببینید ما به موضوعات طور دیگر نیز باید نگاه کنیم. چرا یک دانشجو تقلب می‌کند؟ چرا دانشجو امکان دارد دست به کارهای ناهنجار بزند؟ زیرا ممکن است او تفاوت‌هایی داشته باشد و امکانات دانشگاه پاسخگوی او نباشد. به صورت صریح حرف خود را تکرار می‌کنم. دانشگاه مشارکت دانشجو را نیاز دارد.


پرسش و پاسخ دانشجویان با رئیس دانشگاه تهران به پایان رسید.


دانشگاه در اجرای قوانین اگر نگوئیم خائن، بی‌کفایت است


بسیج دانشجویی دانشگاه تهران پس از تجمع امروز بیانیه‌ای صادر کرد.


در این بیانیه آمده است: در روز ۲۳ اردیبهشت ۹۸ صحن دانشگاه تهران شاهد بی‌حرمت شدن قانون توسط عده‌ای حرمت شکن بود که با صورت‌های پوشیده شده تجمعی غیرقانونی علیه قانون دانشگاه را ترتیب دادند؛ قانونی که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است و مسئولین دانشگاه موظف به اجرای آن هستند؛ این تجمع در حالی رخ داده است که به سیاق سالیان گذشته نه تنها شاهد انفعال دانشگاه بوده‌ایم بلکه در اقدامی عجیب، معاون فرهنگی دانشگاه به این قانون‌شکنان اجازه قرائت بیانیه‌ای غیرقانونی در اعتراضی غیرقانونی و علیه قانون را داد؛ اقدامی که نه تنها باعث سوءاستفاده رسانه‌ها و گروه‌های معاند شد، بلکه این پیام را از تریبون دانشگاه و جایگاه معاونت فرهنگی مخابره کرد که به جای گفتگو و ایجاد فضای مطالبه نخبگانی با هوچی‌گری، آشوب و اردوکشی خیابانی می‌‎توان هر خواسته‌ای را به کرسی نشاند.


در ادامه بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه ترهان ذکر شده است: قانون پوشش ذیل مرام‌نامه انضباطی دانشجویان دانشگاه تهران، قانون جدیدی نیست؛ و همانند سایر قوانین آموزشی و پژوهشی سال‌هاست که ابلاغ شده است! اما اینکه تا کنون در اجرای آن از سمت مسئولین دانشگاه قصور بوده، موضوعی حائز اهمیت است؛ حال مهم تر از آن، این است که چرا دانشگاه دفعتاً و چنین ناسنجیده تصمیم به اجرای این قانون مهم گرفت که باعث ایجاد حرمت شکنی‌های روز دوشنبه شد؛ حرمت‌شکنی که ساحت مقدس دانشگاه را لکه دار کرد؛ اتفاقی که تبعات آن مستقیماً متوجه جناب اقای دکتر نیلی و معاونین ایشان است.


در بخش دیگری از این بیانیه عنوان شده است: دانشگاه در اجرای قوانین اگر نگوئیم خائن، بی‌کفایت است؛ بسیج دانشجویی ضمن تاکید بر اجرایی شدن این قانون، این نکته را نیز مدنظر دارد که نحوه اجرای این قانون صحیح نیست و دست‌آویز برخی حرکت‌های اعتراضی خواهد شد و دانشگاه باید کنشگری خود در قبال اجرای قانون را تصحیح کند؛ پس از شروع اجرای این قانون، از معاونت فرهنگی خواسته شد که فضا را با صدور بیانیه‌ای شفاف کند، اما دانشگاه این کار را نکرد، همچنین با اعلام پیام تجمع مخالفان قانون نیز، با دکتر سرسنگی صحبت شد و خواسته شد با بیانیه‌ای واقعیت ماجرا به دانشجویان توضیح دهد اما بازهم وقعی نهاده نشد.


دانشجویان قرائت‌کننده بیانیه اعلام کردند: در طی سالیان گذشته بسیج دانشجویی همواره نسبت به عملکرد ویترین‌گونه معاونت فرهنگی دانشگاه انتقادات خود را به طرق مختلف به دانشگاه منتقل کرد و اجرای بی‌کم و کیف آیین‌نامه فرهنگی از جمله قانون پوشش را از دانشگاه پیگیری کرد؛ اما جواب دانشگاه در طی این سالیان یا سرباز زدن بود، یا قرار دادن دانشجو در مقابل دانشجو بوده است که مهمترین مصداق آن دوشنبه سیاه دانشگاه بود؛ وقایع روز ٢٣ اردیبهشت، خوراک خبری رسانه‌های معاند و گروهک‌های ضدمردمِ جمهوری اسلامی ایران را فراهم ساخت؛ گروه‌هایی چون منافقین خلق، این کثیف‌ترین جریان تاریخ ایران، که دشمنی خود با مردم ایران را بارها و بارها در برهه‌های مختلف تاریخی نشان داده‌اند.


در ادامه این بیانیه آمده است: در شرایطی که در چند روز گذشته شاهد دشمنی‌های آشکار آمریکا با مردم ایران هستیم و و دیوانه‌ای به نام ترامپ عریان‌تر از هر زمان به یاوه‌گویی می‌پردازد، در شرایط اقتصادی کنونی که ماحصل بی‌کفایتی مسئولین مربوطه است، چنین پرداخت‌های غیرنخبگانی جمعی فریب‌خورده در فضای دانشگاه جز ایجاد هرج‌ومرج و خشونت حاصلی ندارد و پازلی از سناریوی خائنین داخلی و خارجی برای دادن گرای تحریم و دشمنی بیشتر با ملت شریف ایران است؛ صدایی که حالا از رسانه‌های معلوم الحال به گوش می‌رسد دو عامل اساسی دارد؛ اول برگزاری تجمع علیه قانون با شعارهای ضدقانون مقابل دیدگان مسئولین دانشگاه، و دوم سوءمدیریت مسئولین دانشگاه در مواجهه با یک بی‌قانونی که با سر باز زدن از انجام وظیفه خود باعث تقابل دانشجو با دانشجو شدند و با همراهی خود با قانون‌شکنان فضای گفتگو را از بین برده و دانشگاه را تبدیل به صحنه سخیف درگیری کردند.


در پایان بیانیه امروز تاکید شد: نهایتاً مطالبه بسیج دانشجویی از ریاست دانشگاه تهران، دکتر نیلی، این است که دامان دانشگاه تهران، نماد آموزش عالی ایران را از لکه ننگ بی‌قانونی و مماشات با آشوبگران و قانون‌شکنان پاک کرده و در مورد سوءمدیریت خود و معاونینشان پاسخگو باشند و مراتب جبران و بازگرداندن تشخصِ‌ قانون‌مدار دانشگاه به آن را انجام دهند.


انتهای پیام/4107/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب