فعالیتهای پژوهشگاه فضایی ایران
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشگاه فضایی ایران در سال ۹۰ با راهاندازی ۶ پژوهشکده در تهران راهاندازی شد. پژوهشکده سامانههای ماهواره، پروژههایی نظیر پروژه سها، توسعه نرمافزار شبیهساز عمومی ماهواره، توسعه و ارتقای فناوری و ناهید ۱ و ۲ را به اتمام رسانده است؛ البته پژوهشکده سامانههای ماهواره در سال ۸۶ در سازمان فضایی راهاندازی شده است.
پژوهشکده سامانههای حملونقل فضایی بهعنوان اولین سازنده پرههای توربین گازی در کشور توانسته افتخارات علمی کشوری کسب کند و ۴۵ اختراع نیز به ثبت برساند. این پژوهشکده سال ۶۲ و به همت جهاد سازندگی تأسیس شد و در حال حاضر با ۳۹۵ نیروی انسانی مجرب و کارآمد فعالیت میکند.
پژوهشکده مکانیک نیز در سال ۶۵ در شیراز تأسیس شد که در سال ۹۰ به پژوهشگاه فضایی ایران انتقال یافت. رادار تصویربرداری دهانه مصنوعی، سامانه آشکارساز موج میلیمتری، حسگرهای فضایی و سیستمهای ذخیرهساز انرژی الکتریکی از فعالیتهای این پژوهشکده است. پژوهشکده رانشگرهای فضایی نیز در این پژوهشگاه فعال است و توانسته چهار رتبه از جشنواره بینالمللی خوارزمی را از آن خود کند و بیش از 12 طرح اختراع را به ثبت برساند.
همچنین پژوهشکده مواد و انرژی با ثبت ۱۷ عنوان اختراع، کسب ۲۵ رتبه برتر در جشنوارههای داخلی و خارجی و کسب تقدیرنامه از سازمان توسعه صنعتی ملل متحد از پرافتخارترین پژوهشکدههای این پژوهشگاه محسوب میشود.
در کنار فعالیت پژوهشکدهها، مرکز تحقیقات فضایی در زمینه مخابرات فضایی، سنجش از دور، اینترنت اشیا و اکتشافات فضایی و زیرساختی فعال است.
مقالات این مرکز در آژانس فضایی اروپا منتشرشده است و بومیسازی طراحی مفهومی، طراحی اولیه و سپس طراحی دقیق ساخت سامانه رادیوتلسکوپ ازجمله طرحهای این مرکز است.
انتهای پیام/4085
انتهای پیام/