دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

گلایه فعالان گیاهان دارویی از جایگاه نامناسب این حوزه

فعالان عرصه گیاهان دارویی از نبود جایگاه مناسب این صنعت در کشور گلایه‌مند هستند و معتقدند توجه درست به گیاهان دارویی می‌تواند اقتصاد کشور را رونق دهد.
کد خبر : 321721
download.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ایران یکی از کشورهای ثروتمند حوزه گیاهان دارویی است که انواع این گیاهان در کشور و در مناطق مختلف وجود دارند. استفاده از این فرصت مغتنم می‌تواند گرهی از اقتصاد کشور باز کند و راهی روشن برای آینده کشور باشد.


فعالان عرصه گیاهان دارویی از نبود جایگاه مناسب این صنعت در کشور گلایه‌مند هستند و معتقدند توجه درست و بهنگام به گیاهان دارویی می‌تواند اقتصاد کشور را رونق داده و اشتغال‌زایی درخوری برای جوانان جویای کار فراهم کند.


میترا مهربانی یکی از فعالان صنعت گیاهان دارویی که سالیان سال است در این حوزه فعالیت می‌کند و هنوز به نتیجه دلخواه خود نرسیده، با انتقاد از عدم توجه لازم به این صنعت ارزشمند در کشور، گفت: متأسفانه توجه لازم در ایران به این زمینه اصلاً درخور شرایط و استعدادهای کشور نیست و هنوز در این صنعت نتوانسته‌ایم به جایگاه واقعی خود برسیم. اگر بتوانیم این صنعت را رونق دهیم، تراز اقتصاد کشور را جابجا خواهیم کرد.


وی درباره  جایگاه فناوری در گیاهان دارویی دنیا ، بیان کرد: برخلاف تصور سنتی و قدیمی که در کشور وجود دارد، فناوری جایگاه قابل‌توجهی در حیطه گیاهان دارویی دارد که این موضوع هم در عرصه تولید محصولات مختلف گیاهی صادق است هم در زمینه تولید دارو از گیاه. امروزه در دنیا استفاده از فناوری در صنعت گیاهان دارویی بسیار گسترده و توسعه‌یافته است.


مهربانی ادامه داد:  با ظرفیت بالایی که ایران در عرصه گیاهان دارویی دارد باید از خام‌فروشی دور شویم، که این کار تنها بااهمیت دادن به افراد و شرکت‌هایی که می‌خواهند در این عرصه فعالیت کنند و زمینه علمی لازم و تمایل به‌کار دارند ولی پشتیبان کافی و وافی را ندارند، امکان‌پذیر است. به همین دلیل مسئولان این صنعت باید به جوانان و متخصصان باانگیزه در این حوزه فضا دهند و عرصه را برای فعالیت آنها باز کنند.


این فعال صنعت گیاهان دارویی ادامه داد: متأسفانه سیاست‌گذاری‌ در این حوزه چندان عملیاتی نمی‌شود و حمایت درستی از فعالان این عرصه صورت نمی‌گیرد در حالی که متخصصان این حوزه توانمندی‌های زیادی دارند و می‌توانند نقش بزرگی در اقتصاد کشور بازی کنند. اما به دلیل عدم‌حمایت‌، برخی متخصصان به انتهای این مسیر نمی‌رسند و تلاش‌های آنها ابتر می‌ماند.


وی معتقد است که وجود استارت‌آپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های علم و فناوری و صندوق‌های جسورانه در این صنعت بسیار مفید است و اگر از این نوع فعالیت‌ها حمایت شود، می‌توانیم به توسعه درست این صنعت امیدوار شویم.


انتهای پیام/4085/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب