دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون وزیر بهداشت:

ایران بیشترین تولید علم در بین کشورهای اسلامی را دارد

معاون وزیر بهداشت با اشاره به دستاوردهای باارزش در حوزه سلامت طی 40 سال گذشته، گفت: ایران در سال گذشته بیشترین تولید علم را در بین کشورهای اسلامی داشته است.
کد خبر : 362694
63.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، رضا ملک‌زاده در نشستی مشترک با پزشکان متخصص و پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه رشته‌های پزشکی فقط 12 درصد محققین کشور را دارد، اظهار کرد: 30 درصد توسعه علم کشور مربوط به حوزه پزشکی است؛ در کشورهای منطقه در تولید علم اول هستیم و بر اساس ISI ایران رتبه 15 در تولید علم در دنیا را در سال 2018 به خود اختصاص داد که دستاورد بزرگی برای کشور است.


معاون وزیر بهداشت به رتبه‌بندی تایمز در سال 2019 اشاره و اظهار کرد: طبق این رتبه‌بندی، کشور ایران با 29 دانشگاه برتر، رتبه نخست در بین کشورهای اسلامی را دارد و کشور ترکیه با 23 دانشگاه برتر بعد از کشور ما قرار دارد؛ این در حالی است که ما بودجه‌ها و اعتبارات زیادی را برای تحقیق هزینه نکرده‌ایم.


وی با اشاره به تعداد پژوهشگران در مقایسه با کشورهای دیگر، مهمترین دستاورد بعد از انقلاب را تربیت نیروی انسانی دانست و گفت: 3 برابر ترکیه نیروی جوان فعال تحقیقاتی داریم و اساسی‌ترین و مهمترین سرمایه کشور، نیروی انسانی است که باید قدر آن را بدانیم و تلاش کنیم با سرمایه‌گذاری مناسب در کشور، آنها را حفظ کنیم؛ با وجود اینکه یک درصد جمعیت دنیا در ایران سکونت دارند اما تولید علم ایران 2 درصد و استنادات به آثار پژوهشی محققان ایرانی 3 درصد است.


ملک‌زاده ادامه داد: در حال حاضر 412 عنوان مجله علمی و پژوهشی پزشکی در کشور وجود دارد که 210 مجله در بانک‌های اطلاعاتی معتبر نمایه می‌شوند که پیش از انقلاب فقط 13 عنوان مجله علمی و پژوهشی در کشور وجود داشت و در 40 سال پس از انقلاب، بیش از 12 هزار عنوان کتاب علمی پزشکی در کشور توسط دانشگاه‌ها و یا ناشرین خصوصی منتشر شده است.


به گفته معاون وزیر بهداشت، فعالیت بیش از 800 مرکز تحقیقاتی دانشگاهی و خصوصی پزشکی در کشور و راه‌اندازی و فعالیت 50 پژوهشکده در رشته‌های پزشکی از دیگر دستاوردهای کشور در حوزه سلامت است.


وی در خصوص برنامه ثبت بیماری‌ها بیان کرد: تاکنون بیش از 70 برنامه ثبت بیماری‌ها در سطح استانی و ملی راه‌اندازی شده است که دانشگاه علوم پزشکی فسا می‌تواند در اکثر برنامه‌ها فعالیت و نقش داشته باشد و می‌توان از این طریق کارهای مشترکی در سطح بین‌المللی انجام داد.


ملک‌زاده ادامه داد: تاکنون 180 هزار نفر وارد مطالعه پرشین کوهورت شده‌اند و تا پایان سال به 200 هزار نفر می‌رسد؛ پرشین کوهورا مطالعه‌ای است که می‌تواند تا 30 سال آینده نیز ادامه پیدا کند.


معاون وزیر بهداشت گزارشی از وضعیت تولیدات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا ارائه کرد و گفت: این دانشگاه با رسیدن به 110 مقاله در سال، رشد خوبی در مقالات داشته که بیشتر مقالات در رشته پزشکی بوده است؛ همچنین در شاخص H-index پنج ساله از رشد خوبی برخوردار است و رشد مقالات بین‌المللی می‌تواند این دانشگاه را در دنیا مطرح کند.


وی به شاخص پژوهشی FWCI و جایگاه دانشگاه علوم پزشکی فسا در این شاخص اشاره کرد و گفت: متوسط بین‌المللی این شاخص عدد 1 است که دانشگاه علوم پزشکی فسا با کسب عدد 1.41 در این شاخص، عملکردی بالاتر از سطح متوسط بین‌المللی دارد و این دستاوردی است که این دانشگاه در سال 2018 به آن دست یافته است.


انتهای پیام/4110/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب