دیدگاههای لیبرالی به انسان بر اساس دیدگاه «جانور اقتصادی» است
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیدعلیرضا بهشتی در نشست چالشهای انقلاب اسلامی در دهه پنجم با محور عدالت که در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: دهه فجر همانند شب قدر است که باید در این ایام کارنامه سال انقلاب اسلامی قبل بررسی شود.
وی با طرح مسئله قانون اساسی عدالت و توسعه انسانی اضافه کرد: هدف اصلی دولتهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مفهوم توسعه بود.از دیدگاه مصلحان اجتماعی نیز استقلال، آزادی و عدالت در صدر خواستهها هستند.
این استاد دانشگاه در طرح مسئله عدالت بیان کرد: برای توسعه عدالت در جامعه نیازمند توسعه انسانی یا بهمعنای دقیقتر توسعه انسان هستیم که از این مفهوم با عنوان تعالی انسان نیز میتوان یاد کرد.
وی اضافه کرد: به عقیده محبوب الحق که مدتی وزارت اقتصاد پاکستان را اداره میکرد، این مردم هستند که هم ابزار و هم هدف توسعه بهحساب میآیند و دولتمردان بهجای توجه به افزایش تولید کالا یا بهبود شاخصهای اقتصادی باید به توسعه انسان توجه میکردند. هدف رویکرد توسعه انسانی گسترش انتخابهای مردم است.
بهشتی خاطرنشان کرد: یک دهه قبل از طرح مباحث توسعه انسانی در جهان در قانون اساسی جمهوری اسلامی که حاصل مجلسی آزاد و تأیید مردم از طریق همهپرسی بود، این موضوعات مطرح شد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در فصل اول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اکثر شاخصهای توسعه انسانی که منجر به افزایش عدالت میشود، درج شده است و قانون اساسی بهعنوان آرمانها و ایدهآلهای ملت ایران شناخته میشود که حاصل سالها مبارزه مردم ایران بود.
بهشتی در بخش دیگری از سخنان خود اشاره کرد: دیدگاههای لیبرالی به انسان بر اساس دیدگاه «جانور اقتصادی» است که این موضوع خلاف آن چیزی است که در نظرات شهید بهشتی به آن تأکید شده است.
انتهای پیام/4107/4115/
انتهای پیام/