مطالبه تخصصی تشکلهای دانشجویی مانع از ایجاد بسترهای فساد میشود
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسیهای آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در بهمنهای ۹۲ توسط مقام معظم رهبری در ۲۴ بند ابلاغ شد.
حضرت آیتالله خامنهای با ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، تأکید کردند: پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقبنشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد، همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحرانهای رو به افزایش جهانی، الگویی الهامبخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقشآفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند.
یکی از ضروریات اجرای موفقیتآمیز هر سیاست اقتصادی، وجود بستر مناسب است؛ شفافیت و فساد اقتصادی دو مفهوم کلیدی ایجابی و سلبی برای موفقیت ایران در جنگ اقتصادی پیش رو است.
برای پرداختن به ابعاد مختلف ضرورت و پیادهسازی اقتصاد مقاومتی در کشور و شناخت وظایف نقش شفافیت و مبارزه با فساد اقتصادی در تحقق این امر مهم با داوود گودرزی، مسئول سابق بسیج دانشجویی و دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی گفتگویی داشتیم که در ادامه شاهد آن هستید.
آنا: همانطور که میدانیم یکی از ارکان تحقق اقتصاد مقاومتی، مردم هستند؛ نقش مردم در اجرا شدن اقتصاد مقاومتی چیست؟
گودرزی: مردم در اجرای مفهوم کلی اقتصادی مقاومتی نقش تأثیرگذار دارند و حداقل نقشی که باید اجرا کنند این است که اگر میخواهند جوانشان اشتغال داشته باشد، کالای خارجی مصرف نکنند؛ شما به نفع کارگر خارجی، به نفع کارخانههای خارجی دارید خرید میکنید، خب خرید ایرانی انجام بدهید. اینجا بحث وظایف مردم است! که در بعضی از موارد، نقش مورد انتظار را ایفا نکردند.
آنا: مردم نیز دغدغههایی برای خرید محصول داخلی در مقایسه با محصول خارجی دارند؛ آیا باید به این دغدغهها پاسخ منطقی داده شود یا خیر؟
گودرزی: طبیعی است مردم بگویند ما بحث کیفیت برایمان مهم است، بحث قیمت برایمان مهم است، در این بخش باید یقه تولیدکننده را گرفت و از کارگر کارخانه تا ناظر و مدیرتولید، تا تکتک اعضای آن کارخانهای که تولید میکنند، وظیفه دارند برای ارتقای اقتصاد کشور و در راستای اقتصاد مقاومتی تولید خود را بهبود بخشند. نباید به اسم حمایت از تولید، دغدغههای مصرفکننده را نادیده گرفت اما مصرفکنندگان نیز میتوانند با نخریدن کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند به بهبود تولید کمک کنند.
آنا: بهبود تولید نیازمند شرایط و تسهیلاتی است؛ در این زمینه چه باید کرد؟
گودرزی: در سطح بالاتر از مصرف کننده و تولیدکننده و یک سطح عقبتر باید یقه مجلس و دولت را نیز گرفت و پرسید که شما درباره تسهیلاتی که باید برای تولیدکننده بدهید تا هزینههای تولیدکننده در کشور پایین آید، چه کار کردید؟ بستههای حمایتی مجلس و دولت از تولید کجاست؟ در کنار این حمایتها میبایست به شاخصهای دیگری نیز توجه کرد؛ یکی از این شاخصها، شاخص سهولت کسبوکار یا فضای کسبوکار است و با بررسی این شاخص سؤالاتی پیش میآید که اگر کسی بخواهد برود یک کارخانه بزند چند ماه باید در این ادارهها بچرخد و چندین مجوز باید بگیرد تا یک کارخانه ایجاد شود، با چه سختیهایی؟! آن شفافیتی که باید وجود داشته باشد، آن تسهیلگری که حاکمیت باید برای اصحاب تولید ایجاد کند کجاست؟ که کارآفرین و تولیدکننده با خیال راحتی بیاید و با خیال راحتی بداند که بهعنوان مثال در طول دو ماه اگر به 10 واحد اداری مراجعه کند، مجوزهای موردنیاز را میگیرد و کار را میتواند شروع کند.
آنا: با توجه به آنچه گفته شد، آیا شفافیت لازم در کشور وجود دارد؟
گودرزی: الان شفافیت مورد انتظار وجود ندارد؛ یعنی افراد با یک ابهامی مواجه هستند و در این ابهام و فضای غیرشفاف حتماً فساد هم هست، حتماً رشوه هم هست، حتماً رانتخواری و ویژهخواری و مباحث دیگر هم هست. لذا میخواهم بگویم که فهم اقتصاد مقاومتی خیلی سخت نیست منتهی همین کاری که خیلی سخت نیست، میشد بهتر از این انجام بگیرد، با تبیین بهتر و دقیقتر، با بیان جزئیات و مصادیق به همراه رفع شبهات پیرامون مفهوم اقتصادی مقاومتی، تحقق این مطالبه مقام معظم رهبری که نیاز اساسی کشور هم است، میسر میشد.
آنا: در کنار مشکلات داخلی شاهد فشارهای اقتصادی خارجی نیز هستیم؛ برای جلوگیری از این فشارها باید چهکار کنیم؟
گودرزی: عرض کلی من راجع به اقتصاد مقاومتی همین مصداق است که باید جدیتر به دنبال تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور باشیم؛ ما راهکاری غیر از اقتصاد مقاومتی نداریم، چراکه تا زمانی که بر اصول و آرمانها و ارزشهای انسانی و اسلامی خود پایبند باشیم که هستیم و نمیتوانیم از آنها کوتاه بیاییم؛ آمریکا، رژیم صهیونیستی، انگلیس و دیگر کشورهای نظام سلطه هم از سلطهگری و خوی استکباری خود کوتاه نمیآیند.
ما از عدالت، آزادی، استقلال و ظلمستیزی نمیتوانیم کوتاه بیاییم؛ چون ذات مسلمانی ما در این اصول است؛ اگر ما از اصول خود عقبنشینی بکنیم یا نه، آنها مدام براساس خوی استکباری که دارند، توطئه و ظلم میکنند و بهدنبال این هستند که فشار وارد کنند. در این بین وظیفه ما این است که براساس همان اصول اسلامی خود باید بتوانیم کشور را به اهداف و آرمانهای انقلاب برسانیم؛ البته راه پرپیچ و خم و سخت است، اما شدنی است همچنانکه در این 40 سال ممکن شد.
با همه این کاستیهایی که انجام دادیم و تنبلیهایی که کردیم و کمکاریهایی که داشتیم، 40 سال با اقتدار سرپا ماندیم، آمریکا نمیخواست جمهوری اسلامی باشد، اما هستیم و این بودن با رشد همراه بود و نمودارهای قدرت جمهوری اسلامی رو به بالاست. رژیم صهیونیستی و آمریکا همه حرفشان این است که ایران درحال تبدیل شدن به ابرقدرت بوده و باید از این افزایش قدرت جلوگیری شود.
دانشجویان و تشکلهای دانشجویی انقلابی با مطالعه دقیق و مطالبه تخصصی میتوانند مانع از گسترش بسترهای فسادزا در سطح جامعه شوند.
انتهای پیام/4107/4115/پ
انتهای پیام/