انجمن علمی باعث ارتقای سطح مطالبات علمی دانشجویان میشود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با گذشت بیش از 20 سال از تأسیس انجمنهای علمی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میتوان گفت که این انجمن، قویترین انجمن دانشجویی موجود در دانشگاههای سراسر کشور است که اهداف علمی را دنبال میکند. وجود بیش از 3 هزار انجمن علمی و دانشجویی خود تأییدکننده این موضوع است.
این انجمنها با هدف تقویت خلاقیت، افزایش سطح مشارکت و روح همکاری و فعالیت گروهی میان دانشجویان تشکیل شدهاند و در حال حاضر پایگاه بزرگ تبادلات علمی و کسب تجربیات علمی و اجرایی بهحساب میآیند. همچنین زمینههای لازم برای ورود دانشجویان به بازار کار، صنایع و اصناف مرتبط را ایجاد میکنند. علاوه بر این انجمنها روح مطالبهگری و پرسشگری علمی را در دانشجویان نهادینه میکنند که این خود گام نخست برای گسترش مرزهای علم است.
ازاینرو ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دنبال آن برآمد که از این بستر دانشجویی در راستای ترویج و گسترش علوم شناختی و آموزش تخصصی دانشجویان استفاده کند. این ستاد با برگزاری جلسات مشترک با معاونت فرهنگی وزارت علوم و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی آییننامه حمایت از تأسیس و فعالیت انجمنهای علمی و دانشجویی مغز و شناخت را در اردیبهشتماه 96 تصویب کرد. بر اساس این آییننامه دانشجویان در حال تحصیل در رشتههای مرتبط با علوم و فناوریهای شناختی میتوانند با توجه به ضوابط وزارتخانهها درخواست خود مبنی بر تشکیل یک انجمن مغز و شناخت را به کمیته حمایت و نظارت بر فعالیت انجمنهای علمی دانشگاه خود ارسال کنند و پس از بررسی و تشکیل در قالب آییننامههای موجود فعالیت خود را آغاز کنند.
این آییننامه میزان حداقل فعالیت و چهارچوب کلی فعالیت انجمن برای روشنگری مسیر پیش رو به دانشجویان ارائه کرده است. اما این به معنای ایجاد محدودیت در میزان و نوع فعالیت انجمنها نیست و دانشجویان میتوانند ایدهها، طرحها و برنامههای خود را از طریق سایت ستاد ثبت کرده و حمایتهای لازم را دریافت کنند.
البته با توجه به اهمیت توانمندی فعالیت بینرشتهای در حوزه علوم شناختی ستاد اولویت خود را بر تشکیل انجمنهایی گذاشته است که اعضای خود را از میان دانشجویان رشتههای مختلف انتخاب کنند. همچنین انجمنهای مرتبط موجود میتوانند با تشکیل زیرشاخه مغز و شناخت از حمایتهای آییننامه بهرهمند شوند.
فعالیتهایی که بهعنوان حداقل سطح فعالیت در آییننامه قیدشده است عبارتاند از: برگزاری یک درس گروهی ترویجی به مدت حداقل دو ساعت و حداقل 50 شرکتکننده، برگزاری کارگاه آموزشی به مدت حداقل 8 ساعت و با شرکت حداقل 20 نفر، انتشار ویژهنامه در حوزه علوم شناختی، تشویق دانشجویان کارشناسی به نگارش پایاننامهها و پژوهشهای عملی – انفرادی خود در حوزه علوم و فناوریهای شناختی، برگزاری کمپین و فعالیت نوآورانه در هفته آگاهی از مغز. پس از تصویب این آییننامه بیش از 30 انجمن در وزارت خانههای مذکور تشکیلشده است.
انتهای پیام/4107/پ
انتهای پیام/