دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دکتر شهریار عباسی*

دانشگاه آزاد اسلامی، امید مشتاقان تحصیلات تکمیلی

شهریور، یادآور شهادت دو دولتمرد شهید «رجایی و باهنر» است؛ دولتمردانی که در مدت کوتاهی از مدیریت خود خاطرات خوبی از خود بر جای گذاشته­‌اند و امروز محبوب قلوب مردم هستند و مشی مدیریتی آنها به دیگران توصیه می‌­شود.
کد خبر : 36244

سالروز شهادت این دو دولتمرد در جمهوری اسلامی، هفته تکریم از دولت نامگذاری شده است. قافله دولت در جمهوری اسلامی به ایستگاه «تدبیر و امید» رسیده است. دولت تدبیر و امید در شرایطی مستقر شد که سایه تحریم­‌ها و تهدید­ها بر ایران اسلامی سنگینی می‌­کرد. بنابراین استراتژی دولت بازگشت امید به جامعه و اتخاذ تدبیر برای غلبه بر مشکلات بود.


حجت‌الاسلام حسن روحانی، کلید تدبیر و امید را در قفل پیچیده‌­ترین موضوع ایران یعنی «هسته‌­ای» زد و خوشبختانه این تلاش‌ها نتیجه داد و امروز جامعه جهانی علاوه بر پذیرش حقوق هسته‌­ای ملت ایران برای برقراری رابطه با ایران از هم سبقت می‌­گیرند.


یکی از نهادهای انقلابی و مؤثر کشور در آموزش عالی که تدبیر را برای برون‌­رفت از شرایط کنونی با مدیریت دانشمند فرزانه دکتر میرزاده کلید زد، دانشگاه آزاد اسلامی است.


دانشگاه آزاد اسلامی متأثر از فضای مدیریتی دولت گذشته با ضرر و زیان روبرو بوده و بسیاری از همکاران هیأت علمی و کارکنان امید خویش را به فردای این دانشگاه از دست داده بودند. اما بحمدلله با هدایت دکتر میرزاده دانشگاه جان تازه‌­ای گرفته و امید و نشاط در این دانشگاه موج می­‌زند و ما را به فردا امیدوار می‌­سازد.








دانشگاه آزاد اسلامی متأثر از فضای مدیریتی دولت گذشته با ضرر و زیان روبرو بوده و بسیاری از همکاران هیأت علمی و کارکنان امید خویش را به فردای این دانشگاه از دست داده بودند

نقش دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه کشور، نقشی انکارناپذیر است. اگر توسعه را امکان بهره‌مندی از دانش و تحصیلات عالیه بدانیم، بی تردید، دانشگاه از ارکان اصلی توسعه است و در این فرایند حداقل در سه دهه تاریخ سیاسی انقلاب دانشگاه آزاد بالاترین نقش و مسئولیت را داشته است. قبل از انقلاب تعداد کل دانشجویان شاغل به تحصیل به کمتر از 110 هزار نفر می‌رسید، اما در سه دهه انقلاب، فقط دانشگاه آزاد اسلامی بیش از چهار میلیون فارغ‌التحصیل داشته و حدود دو میلیون نفر نیز در این دانشگاه به تحصیل اشتغال دارند و این پتانسیل عظیمی برای تحول آفرینی در حوزه نرم­‌افزاری است.


از نکات بارز و ارزنده در شکل­‌گیری دانشگاه آزاد اسلامی می­‌توان توسعه مناطق محروم کشور را عنوان کرد. برخی از شهرهای کشور در آستانه محو از جغرافیای ایران بودند، اما با تأسیس دانشگاه در این مناطق حیات دوباره خود را باز یافتند و امروز شور و نشاط زندگی در آنان جاری و ساری است و به یک کارگاه سازندگی تبدیل شده‌­اند.


امروزه و در شرایط کنونی که گرایش به تحصیلات تکمیلی به عنوان یک نیاز اساسی مطرح است و ذهن‌­ها را به خود مشغول کرده است، باز همه چشم­‌ها و نگاه‌­ها به دانشگاه آزاد اسلامی معطوف است، این دانشگاه حدود 54درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی در ایران را در خود جای داده است و مانع از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور شده است.


نقش امیدآفرین دیگر دانشگاه که آثار و پیامدهای فرهنگی- سیاسی و اجتماعی گسترده به همراه داشته است، حضور گسترده بانوان مشتاق به تحصیل در این دانشگاه است. دانشگاه آزاد اسلامی با بردن تحصیلات به در خانه شهروندان، اعتماد خانواده‌­ها را به خود جلب کرده و امروزه بخش عظیمی از دانشجویان این دانشگاه قشر فرهیخته بانوان است. بانوانی که امروز در عرصه‌­های گوناگون تحول‌آفرین هستند و نقش آنان در توسعه انکارناپذیر است. راستی اگر دانشگاه آزاد اسلامی نمی­‌بود آیا این تحول روی می‌­داد؟


در پایان باید گفته شود دانشگاه آزاد اسلامی در شرایط کنونی و با هدایت دکتر میرزاده می‌­رود تا هم‌پای دولت تدبیر و امید، منشأ اثر و تحول باشد. امروزه این مجموعه با توان مضاعف ایفاگر رسالت خود برای اعتلای آموزش عالی در ایران است. هیأت علمی و کارکنان این دانشگاه نیز هم­پای مدیران عالیه دانشگاه کمربندها را محکم بسته‌­اند تا بار دیگر نام ایران و دانشگاه آزاد اسلامی را جاودانه ساخته و ایران اسلامی به افق ترسیم شده در سند چشم‌انداز برسد.


* دبیر هیات امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب