دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پاک‌نیت عنوان کرد:

نمایش ابعاد مختلف روحانیت در «پرده‌نشین»

بازیگر «پرده‌نشین» معتقد است که این سریال ابعاد مختلف روحانیت را به نمایش گذاشت.
کد خبر : 317799

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در روزهایی که هرچه بیشتر شاهد نمایش فضاهای مدرنیته در آثار نمایشی هستیم، سریال‌هایی همچون «پرده‌نشین» با به تصویرکشیدن فرهنگ و معماری سنتی و اسلامی می‌توانند مخاطبان را برای اندک مدتی از فضاهای پرتجمل و پر زرق و برق سریال‌های امروزی دور کرده و دست آنها را در دست تاریخ و فرهنگ اسلامی ـ ایرانی بگذارند. از طرف دیگر با به نمایش درآمدن چنین سریال‌هایی برای مخاطبان برون‌مرزی، فرهنگ بی‌نظیر اسلامی ـ ایرانی بیش از پیش به دیگر کشورها نشان داده خواهد شد که این امر خود، ورای نگاه متعصبانه به موضوع داستان، امتیازی مثبت محسوب می‌شود. به بهانه بازپخش سریال «پرده‌نشین» از شبکه آی‌فیلم عربی با محمود پاک‌نیت، بازیگر این مجموعه  گفتگویی داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.


مکتب اسلام در جامعه فرهنگی ما ریشه‌دار شده است


ما دارای مملکتی هستیم که ریشه در اسلام داریم. از زمانی که مردم ما مسلمان شدند تا به امروز زمان بسیاری می‌گذرد و مکتب اسلام در جامعه فرهنگی ما ریشه‌دار شده است؛ بنابراین اشاعه این نوع کارها و تولید چنین آثاری می‌تواند در معرفی جامعه ما و سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی به دیگران بسیار مؤثر باشد. پرده‌نشین از نظر من یکی از سریال‌های نابی بود که در نمایش این نوع سبک بسیار قوی عمل کرد و در زمان پخش، مردم بسیار به آن علاقه نشان دادند و از هر شبکه‌ای که بازپخش شد هم مورد استقبال بسیاری قرار گرفت.


باید سریال‌ها و فیلم‌هایی ساخته شوند که ریشه‌های ما را به تصویر می‌کشند 


به نظر می‌رسد برای آنکه بخواهیم جامعه ایرانی را نمایش دهیم، سریال‌هایی همچون پرده‌نشین موفق‌تر خواهند بود اما به هر حال نباید فراموش کنیم که جامعه ما جامعه جوانی است و بنابراین نیاز دارد که به مسائل روز هم بپردازد و نمی‌توان از مخاطبان جوان غافل شد؛ بنابراین ضمن آنکه باید سریال‌ها و فیلم‌هایی ساخته شوند که ریشه‌های ما را به تصویر می‌کشند باید ابعاد دیگر جامعه امروز را نیز مورد توجه قرار داد، بنابراین باید هر دوی اینها در کنار هم وجود داشته باشد و نباید یک بعدی عمل کرد. فقط در این صورت است که جوان ما هم فیلم‌ها و سریال‌هایی را تماشا خواهد کرد که به مسائل روز پرداخته‌اند و هم کارهایی را نظاره‌گر می‌شود که به فرهنگ جامعه‌اش مربوط است.


پرده نشین ابعاد مختلف جامعه روحانیت را به نمایش گذاشت


از استقبالی که سریال شد می‌توان اینگونه برداشت کرد که بسیار تأثیرگذار بوده است. گاهی سریالی ساخته می‌شود و درصد کمی از مخاطبان آن را تماشا می‌کنند. این نشان می‌دهد که مردم آن را دوست نداشته‌اند و تأثیری هم نپذیرفته‌اند؛ اما سریالی که درصد قابل توجهی از بینندگان را با خود درگیر می‌کند نشان از تأثیرگذاری دارد. لازم به ذکر است که بگوییم ما هیچگاه نباید به یک مسئله تک بعدی نگاه کنیم. اگر با نگاه تک بعدی پیش رویم قطعاً مخاطبانمان را از دست می‌دهیم. پرده‌نشین سریالی بود که به مسائل به خصوص جامعه روحانیت یک بعدی نگاه نکرد و از زوایای مختلف به آن پرداخت. این سریال ابعاد مختلف جامعه روحانیت را به نمایش گذاشت اما در عین حال حرف اصلی خود را هم زد و همین امر باعث تأثیرگذاری آن شد.


برای من مهم نبود که این شخصیت چقدر بازی دارد


شعیبی با من تماس گرفتند و به دفترشان رفتم و شخصیت را خواندم و پسندیدم. به علاوه برای من مهم نبود که این شخصیت چقدر بازی دارد چون کاراکتر بسیار خاص و کلیدی بود و متفاوت از دیگر کارهای من؛ بنابراین از نقش خودم بسیار راضی بودم و آن را دوست داشتم.


همه شخصیت‌هایی که بازی کردم بسیار جذاب بودند


در این مورد باید بگویم بازیگر، بازیگر است و هر نقشی به او بدهند باید بتواند بازی کند. حالا نظر کارگردان است که فیزیک، چهره، نوع بازی و توانایی من در ایفای کدام شخصیت بهتر است. اگر قرار به نظر من بود جواب می‌دادم که همه شخصیت‌ها بسیار جذاب بودند و دوست داشتم همه آنها را بازی کنم چون به‌طور کل، قصه جذاب و دلنشینی بود و برایم فرقی نداشت چه نقشی به من داده می‌شود. حتی اگر یک نقش کوتاه هم بود من آن را بازی می‌کردم.


همه شیفته شخصیت روحانی‌ای می‌شدند که فرهاد آئیش آن را بازی می‌کرد


از نظر من کل سریال دارای نکات مثبت بود. اینکه ارتباط یک روحانی باید با مردم چگونه باشد. در این سریال یک ارتباط درست و دوست‌داشتنی و صمیمی میان یک روحانی با مردم به نمایش گذاشته شد که به نظرم بسیار جذاب بود، به‌‌طوری‌ که هرکسی این سریال را می‌دید شیفته شخصیت روحانی‌ای می‌شد که فرهاد آئیش آن را بازی می‌کرد و این نشان از تأثیرگذاری این شخصیت بر مخاطبان داشت. حتی برخورد این روحانی با شخصیتی که من آن را بازی می‌کردم هم در نوع خودش بسیار جالب بود. چون کاراکتری که من بازی می‌کردم شخصیتی خاصی بود که علاوه بر نگاه مذهبی‌اش کمی بدخلقی هم داشت و نسبت به روحانیت نظر مساعدی نداشت و آن را بیان هم می‌کرد، اما در طول سریال با برخورد صمیمانه و اخلاقی حاج آقا شهیدی که سمبل یک روحانی درست در جامعه روحانیت بود مواجه شد و نسبت به روحانیت نظر مثبتی پیدا کرد.


مردم ما کم کتاب می‌خوانند


من علاقه دارم «روشن‌تر از خاموشی» کار حسن فتحی دوباره پخش شود، چرا که یک کار تاریخی خوب و تأثیرگذاری بود و از آنجا که مردم ما کم کتاب می‌خوانند و کمتر از تاریخ کشور خودشان اطلاع دارند به چنین سریال‌هایی نیاز است که با استفاده از آن بتوانند اطلاعات مناسب و خوبی را از تاریخ خود به دست بیاورند. «پدر سالار»، «پس از باران» و «روزی روزگاری» هم از این شبکه بازپخش شده است که البته واقعاً بعضی کارها هرچه قدر هم تکرار شوند باز هم کم است.


انتهای پیام/4072/4046/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب