دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آذر 1397 - 11:00
در بیانیه‌ای مطرح شد؛

وحدت هدف معنی اصلی وحدت حوزه و دانشگاه

در بیانیه مشترک بسیج دانشجویی دانشگاه شریف و بسیج طلاب مدرسه فیضیه حوزه علمیه قم وحدت حوزه و دانشگاه به معنای وحدت هدف و ارتقای این دو نهاد عنوان شد.
کد خبر : 345576

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از کانال اطلاع رسانی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف، این تشکل و بسیج طلاب مدرسه فیضیه حوزه علمیه قم به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه بیانیه مشترکی صادر کردند.


در ابتدای این بیانیه با اشاره به سخنان امام خمینی(ره) درباره وحدت حوزه و دانشگاه، آمده است: «آن‌وقت جدا کرده بودند شما را از هم. یک دیواری کشیده بودند. شما آن‌طرف و آن‌ها هم آن‌طرف. هر دو هم به هم بدبین و آن‌ها هم استفاده‌اش را می‌کردند. حالا که می‌بینند که یک تحولی پیدا شده است؛ دانشگاهی متمایل شده است به روحانی، روحانی متمایل شده است به دانشگاهی، با هم هستند و می‏‌خواهند با هم کشور خودشان را به‌پیش ببرند، حالا شیاطین بیشتر در فکر هستند که روحانی را ازیک‌طرف بکوبند و دانشگاهی را ازیک‌طرف و فساد کنند بین این دو تا. به آن‌ها بگویند که این‌ها چطورند، به این‌ها بگویند آن‌ها چطورند. چشم‌هایتان را باید خیلی بازکنید. در این زمان چشم و گوش‌ها باید خیلی باز باشد که یک‌وقت می‌بینید از داخل خود دانشگاه و از داخل خود فیضیه شما را به فساد می‌کشانند. شما را به تفرقه می‏‌کشانند، این‌ها نمی‌توانند ببینند. این‌هایی که نمی‌خواهند این کشور یک کشور صحیح و سالم باشد و ارباب‌های آن‌ها که از اوّل هم نمی‏‌خواستند، نمی‏‌توانند ببینند که شما باهم مجتمع شده‏‌اید و می‌‌خواهید باهم کارکنید.»


در ادامه این بیانیه بیان شده است: وحدت حوزه و دانشگاه به معنای وحدت هدف و ارتقاء این دو نهاد از آغاز نهضت اسلامی ایران، ازجمله اهداف اصلی انقلاب بوده است. در افق آرمانی انقلاب اسلامی، نهاد علم ایده‌آل نهادی است مبتنی بر بنیاد‌های معرفتی اسلام، در خدمت اهداف و نیاز‌های جامعه و بستری برای اثرگذاری مثبت بر اعضای خود. از طرفی حضور جوانان در حوزه و دانشگاه و شور انقلابی آن‌ها، بر اهمیت دو نهاد علم اصلی جامعه ما، یعنی حوزه و دانشگاه، می‌افزاید. این دو عامل به‌خودی‌خود،‌ برای نشان دادن اهمیت مسئله وحدت حوزه و دانشگاه و چرایی جایگاه مهم آن در منظومه فکری امام(ره) کافی است و از همین‌ روست که ایشان جدایی انداختن بین این دو نهاد را از بزرگ‌ترین توطئه‌های استعمارگران می‌دانست و همواره آن را گوشزد می‌کرد.


در بخش دیگری از بیانیه مشترک بسیج دانشجویی دانشگاه شریف و بسیج طلاب مدرسه فیضیه حوزه علمیه قم اشاره شده است: از سال‌های نخستین انقلاب، تلاش برای تحقق این آرمان شروع شد و این نهال با خون پاک شهیدانی چون آیت‌الله دکتر مفتح که روز وحدت حوزه و دانشگاه به مناسبت شهادت ایشان نام‌گذاری شده است، آبیاری شد. پس از گذشت سالیان جنگ و انقلاب فرهنگی که در راه تحقق کامل این مسئله ناکام ماند، با ابلاغ پیام تأسیس حضرت امام(ره) برای تشکیل بسیج دانشجو و طلبه، افق‌های روشنی پدیدار شد.


صادرکنندگان این بیانیه عنوان کردند: دغدغه اصلی نگارندگان این بیانیه از تفکر راجع به پیام امام(ره) در تشکیل بسیج دانشجو و طلبه در آذرماه ۶۷ شکل گرفت و معتقد هستند که آن حکیم الهی مقدمه وحدت حوزه و دانشگاه را در نزدیکی و یکی بودن بسیجیان دانشگاه و حوزه به‌عنوان معتقدترین قشر به آرمان‌های انقلاب اسلامی می‌دانست و با این حرکت هوشمندانه و تشکیلاتی، شالوده یک حرکت منسجم را با توجه به برخی مشکلات بعد از دفاع مقدس، پی‌ریزی کرد و به آن امیدوار بود.


در ادامه بیانیه اضافه شده است: متأسفانه در سال‌های پس از دفاع مقدس، این پیام مهم، به‌درستی دریافت نشد و ما شاهد آن هستیم که بسیج دانشجویی و طلبه با تأخیر چندساله و آن‌هم در دو سازمان جدا ایجاد و دنبال شده است که مایه تأسف عمیق و دردی روح فرسا است؛ پس گام اول در به نتیجه رسیدن ایده بنیان‌گذار جمهوری اسلامی علاوه بر اهتمام حوزه و دانشگاه به این امر مهم، آسیب‌شناسی تاریخ بسیج دانشجویی و طلبه و سعی انقلابی در بازگشت حکیمانه به این مسیر است؛ اما قطعاً این گام مهم باید با کار و فکر جمعی و نیت خالص و انقلابی دانشجویان و طلاب بسیجی دغدغه‌مند و اساتید انقلابی انجام شود.


در پایان این بیانیه آمده است: امید که این بیانیه که در ضمن جلسات صمیمانه هم‌اندیشی به‌دست‌آمده مطلعی برای این حرکت بزرگ بوده و منشأ تحولات عظیم اجتماعی و همدلی این دو نهاد علمی کشور در تحقق مطالبات بر زمین‌مانده رهبری عزیز و مایه مغفرت خدای تعالی در به فراموشی سپرده شدن این امر مهم توسط مسئولان امر گردد.


انتهای پیام/ 4115/ 4107/
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب