وقتی معاون حقوقی روحانی از بازدید بازرسان انرژی اتمی بیاطلاع است
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شاید شهرت مهماننوازی ایرانیان از مرزها نیز فراتر رفته و این انتظار را در مسئولان خارجی به وجود آورده که حتی اگر سرزده به خانه میزبان بروند، بازهم روی خوش صاحبخانه را میبینند.
اما این بار قضیه فرق میکرد! بازدید سرزده و دزدکی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی بدون هیچ مجوز داخلی یا بینالمللی از چشم تشکلهای دانشجویی دور نماند و این تشکلها با انتشار اطلاعات پای رسانهها را به ماجرا باز کردند.
تیرماه امسال بود که خبر بازدید بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از دانشگاه علم و صنعت در ساعات پایانی روز منتشر شد. مصاحبه با رئیس و مسئولان این دانشگاه نتیجهای نداشت و بنبست تکذیب تنها راه پیش روی رسانهها بود.
بااینوجود، بازتاب خبری این موضوع و زمزمههای بازدید بازرسان از دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه شهید بهشتی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری را وادار به واکنش کرد که البته این واکنش پاک کردن صورتمسئله بود.
بر اساس خبری که در رسانهها منتشر شد، وزیر علوم در حاشیه برگزاری مراسم چهلمین روز درگذشت حجتالاسلام احمد احمدی در دانشگاه تهران در جمع خبرنگاران درباره صحت بازدید بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از سه دانشگاه علم و صنعت، صنعتی شریف و شهید بهشتی گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی بازدیدی از دانشگاههای کشور نداشته و این بحث مربوط به شورای عالی امنیت ملی است.
وی افزود: اخیراً چنین اتفاقی نیفتاده است و این سه دانشگاهی که نام بردید بازدیدی از آنها نشده و در ماههای اخیر چنین اتفاقی رخ نداده است درواقع از زمانی که من مسئولیت وزارت را برعهدهگرفته چنین اتفاقی نیفتاده است
البته تشکلهایی نظیر بسیج دانشجویی هشت دانشگاه تهران با صدور بیانیهای موضوع بازرسی را تأیید کردند. علاوه بر این کارشناسان سیاست خارجی نیز در قالب مصاحبه با رسانهها بر این مطلب صحه گذاشتند و این اقدام را غیرقانونی دانستند.
این روزها نیز، اعضای دفتر تحکیم وحدت دانشگاه شهید بهشتی از فشار یکساله بر این دانشگاه برای بازدید بازرسان بینالمللی انرژی اتمی خبر دادند.
در میان این اظهارات، نظر معاون حقوقی رئیسجمهور درباره این اتفاق خواندنی است. لعیا جنیدی در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در خصوص پیگیری حقوقی بازدید سرزده بازرسان بینالمللی انرژی اتمی از دانشگاهها گفت: باید از طرف سازمان انرژی اتمی مسائل به ما منعکس شود تا مراحل استعلام انجام گیرد.
وی افزود: من راجع به اصل موضوع نظری ندارم اما باید ازنظر حقوقی سازمان مربوطه از ما استعلام و نظرخواهی کند که این موضوع در چارچوب توافقات بوده یا نه که تا الان این درخواست از ما نشده است.
معاون حقوقی رئیسجمهور گفت: من از جزئیات اتفاق اطلاعی ندارم و فقط از نظر حقوقی درباره مسئله اظهارنظر میکنم.
بر اساس آنچه در این گزارش گفته شد، دوراهی انکار و باور این موضوع وجود دارد که یا گفتههای مسئولان و یا شنیدهها و دیدههای دانشجویان، حقیقت ماجرا را آشکار میکند هرچند بیاطلاعی مشاور رئیسجمهور، آنهم وقتی پای حقوق در میان باشد، جای سؤال دارد اما باید منتظر بود و دید که آیا در آینده نزدیک و با وجود فشارهای سازمان بینالمللی انرژی اتمی، سکوت مسئولان شکسته میشود یا نه؟!
انتهای پیام/۴۰۸۵/۴۱۰۷/پ