60هزار دانشجو برای دیدار با رهبرانقلاب در ماه رمضان ثبتنام کردند
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام مصطفی رستمی در مراسم بازدید از خوابگاههای دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران بهمناسبت هفته سراهای دانشجویی گعده دوستانهای با دانشجویان این دانشکده داشت.
در ابتدای این دیدار یکی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران به دغدغههای حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: در تحول نظام سلامت و علوم پزشکی کار مثبتی صورت نگرفته است، لذا کشور در آستانه ورشکستگی حوزه سلامت قرار دارد و نیز در بحث دارو با مشکل روبهرو هستیم. امیدواریم دغدغههای ما دانشجویان به گوش مقام معظم رهبری برسد. همچنین مسئله حجاب در محیط دانشگاه کمرنگ شده و مسئولان اقدام مؤثری انجام نمیدهند.
حجتالاسلام رستمی در پاسخ به این سؤال تصریح کرد: گفتگوهای زیادی در بحث نظام سلامت شده است. طرحهایی که برای رفع نقص این حوزه وجود دارد حتماً در دیدارهای اساتید پزشکی و حوزه سلامت با رهبر معظم انقلاب ارائه میشود. اگر دانشجویان هم همت کنند و مباحث هماندیشی و فراخوان در محیط دانشگاه بدهند، مطمئناً از این طرح استقبال میشود و همه به این مباحث نیازمندند. ما هم سعیمان بر این است پیام دانشجویان را به رهبر معظم انقلاب برسانیم.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: گاهی در پس اتفاقات فرهنگی بزرگ کشور، اتفاقات نادری هم میافتد. مثلاً شکلهای نامناسب حضور افراد در دانشگاه دیده میشود که مناسب شأن دانشگاه نیست. هم دانشجویان باید توجه کنند که فضای دانشجویی فضای کرامت و شرافت است و هم مسئولان دانشگاهی باید برای حفظ شئون دانشگاه کوشش کنند.
در ادامه دانشجوی دیگری بیان کرد: سامانه مجازی نهاد برای آموزش دانشگاهیان و رشد فردی افراد نیاز مبرم است و باید ارتقا پیدا کند.
رستمی در پاسخ به این سؤال تصریح کرد: البته میدانیم باید فضایی فراهم شود. سامانه فضای مجازی نهاد مقام معظم رهبری با نزدیک به یک میلیون عضو جزء بزرگترین سامانههای مجازی کشور است. همچنین رویکرد ما این است که این سامانه را توسعه دهیم و ایدههای جوانان مطمئناً در این زمینه مؤثر خواهد بود.
همچنین یکی از دانشجویان با انتقاد از سرفصلهای دروس معارف دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: این دروس بسیار ضعیف تدریس میشود و اساتید انقلابی که میتوانند مباحث را بهخوبی برای نخبگان دانشگاه تهران مطرح کنند، کم هستند.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: حرف حساب جواب ندارد. قطعاً جزء اهداف لازمالاجرای ما ارتقای وضعیت دروس معارف در دانشگاههاست. تخصصی شدن متون براساس رشتههای دانشگاهی و تغییر و ارتقای سرفصلها در برنامههای ماست و این را جزء وظایف خود میدانیم. لذا گروه معارف دانشگاه تهران بالاخص در دانشکده علوم پزشکی حتماً از اساتید مجربتر استفاده خواهند کرد.
دبیر شورای صنفی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران در ادامه این دیدار تصریح کرد: اتفاقات و تصمیمات ناگهانی مسئولان دولتی در حوزه سلامت از معضلات و مشکلاتی است که نمیدانیم باید در مقابل آن چهکار کنیم. هر روز منتظر تصمیم جدیدی در وزارت بهداشت هستیم. گاهی تصمیمی اتخاذ میشود که در یک اتاق 40 متری میتوان دانشکده پزشکی احداث کرد. باید بگوییم: چون دوست دشمن است شکایت کجا بریم؟
وی خاطرنشان کرد: چالش دیگر مصداقسازی قوانین خصوصاً در آییننامه انضباطی است. برخورد سلیقهای مسئولان در دانشگاههای مختلف دردسرساز است و برخورد قهری با دانشجویان علوم پزشکی صحیح نیست. همچنین بحث کانونهای هنری در دانشگاه علوم پزشکی تهران هنوز جا نیفتاده است. مثلاً در جشنواره سیمرغ حیطه فعالیتی مشخصی برای دانشجویان این دانشکده مشخص نشده است. در دیدارهای رهبری نیز در حق دانشجویان علوم پزشکی اجحاف میشود، یعنی سهمیه این دانشجویان بسیار کم است.
رستمی در پاسخ به سؤال دبیر شورای صنفی دانشکده علوم پزشکی بیان کرد: دیدار با مقام معظم رهبری هماهنگیهای دستگاهی مختلف میخواهد. جمعیتهای 4 میلیون نفری دانشجویان همه دوست دارند در این دیدار حضور پیدا کنند. البته اگر به نصاب تعداد دانشجو حساب کنیم، جمعیت وزارت بهداشت و دانشجویان علوم پزشکی 10 درصد کل دانشجویان است و سهمیه کمتری باید اختصاص بیابد اما اهمیت این قشر نخبه باعث شده تا سهمیه بیشتری برای این گروه از دانشجویان لحاظ شود.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها تأکید کرد: تا امروز 60 هزار نفر از دانشجویان برای دیدار با مقام معظم رهبری ثبتنام کردهاند.
وی افزود: طبق قانون اجرای موسیقی در دانشگاه هیچ منعی ندارد اما اجرای کنسرت منع قانونی دارد و نیز شورای انضباطی، شورای قضاوت نیست. معمولاً احکامش مثل تذکر شفاهی طوری است که به دانشجو و دانشگاه کمتر آسیب برسد.
همچنین دانشجوی دیگری تصریح کرد: مسجد و کانونهای قرآن و عترت(علیهمالسلام) بودجه کافی برای اجرای مراسم مذهبی از جمله افطار ماه مبارک رمضان ندارند.
رستمی گفت: کارهای مطالعاتی در فضای دانشجویی در رابطه با ایجاد محیطی معنوی و کاهش آسیبهای اجتماعی همیشه مؤثر واقع شده است. هر چه در بحث فرهنگی هزینه میشود، از طرفی دیگر چندین برابر از صرف هزینههای بیمورد دانشگاه کم میشود. در دانشگاهها بودجههایی برای کانونها در نظر گرفته شده است. البته آنقدر نیتهای خیر وجود دارد که پس از آغاز به کار شما جوانان و مراجعه به اساتید، میتوانید در قالبهای دیگری کمکهای مالی جلب کنید که این کارهای خیرخواهانه برکات ویژهای نسبت به بودجههای متمرکز دارد.
یکی از دانشجویان دغدغه ازدواج دانشجویان علوم پزشکی را مطرح کرد و گفت: از 600 هزار نفر شرکتکننده کنکور علوم تجربی فقط 200 نفر به این دانشگاه میآیند که انتظار میرود این افراد نخبه، آیندهساز کشور باشند اما عملاً دیده میشود این دانشگاه محیط آرمانی و جای پیشرفت برای ما نیست و یکی از دلایل آن تأمین نشدن معیشت دانشجو است. دانشجویان رشته پزشکی در طول هفت سال تحصیل، هیچ حقوقی از دانشگاه دریافت نمیکنند. تنها در سال آخر که در بیمارستان کار میکنیم مبلغ 530 هزار تومان بهعنوان دستمزد دریافت میکنیم. اگر بخواهیم برای تخصص ادامه تحصیل بدهیم و چهار سال صرف رزیدنتی کنیم، تا آن زمان سنمان 31 سال خواهد شد و ماهی یک میلیون و 200 هزار تومان درآمد خواهیم داشت. بعد از دوران رزیدنتی نیز 2 سال باید طرح برویم و پزشکان هیچ کارانهای ندارند. حتی دانشگاه نیز مسکن ما را تأمین نمیکند. با این اوصاف دانشجویان پزشکی چگونه میتوانند به ازدواج فکر کنند. لذا واقعاً امیدی به وزارت بهداشت و حتی دانشگاه نداریم مگر اینکه نهاد رهبری که پیشقدم در امر ازدواج دانشجویی است در این زمینه اقدامی انجام دهد.
دانشجوی دیگری افزود: قانون انطباق امور اداری فنی با موازین شرع مقدس که 18 سال پیش تصویب شد و یکی از اعضای آن نیز نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههاست، کار محیط دانشگاه همخوانی با این قانون ندارد. با توجه به اینکه دانشجویان علوم پزشکی صدها ساعت در کلاسهای معارف حضور مییابند اما بحثها جذاب نیست و اساتید نمیتوانند موضوع را جمع کنند.
وی خاطرنشان کرد: تا دو هفته پیش قانونی وجود داشت که دانشجویان نخبه علوم پزشکی میتوانستند به جای طرح پزشکی در آزمون تخصص شرکت کنند که چند روزی است این قانون برداشته شده است و دانشجویان علوم پزشکی پس از گذراندن دوره عمومی تا سه سال حق ادامه تحصیل ندارند و باید ابتدا طرح را بگذرانند. همچنین مهاجرت موضوعی است که دانشجویان پس از طرح این مسائل به آن زیاد فکر کردهاند و در نمایشگاه کتاب به دنبال کتابهای مهاجرت میگردند، به همین خاطر اعتماد به جامعه پزشکی مخدوش شده است.
رستمی در پایان بیان کرد: ظرافت کار پزشکی ایجاب میکند که مردم احترام جایگاه پزشکان را نگهدارند. همچنین اگر فکر کنیم حتماً باید به رفاه کامل برسیم تا ازدواج کنیم، بعد از دوران رزیدنتی هم حتی نمیتوان ازدواج کرد. تسهیل شرایط ازدواج از جمله مطالبات رهبری است و کارهایی در این فضا صورت گرفته است.
انتهای پیام/4126/ن
انتهای پیام/