دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 فروردين 1398 - 13:00
حجت‌الاسلام زنجانی:

آیت‌الله زنجانی گمنام زیسته بود

استاد دانشگاه امام صادق(ع) گفت: وظیفه داشتم که این عالم و مجاهد برجسته را که گمنام زیسته بود، به جامعه بشناسانم.
کد خبر : 373740
Mbz.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت الاسلام محمود  جمال‌الدین‌ زنجانی در آیین رونمایی از کتاب المکاسب که صبح امروز در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، اظهار کرد: در ابتدا لازم می‌دانم که از حجت‌الاسلام سعدی ریاست دانشگاه امام صادق(ع) برای این جلسه که جهت قدردانی از زحمات مرحوم آیت‌الله زنجانی تشکیل شده است، تشکر کنم.


وی افزود: وظیفه داشتم که این عالم و مجاهد برجسته را که گمنام زیسته بود، به جامعه بشناسانم.


استاد دانشگاه امام صادق(ع) بیان کرد: به دو دلیل کتاب المکاسب را نوشتم؛ یکی اینکه برخی اساتید حوزه و دانشگاه دستور داده بودند که باید نوشته های مرحوم آیت‌الله زنجانی را به صورت کتاب بنویسید و دوم اینکه حقیر نسبت به معلومات پدرم اطلاعات بیشتری نسبت به دیگران دارم فلذا تصمیم گرفتم که این کتاب را بنویسم.


زنجانی بیان کرد: مرحوم آیت‌الله میرزا محمد باقر زنجانی فارغ از اینکه پدر حقیر بوده است، واقعاً از نظر علمی و فقاهت جزء علمای برجسته زمان خودشان بوده‌اند.


وی ادامه داد: پدرم شاگرد مرحوم آیت‌الله میرزای شیرازی بودند که نسبت به دستگاه جاسوسی انگلیس حساسیت شدیدی داشتند. مرحوم میرزای شیرازی وقتی در نخلستان‌های کربلا در حال راه رفتن بودند، به مباحثات و جلسه درس می‌پرداختند و در یک جای ثابت به صورت کلاس درس، مطالب خود را بیان نمی‌کردند چرا که احساس می‌کردند انگلیس خبیث از مطالب علمی و سیاسی کلاس وی سوءاستفاده کرده و جاسوسی می‌کند.


استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: برخی فکر می‌کنند که مرحوم زنجانی منزوی بوده و وارد مسائل سیاسی نشده است، در صورتی که وی انقلابی و اهل مبارزه با ظلم و طاغوت بود.


زنجانی خاطرنشان کرد: مرحوم پدرم تعریف می‌کرد که وقتی از شهر خودمان زنجان به نجف و کربلا برای تحصیل علم رفته بودم، با خودم فقط یک قالی به‌همراه داشتم که آن را می‌خواستم برای مبارزه با طاغوت و انگلیسی‌ها بفروشم تا بتوانم با آن اسلحه بخرم و به جنگ با روباه پیر بپردازم.


وی افزود: مرحوم زنجانی برای فروش قالی و خریدن اسلحه برای جنگ با انگلیسی‌ها با استادشان میرزای شیرازی مشورت کردند که ایشان اجازه ندادند تا وارد جنگ با انگلیسی‌ها شوند و گفتند که حوزه علمیه به شما در آینده نیاز دارد و اجازه نمی‌دهم با ظلم و جور مبارزه کنید و کشته شوید.


استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: مرحوم زنجانی تا 55 سال پس از ازدواج‌شان مستأجر بودند و پس از آن به کمک بازاریان خانه‌ای خریدند که فقط چهار سال در آن زندگی کردند و سپس فوت کردند. ایشان فردی زاهد، باتقوا و ساده‌زیست بود.


وی ادامه داد: پدرم تعریف می‌کرد که عده‌ای از علما از من درخواست داشتند که رساله بدهم و مردم از من تقلید کنند که قبول نکردم و این نشان‌دهنده شخصیت متواضع ایشان است.


زنجانی بیان کرد: مرحوم آیت‌الله زنجانی همیشه تقوا را لازمه اصلی زندگی خود می‌دانستند و علمای معاصر ایشان همیشه به نیکی از او یاد می‌کردند و ایشان را یکی از فقهای برجسته زمان خودشان می‌دانستند.


استاد دانشگاه امام صادق(ع) خاطرنشان کرد: در جریان تشییع جنازه مرحوم زنجانی تصورمان بود که جمعیت کمی بیاید اما دیدیم که بسیاری از مردم نجف در تشییع جنازه یک عالم ایرانی شرکت کردند که از جمله علمای برجسته‌ای که در این مراسم تشییع شرکت کردند می‌توان به امام خمینی(ره)، آیت‌الله خویی، آیت‌الله میرزا حسن بجنوردی و ... اشاره کرد.


وی عنوان کرد: شرکت علما در تشییع جنازه مرحوم آیت‌الله زنجانی نشان‌دهنده علاقه این افراد به وی بود که برای پدرم احترام ویژه‌ای قائل بودند.


انتهای پیام/4107/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب