غرفه پرفروغ نمایشگاه کتاب که کتابی عرضه نمیکرد
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حضور کارشناسان و مشاوران مذهبی در فضاهای عمومی که قابلدسترس برای همگان باشد فرصتی است تا عموم مردم سؤالات و شبهات خود را پرسیده و پاسخ دقیق و مستدل دریافت کنند.
امسال نیز سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فرصت مناسبی بود تا دانشجویان برای سؤالات و شبهات خود بهترین جواب را با استناد به منابع موثق دریافت کنند. به همین منظور مانند سالهای گذشته غرفه پاسخگویی به سؤالات دینی به همت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه در حاشیه این نمایشگاه دایرشده بود که با حضور کارشناسان متعدد در حوزههای مختلف اعم از مشاور خانواده، کارشناس مسائل دینی، کلام و اعتقادات، احکام شرعی و... به مراجعهکنندگان بهصورت رایگان خدمات ارائه میداد.
لبخند پرسشگران که یکی پس از دیگری از روی صندلی پاسخ به سؤالات بلند میشدند حاصل رضایتی از پاسخی بود که در جواب سؤال خود دریافت میکردند.
با توجه به رضایتمندی مراجعهکنندگان به این غرفه، خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا برای پرسش چند سؤال در این غرفه حاضر شد و با برخی از مشاوران این غرفه در خصوص رضایتمندی مراجعهکنندگان، گرایش به مشاورههای خانواده و احکام شرعی، تأثیر غرفه مشاوره در مکان عمومی و... به گفتگو پرداخت.
طلاق مسئله اول مشاوره خانواده
حجتالاسلام صادقی متخصص مشاوره خانواده نمایشگاه کتاب را فرصت مغتنمی برای ارتباط مستقیم و چهره به چهره با مردم بهویژه نسل جوان و دانشجویان دانست و مراجعات در این دوره از برگزاری نمایشگاه را نسبت به سالهای گذشته بهمراتب بالاتر و بهتر عنوان کرد.
وی افزود: حتی کسانی که ازنظر ظاهری پوشش مذهبی چندانی نداشتند، ریزترین و جزئیترین مسائل زندگی را مطرح کرده و راهکارهای موردنظر خود را مطالبه میکردند.
صادقی با بیان اینکه فراوانی سؤالات بیشتر در حوزه مشاوره خانواده، درباره مسائل مربوط به خانواده و متأسفانه بحث طلاق بود اضافه کرد: با بررسی این موضوع چند عامل را برای طلاق میتوان نام برد که مهمترین آن نداشتن اطلاعات کافی برای زندگی زناشویی در بین زوجهاست و این موضوع به این معنی است که مسئولین مربوطه حتماً باید مشاورههای قبل از ازدواج و حین ازدواج را جدی بگیرند.
وی عنوان کرد: امروزه به نظر میرسد گفتگوهای یکطرفه و منبرگونه کافی نیست و موارد زیادی داریم که اگر یک جلسه مشاوره میشدند خیلی از مشکلات برای آنها بهراحتی حل میشد، بهعنوانمثال برای برخی از افراد مذهبی اینگونه تداعی شده است که اگر همسرشان مذهبی باشد حتی اگر علاقهای بین آنها نباشد این در زندگی به تدریج حلشده و همین برای زندگی کافی است و با این دید وارد زندگی شده و کنار همسری قرار میگیرند که هیچ حسی ندارند، مشکلات این زوج روزبهروز بیشتر شده و کار به طلاق میکشد این در حالی است که اگر یک جلسه مشاوره داشتند کار به طلاق و دادگاه نمیکشید.
فضای مجازی عامل اصلی ایجاد شبهات روز در بین نسل جوان
در میز دیگری از این غرفه حجتالاسلام عبدالرحیم رضاپور بهعنوان متخصص کلام و اعتقادات پاسخگوی سؤالات و شبهات مربوط به این حوزه بود که وی درخصوص ارزیابی از نمایشگاه کتاب گفت: امسال با توجه به مکان مناسبی که برای غرفه پاسخگویی در نظر گرفتهشده بود، استقبال بهویژه دانشجویان از این غرفه به نسبت سالهای قبل بیشتر و بهتر بود، این خدمات در حالی ارائه میشد که گاهاً همکاران مشاور ما تا ساعتها فرصتی برای استراحت چنددقیقهای نداشتند، هرروز تعداد سؤالات افزایش مییافت که البته کار پاسخگویی موفق و مؤثر بوده است.
وی درپاسخ به این سؤال که چه عواملی موجب گسترش شبهات در بین نسل جوان و بهویژه دانشجویان شده است عنوان کرد: شاید بتوان گفت که یکی از دلایل فراوانی سؤالات شبهه افکنی و القای شبهات توسط دشمن در فضای مجازی است، چراکه از اکثر پرسشگران منبع این سؤال و شبهه را که جویا میشدیم، به گسترش آن در فضای مجازی اشاره میکردند و رضایت پرسشگران از ایجاد چنین فضایی برای خدماترسانی عمومی و اذعان اینکه در دسترس بودن روحانی متخصص به پاسخگویی به شبهات باعث خرسندی مردم است، مزد مشاوران و کارشناسانی بود که ساعتها برای پاسخگوی مداوم در خدمت مراجعهکنندگان بودند.
رضاپور درخصوص بیشترین سؤالاتی که در حوزه کلام و اعتقادات مطرح میشد تصریح کرد: در حوزه کلام و اعتقادات بیشتر مباحث جبر و اختیار و از همه مهمتر بحث مهدویت بود. البته آنچه برای بنده بسیار خوشحالکننده است سؤالات جوانان و نوجوانان در خصوص توحید و خداشناسی و اعتقاد به خداوند است که نشان از اهمیت این مقوله در دوران و عصری که فرزندان ما در آن زندگی میکنند، دارد.
با هر ظاهر و مذهبی پای میز مشاوره احکام شرعی
حجتالاسلام حمیدرضا دوزنده فردوسی بهعنوان کارشناس احکام شرعی در غرفه پاسخگویی به سؤالات و شبهات حوزه علمیه در ادامه این گفتگو بابیان اینکه جانمایی غرفه پاسخگویی نسبت به سال قبل بسیار بهتر بود اظهار کرد: امسال مراجعین بیشتری جهت اخذ پاسخ سؤالهای خود به غرفه مراجعه کردند و از بازخورد کار انجامشده بسیار راضی هستیم و بهصراحت میتوان گفت، که این کار تماماً با اثرات مثبتی به همراه بوده است ؛ مراجعهکنندهای داشتم که حجاب مناسبی هم نداشت و در خصوص نماز سؤالی پرسید، آنقدر فضای پاسخ برای این شخص تأثیرگذار بود که گریه کرد و با چشم اشکبار از کنار ما رفته و قول داد هم نمازش را بخواند و هم حجاب و ظاهرش را اصلاح کند. حتی در این غرفه حضور برخی از برادران اهل سنت پس از دریافت پاسخ از همکاران مشاور مدعی میشدند که خارج از کشور نزد مشاوران بزرگی این سؤالها را پرسیده بودند اما جواب درست و دقیق دریافت نکردهاند.
فردوسی ادامه داد: بیشتر سؤالات در حوزه مسائل شرعی مربوط به عبادات، خمس و احکام مسافر بود که این نیز با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان بیشتر حول احکام روزه و حکم روزه مسافر موردتوجه بازدیدکنندگان قرار داشت.
هزینههای بالای مشاوره معضل مردم در مراجعه به مشاور
حجتالاسلام علیاصغر فروتن که بهعنوان متخصص مشاوره خانواده، ازدواج و مسائل روانشناختی، مدیر گروه بخش مشاوره و تربیت نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها درباره اهمیت مشاوره گفت: مردم در هر سطحی هم که باشند نیاز به مشاوره دارند. اما با توجه به هزینههای بالای مشاوره خیلیها قادر به دریافت خدمات مشاورهای نیستند و بودن این نوع خدمات عمومی یک غنیمتی است تا افرادی که بههرتقدیر امکان دریافت مشاوره حضوری را ندارند بتوانند از این خدمات بهرهمند شوند. مهم اینکه خیلی از مشاوران بیرون دغدغههای دینی را ندارند و گاهی مشاورههایی میدهند که با آموزههای دینی مغایرت و در تضاد است.
وی عنوان کرد: مردم خوشحال میشوند که یک روحانی علاوه بر مسائل دینی، تخصص در مشاوره دارد و بیشتر و بهتر اعتماد میکنند و یکی از تقاضاهایی که میشد این بود که در طول سال مکانهایی برای مشاوره رایگان توسط روحانیون قرارداده شود.
انتهای پیام/4107/4007/4108/
انتهای پیام/