دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نماینده مجلس اعلای عراق:

استعمار اجازه نداد تا عراق پیشرفت کند/ راهپیمایی اربعین عامل وحدت ایران و عراق

نماینده مجلس اعلای عراق گفت: استعمار اجازه نداد تا عراق پیشرفت کند و تا سال‌های طولانی در برابر پیشرفت این کشور ایستاد.
کد خبر : 318584
n82996668-72484749.jpg

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ماجد غماس ابوعارف عصر امروز در نشست تخصصی سلسله جلسات جهان اسلام که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و به همت کانون تصمیم و اقدام نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری این واحد برگزار شد، درباره جایگاه عراق در جهان عرب و اسلام اظهار کرد: کشور عراق به‌دلیل داشتن خصوصیت‌های خاص با دیگر کشورهای منطقه متفاوت است. برخی تلاش کردند وانمود کنند تجربه لبنان یا ایران در عراق کپی‌برداری می‌شود اما این مسئله امکان‌پذیر نیست چون عراق ویژگی‌های خاص خودش را دارد.


وی افزود: البته این ویژگی‌ها مانع مشترکات عقیدتی و تاریخی بین عراق و کشورهای منطقه نمی‌شود.


نماینده مجلس اعلای عراق عنوان کرد: عراق در دهه شصتم قرن 20 میلادی آماده ایجاد تغییر ریشه‌ای و اصلاح‌طلبانه بود اما استعمار اجازه نداد عراق پیشرفت کند و تا سال‌های طولانی در برابر پیشرفت این کشور ایستاد.


ابوعارف با بیان اینکه آمریکا بعد از اشغال عراق نتوانست به اهداف خود در این کشور دست‌یابد، خاطرنشان کرد: آمریکا از حمله به عراق دو هدف عمده داشت که یکی از آنها سیطره بر ثروت‌های عراق و هدف دیگر سیطره بر منطقه بود.


وی ادامه داد: هدف اصلی آمریکا این است که رژیم صهیونیستی را قلب منطقه و جهان قرار دهد و شکست‌های آمریکا باعث شد توطئه‌های زیادی علیه منطقه و عراق ایجاد شود.


نماینده مجلس اعلای عراق با بیان اینکه اکثریت مردم این کشور شیعه هستند و قدرت‌های مختلف از هزار و 400 سال پیش تاکنون اجازه نداده‌اند که اداره امور عراق و حکومت به‌دست این اکثریت شیعی باشد، اظهار کرد: پس از سقوط صدام، شیعیان در عراق توانستند به قدرت برسند که این موضوع به مذاق خیلی از کشورهای عربی منطقه خوش نیامد و باعث شد تا به توطئه‌هایی علیه عراق دست بزنند.


ابوعارف تشکیل حشدالشعبی را نقطه عطفی در تاریخ این کشور دانست و گفت: در سال 2014 عراق با ضعف حکومت مواجه بود، فساد در تمام ارکان ارتش رخنه کرده و به‌همین دلیل ارتش آماده دفاع از این کشور نبود و ارتش جدید براساس ایدئولوژی‌های سیاسی و معنوی درستی شکل نگرفت و افراد دیگری در آن نفوذ کردند که قدرت دفاع در برابر هجوم دشمنان را نداشتند.


وی افزود: در برابر ضعف دولت عراق، نیروی قدرتمند و بسیار منسجم و با اعتقاد قوی با نام داعش تشکیل شد که توانست بر بخش‌هایی از عراق و سوریه به‌تدریج سیطره پیدا کند.


نماینده مجلس اعلای عراق با اشاره به ویژگی‌های داعش تأکید کرد: آنها گروهی کاملاً عقیدتی بودند و عقیده آنها هم شهادت در راه خدا بود و با کمک پولی که برای داعش خرج شد توانستند جوانان زیادی را به خود جذب کنند.


ابوعارف تسلیحات عظیمی را که گروه داعش به آنها مجهز بود، یکی دیگر از توانمندی‌های داعش دانست و گفت: آنها از فناوری بالایی به‌ویژه در زمینه حفر تونل، ایجاد سنگر و ... برخوردار بودند که همین مسائل باعث شد این گروه تکفیری وقتی منطقه‌ای را اشغال می‌کرد، بازپس‌گیری آن بسیار دشوار شود.


ابوعارف خبره بودن در جنگ‌های خیابانی و قدرت رسانه‌ای قوی را از دیگر شاخصه‌های گروه داعش عنوان کرد و گفت: متأسفانه برخی از برادران عراقی هم در دام تبلیغات آنها افتادند و قربانی این نادانی شده و به خاستگاه مناسبی برای این گروه تکفیری تبدیل شدند.


وی با بیان اینکه مهم‌ترین نقطه قوت داعش این بود که توانست بر منابع نفتی عراق و سوریه استیلا پیدا کند، عنوان کرد: در چنین شرایطی داعش با حمایت برخی از کشورها توانست وارد بخش‌هایی از عراق شده و حتی تا مرز بغداد برسد و اگر عراق سقوط می‌کرد، تمام منطقه دچار مشکل می‌شد که این مسئله خواست رژیم صهیونیستی، آمریکا و رژیم‌های عرب منطقه بود.


نماینده مجلس اعلای عراق اضافه کرد: در این زمان مبارزه مردم عراق آغاز شد و فتوای مرجع بزرگ شیعه، آیت‌الله علی سیستانی مبنی بر لزوم جهاد کفایی برعلیه داعش صادر شد تا میلیون‌ها جوان عراقی برای مبارزه با داعش اعلام آمادگی کرده و این‌گونه حشدالشعبی تشکیل شد.


ابوعارف با اشاره به گروه‌های تشکیل‌دهنده حشدالشعبی اشاره کرد: نیروهای جهادی که از گذشته با صدام مبارزه می‌کردند و با جنگ‌های چریکی آشنایی داشتند، سپاه بدر، نیروهای مجلس اعلای عراق، یگان‌های گروه جهادی، نیروهایی که پس از انتفاضه شعبانیه در سال 1991 تشکیل شده و در حورهای عراق حضور داشته، نیروهای صلح، گردان‌های حزب‌الله و سیدالشهداء سازماندهی شده و به عملیات‌های جهادی پرداختند.


وی ادامه داد: داوطلبان مردمی زیادی برای جهاد اعلام آمادگی کردند اما تعدادی از بین آنها انتخاب و دو لشکر به‌نام حضرت عباس و حضرت علی(ع) تشکیل شد. از طرف دیگر طلاب حوزه علمیه نیز در تشکیل حشدالشعبی نقش ویژه‌ای ایفا کردند.


نماینده مجلس اعلای عراق با اشاره به ویژگی‌های حشدالشعبی اظهار کرد: در برابر داعش که یک گروه عقیدتی قوی بود باید نیرویی براساس عقیده شکل می‌گرفت که حشدالشعبی از این ویژگی برخوردار بود.


ابوعارف افزود: حشدالشعبی معتقد بود قبل از آزادی زمین باید انسان را آزاد کرد. داعش وقتی بر مناطق مختلف سیطره پیدا کرد، حشدالشعبی براساس خود این مأموریت را دنبال کرد که برای حفظ جان زنان و کودکان، خود را فدا کند.


نماینده مجلس اعلای عراق با بیان اینکه حشدالشعبی با توانمندی‌هایی که دارد به قدرتی مهم و مؤثر تبدیل شده، عنوان کرد: در حال حاضر آنها از جایگاه استراتژیک در عراق و منطقه برخوردار هستند و توانسته‌اند توطئه‌های آمریکا را در این منطقه به‌خوبی خنثی کنند.


وی با اشاره به ظرفیت راهپیمایی اربعین گفت: مردم ایران و عراق به این حرکت عظیم اهتمام زیادی ورزیده و راهپیمایی اربعین موجب وحدت بین دو ملت شده است. آمریکا و رژیم سعودی پول‌های زیادی خرج کرده تا بین شیعیان ایران و عراق تفرقه ایجاد کند اما این توطئه‌ها با مواضع حکیمانه رهبری انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در برابر عراق در هم شکست و وحدت را بین دو کشور ایجاد کرد.


انتهای پیام/4007/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب