دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 اسفند 1397 - 19:30
مجتبی رئیسی:

استانی شدن انتخابات سبب کاهش مشارکت مردمی می‌شود

فعال دانشجویی گفت: اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی باعث می‌شود مشارکت که مهم‌ترین رکن جمهوریت است، کاهش یابد.
کد خبر : 362468
download.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مجتبی رئیسی در پنجمین دوره نخبه‌پروری سیاسی شهید دیالمی بسیج دانشجویی که عصر امروز در اردوگاه سیدالشهدا(ع) آبعلی برگزار شد، گفت: قانون انتخابات مهم‌ترین قانون سیاسی کشور بعد از قانون اساسی است و تغییرات ایجاد شده در آن، حتی پس از انتخابات نیز دامنگیر کشور خواهد شد.


وی در ادامه افزود: اصلاح قانون انتخابات بیشترین تأثیر را بر آینده سیاسی کشور خواهد داشت، بنابراین اصلاحات انجام شده باید با دقت فراوان صورت گیرد که منجر به افزایش مشارکت مردم شود، نه کاهش آن.


این فعال دانشجویی بیان کرد: اصلاحات فعلی قانون انتخابات به استانی شدن انتخابات مجلس معروف شده است و موافقان این طرح معتقدند که دغدغه نمایندگان فعلی در سطح موضوعات محلی است و فرصتی برای پیگیری دغدغه‌های ملی را ندارند.


رئیسی خاطرنشان کرد: آسیب‌شناسی صورت گرفته از انتخابات مجلس شورای اسلامی امری درست است اما راهکار پیشنهادی نمایندگان اشکالات فراوانی دارد که تنها مزیت آن را نیز زیر سؤال می‌برد اما خوشبختانه این قانون توسط شورای نگهبان رد شده و بار دیگر در صحن مجلس بررسی خواهد شد.


وی عنوان کرد: پائین بودن سطح دغدغه نمایندگان معلول علت‌های دیگری است که باید بررسی شود. سیستم فعلی انتخابات باعث ایجاد دوقطبی‌هایی در جامعه شده است. ایجاد دوقطبی‌ها با افزایش منازعات سیاسی در مقطع انتخابات همراه شده و نوسان بالای سیاسی در مجلس ایجاد می‌کند.


این فعال دانشجویی با بیان اینکه اصل تأسیس مجلس برای رفع بی‌عدالتی سیاسی بود، تصریح کرد: افزایش تأثیر پول در انتخابات و کاهش پاسخگویی نمایندگان انتخاب شده به‌همراه حصر اقلیت‌های سیاسی، از جمله معایب استانی شدن انتخابات مجلس است.


رئیسی با برشماری ویژگی‌های یک مدل کارآمد برای انتخابات مطرح کرد: یک نظام انتخاباتی کارآمد در کشور باید سبب کاهش آرای هدررفته به‌معنای رأی‌هایی که به جناح مقابل داده می‌شود، شده، همچنین حوزه‌های انتخابیه نیز وسعت متناسبی داشته باشند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: براساس تحقیقاتی که انجام شده، در هر دوره از مجلس شورای اسلامی 60 الی 70 درصد نمایندگان عوض می‌شوند و این نوسان سیاسی باعث شوک‌های سیاسی در مدیریت کشور می‌شود، اما راهکار ارائه شده توسط نمایندگان برای حل مشکلات مطرح شده، کارآمد نیست و ممکن است به اختلافات قومی نیز دامن زند.


انتهای پیام/4015/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب