شرکتهای کرهای در ایران میمانند
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از اتاق تعاون ایران، بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران در دیدار با سفیر کره جنوبی ضمن معرفی بخش تعاون، توانمندیها و ظرفیتهای بخش تعاون، به روابط خوب ایران و کره اشاره و خواستار افزایش تعاملات اقتصادی بین دو کشور شد.
رئیس اتاق تعاون ایران در این نشست به سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در اقتصاد اشاره کرد و گفت: بر اساس قوانین کشور بخش تعاون یکی از ۳ بخش اصلی اقتصاد است و با توجه به اینکه مردم نقش مستقیم در این بخشدارند فرصت خوبی برای همکاری مشترک با کره را فراهم میکند همچنین با توجه به شرایطی که اخیراً تحریمهای آمریکا دارد از کره بهعنوان یکی از شرکای تجاری کشور توقع داریم که به فعالیتهای خود در ایران ادامه بدهند.
عبداللهی افزود: تجربه تاریخی نشان میدهد که شرایط مذکور گذراست و ما باید روابط دو کشور را مانند قدیم ادامه دهیم.
رئیس اتاق تعاون ایران اشاره کرد: بخش تعاون با توجه به اینکه بخش غیردولتی است و وابستگی به دولت ندارد شامل مفاد تحریم نخواهد شد و این فرصت مغتنمی را در اختیار کشور کره قرار میدهد که بتوانند در شرایطی که شرکتهای اروپایی از کشور خارج میشوند تعاملات را افزایش دهند.
عبداللهی گفت: پیشنهاد میکنیم با توجه به اینکه بخش تعاون در تمام بخشهای اقتصاد حضور دارد مشارکت شرکتهای کرهای به سمت تعاونیها معطوف شود.
رئیس اتاق تعاون ایران در بخش دیگری از این نشست به کارگاه آموزشی ۲۹ اکتبر مشترک ایران و کره جنوبی اشاره کرد و گفت: این شروع خوبی است که بتوانیم کارهای بزرگتری انجام دهیم.
رئیس مجلس تعاون کشور اذعان کرد: با توجه به اینکه بخش تعاون ۱۴ میلیون عضو داشته و ۴۰ میلیون از خدمات تعاونیها استفاده میکنند، ظرفیت فرصت مناسبی را برای گسترش تعاملات میان دو کشور فراهم میکند.
عبداللهی همچنین از آمادگی اتاق تعاون برای مطالعه و عملیاتی کردن پیشنهادهای همکاری کشور کره خبر داد.
سفیر کره جنوبی با تأکید بر اهمیت موقعیت ایران به لحاظ استراتژیک از نظر تولید و جغرافیا، ابراز کرد: دولت و شرکتهای کرهای اهمیت حضور در بازار ایران را میدانند.
وی ادامه داد: کره از معدود کشورهایی است که خدمات توسعهای که دریافت کرده بود در کمترین زمان به سایر کشورها برمیگرداند چنانچه میتواند دانش فنی که دریافت کرده است با سایر کشورها منجمله ایران به اشتراک بگذارند.
وی گفت: در حال حاضر رابطه ما تحت تأثیر تحریمهای آمریکا است بهطور قطع سایر حوزهها تحت تأثیر قرار گرفتهاند اما با توجه به اینکه تعاونیها از این تحریمها معاف هستند فرصت خوبی را در اختیار کره قرار میدهد.
سفیر کره جنوبی در ادامه افزود: برگزاری این کارگاه آموزشی علاوه بر تقویت و تحکیم ارتباط اتاق تعاون و کره، در سطح گستردهتر ارتباط دو کشور ایران و کره را افزایش خواهد داد.
رئیس اتاق تعاون ایران در ادامه ۲ پیشنهاد برای گسترش تعاملات اقتصادی ارائه کرد و ابراز کرد: بالغبر پنج میلیون دانشجو در سطح کشور هستند که در حوزه کسبوکار الکترونیک و فضای مجازی و نیازمند بهرهگیری از تجربیات کره استفاده کنیم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: به همین دلیل اولین پیشنهاد برگزاری دورههای آموزشی مشترک میان ایران و کره در حوزههای مذکور است با توجه به اینکه امکان اعزام برای حضور در دورههای آموزشی کوتاهمدت به کشور کره نیز فراهم است میتوان از این امکان بهره برد همچنین در بخش تعاون نیز تعداد زیادی از افراد هستند که آمادگی دریافت این آموزش را در تهران یا سئول را دارند.
وی گفت: با همکاری دو کشور میتوانیم برنامههای آموزشی تهیه و تدوین و عملیاتی کنیم.
عبداللهی در بیان پیشنهاد دوم به سفیر کره جنوبی،گفت: با توجه به اینکه در شرایط تحریم شرکتهای اروپایی و سایر شرکتها فعالیت خود را محدود کردهاند، شرکتهای کرهای با توجه سابقه خوبی که در ایران دارند میتوانند از این فرصت استفاده کنند و تعاملات را گسترش دهند.
رئیس اتاق تعاون گفت: تحریمها شامل بخشهای کمی از اقتصاد کشور است و شامل تمام حوزهها نمیشود و میتوانیم در این حوزه گسترش فعالیت داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از این گفتگو به فعالیت بخش تعاون در بخش صنایع دریایی اشاره کرد و بیان داشت: در حوزه آبزیپروری و صنایع دریایی و با توجه به اینکه ۸۰ درصد آن در اختیار بخش تعاون است، با توجه پیشرفتهای کره در این زمینه، خواستار بهرهگیری از تجربیات متخصصان این کشور هستیم.
سفیر کره جنوبی در پایان این نشست بیان کرد: روابط ایران و کشور کره، فقط اقتصادی و تجاری نیست و این ارتباط فراتر از آن است.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از شرکتهای اروپایی در حال ترک ایران هستند اما شرکتهای کرهای اعلام کردند که در ایران خواهند ماند.
انتهای پیام/4098/
انتهای پیام/