نظارتی بر حوزه تعلیموتربیت غیررسمی وجود ندارد
الهام حیدری در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره سخنانی که در دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری مطرح کرده است، اظهار کرد: در عرایض خود در محضر مقام معظم رهبری به حوزه مظلوم تعلیموتربیت غیررسمی که در محافل علمی کمتر به آن توجه شده است، پرداختم.
وی افزود: در اکثر کشورهای دنیا مرسوم است که تعلیموتربیت غیررسمی حتی در اسناد راهبردی مورد تأکید قرار میگیرد؛ اما در ایران در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی به این موضوع مهم توجه نمیشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز عنوان کرد: بهرغم تعداد کثیر نهادها و مراکزی که در این حوزه فعالیت میکنند متأسفانه نظارت کاملی وجود ندارد و تعلیموتربیت غیررسمی رها شده است.
حیدری ادامه داد: فعالیتهایی که در این حوزه صورت میپذیرد، براساس میل و سلیقه شخصی است نه در مسیر اهداف توسعه ملی و این باعث میشود که نیازآفرینیهای کاذب به وجود بیاید و استعدادهای کشور به هدر رود.
وی تصریح کرد: در سخنان روز گذشته به مشکلات این حوزه نیز اشاره کردم. در کشور، مرکز ساماندهی برای فعالیتهای حوزه تعلیموتربیت غیررسمی وجود ندارد و نظارت ضعیف و شرایط فیزیکی فرهنگی حاکم بر این مراکز اصلاً مناسب نیست.
عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز گفت: متأسفانه این مراکز بدون نظارت، نیازهای آموزشی کاذب ایجاد میکنند، مالیاتگریزی دارند و از قابلیت فضای مجازی استفادهای نمیشود.
حیدری با اشاره به پیشنهادهایی که برای رفع این مشکلات ارائه کرده است افزود: در همین راستا پیشنهادهایی ارائه دادم از جمله اینکه لازم است یک سازمان ملی و هدایتشونده در حوزه تعلیم وتربیت غیررسمی ایجاد شود، برنامههای راهبردی بر اساس شرایط ملی و بینالمللی در راستای اهداف توسعه ملی تربیت غیررسمی صورت بگیرد، نظامنامه و چارچوبهای قانونی عالمانه ایجاد شود، اقدامات فعالان این عرصه هدایت و نظارت شوند، برای رفع نیازهای کشور پژوهشگاههای غیررسمی ایجاد شود، رشتههای دانشگاهی تعریف و سیستم نظارت راهبردی تعبیه شود.
وی در پایان با اشاره به واکنش رهبر معظم انقلاب گفت: وقتی شخصاً نزد حضرت آقا رفتم ایشان فرمودند که حتماً دستور میدهم این موضوع پیگیری شود و موضوع مورد توجه و تأکید ایشان هم قرار گرفت.
انتهای پیام/4007/پ
انتهای پیام/