مطالعه کتاب قدرت تفکر، تمرکز و تجزیه وتحلیل انسان را بالا میبرد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در دهههای اخیر با گسترش تکنولوژیهای پیشرفته، فناوریهای نوین و استفاده بیش از حد مردم از اینترنت و شبکههای اجتماعی، کمی رابطه مردم با کتاب کمرنگ شده است و تا حدودی از کتابخوانی فاصله گرفتهاند.
یک فرد بالغ روزانه بهطور متوسط ۵ تا ۱۰ ساعت از زمان خود را صرف استفاده از اینترنت میکند؛ در حالی که اگر از همین فرد خواسته شود که همین میزان زمان را صرف مطالعه کتاب نماید، مطالعه را عاملی بر اتلاف وقت باارزش خود میداند.
این یادداشت به قلم ثنا تکلو، دانشجوی کارشناسی علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه الزهرا(س)، در شماره پنجاه و یکم «ویژهنامه پیککتابداری» منتشر شده است که در ادامه میخوانید:
امروزه همه افراد زمان مشخصی برای خوردن، آشامیدن، پیادهروی و تماشای تلویزیون صرف میکنند، ولی تعداد کمی از آنها زمان مشخصی در طول روز و یا هفته برای مطالعه کتاب میگذارند. همانطور که آدمی به ورزش احتیاج دارد تا جسمش سالم بماند، به مطالعه کتاب نیز بسیار احتیاج دارد تا روحش احساس آرامش کند و به پختگی دست یابد.
فردی که کتاب میخواند، احساس آرامش درونی میکند و به قدرت تفکر، تمرکز، تجزیهوتحلیل دست مییابد و نهتنها برای خود، بلکه برای جامعه نیز مفید خواهد بود. علاوه بر حضور پررنگ فضای مجازی در میان جوامع بشری که از علل اصلی پائین آمدن سرانه مطالعه محسوب میگردد، عوامل دیگری نیز در این امر دخیل میباشند.
ابتداییترین علت را میتوان نظام آموزشی دانست. در دبستانها کودکان و دانش آموزان باید به خواندن کتاب تشویق شوند. به همان اندازه که در یک مدرسه وجود کلاس درس، بوفه و سالن ورزشی اهمیت دارد، وجود یک کتابخانه، هرچند کوچک نیز لازم و ضروری است. وجود کتابخانه در مدارس انگیزه مطالعه را افزایش میدهد و دانش آموزان را با کتاب مأنوس میکند.
از دیگر عوامل کتاب نخواندن که به بزرگسالان بازمیگردد، مشغله کاری و نداشتن وقت کافی است، البته عدهای دیگر نیز گران بودن کتاب را بهانهای برای کتاب نخواندن خود ذکر میکنند، اما میتوان تمام این بهانهها را باکمی تفکر و اندیشه رد نمود. از آنجایی که افراد در تاکسی، مترو، اتوبوس آنقدر فرصت دارند که میتوانند وقت زیادی را در شبکههای مجازی بگذرانند، به همان میزان نیز میتوانند زمان مفیدی را برای مطالعه چند صفحه کتاب بگذارند.
افرادی که کتاب خریدن برایشان مقرون به صرفه نیست، میتوانند عضو کتابخانههای عمومی شهر خود شوند، کتاب امانت بگیرند و یا از فایلهای الکترونیکی رایگان کتابها بر روی گوشی خود استفاده نمایند و در آخر سقراط میگوید: جامعه وقتی فرزانگی و سعادت مییابد که مطالعه کار روزانهاش باشد. پس برای بالندگی جامعه خود کتاب بخوانیم.
انتهای پیام/4108/
انتهای پیام/