دولت در تخصیص اعتبار به طرحهای احیای منابع طبیعی کوتاهی میکند
علی ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: ما حدود ۱۲۰ میلیون هکتار حوزه آبخیزداری در کشور داریم، اما متأسفانه تنها ۱۰ تا ۱۲ میلیون هکتار از حوزههای عملیات آبخیزداری انجام شده است و حدود ۹۰ درصد حوزههای آبخیز کشور مدیریت نشده و رها هستند.
وی افزود: به همین دلیل در بارندگیهای شدید به دلیل عدم مدیریت درست آبخیزداری با سیلاب روبهرو میشویم که موجب خسارتهای جانی و مالی میشود.
نماینده مردم شازند در مجلس ادامه داد: تنها راه مقابله با این سیلابهای خانمانبرانداز جلوگیری از اجرای عملیات آبخیزداری با استفاده از روشهای بیولوژیک و مکانیکی است
ابراهیمی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه تکلیف مناسبی برای عملیات آبخیزداری پیشبینی کردیم، اما این تکالیف روی زمینمانده و اجرایی نشده است، اظهار کرد: دلیل آنهم این است که دولت اعتبار لازم برای آن را در اختیار سازمان جنگلها و وزارت جهاد کشاورزی قرار نداده است و ما از دولت میخواهیم نسبت به عملیات آبخیزداری اولویت قائل شود و بخشی از اعتبارات مدیریت بحران را به پیشگیری بروز رخداد اختصاص دهد که همانا احیای منابع طبیعی و حفاظت از عرصههای منابع طبیعی یکی از مهمترین مسائل را در کشور تشکیل میدهد.
نماینده مردم شازند در مجلس تصریح کرد: دولت اعتبارات را به اجرای طرحهای اولویتدار اختصاص نمیدهد. در حال حاضر پروژههای احیای منابع طبیعی و آبخیزداری و توجه به محیطزیست در کشور درصد پایینی از اعتبارات را به خود اختصاص میدهد.
وی با تأکید بر اینکه درک درستی از موضوعات مهمی مانند آب، هوا، محیطزیست و منابع طبیعی در کشور وجود ندارد، گفت: بیابان و تالابها و سایر منابع طبیعی در کشور در حال نابود شدن است و در این خصوص باید نگاه دولت به این مسائل تغییرکند.
ابراهیمی افزود: به دلیل نگاه کماهمیت به منابع طبیعی و حفظ آب تخصیص اعتبارات نیز در این خصوص اندک است و اجرای پروژهها با مشکل روبروست.
انتهای پیام/4087/
انتهای پیام/