درمان زخمهای مزمن با زخم پوشهای مهندسیشده
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، حامد خداوردی دانشجوی واحد علوم و تحقیقات است که زخم پوشهای مهندسیشده را ساخته است. وی در مورد ضرورت انجام این پژوهش اظهار کرد: زخمهای مزمن زخمهایی هستند که دیر درمان میشوند و یا درمان نمیشوند. شایعترین علل ایجاد زخمهای مزمن، بیماری، عفونت و ایسکمی هستند. در زخمهای مزمن به دلیل از بین رفتن لایه حفاظتی، پوست در معرض محیط بیرون قرار میگیرد و این امر باعث میشود ریسک بالاتری جهت عفونی شدن داشته باشند. ازاینرو زخمهای مزمن نیاز بهفوریت ویژهای جهت درمان و بهبود دارند. زخمهای بستر و دیابتی از شایعترین زخمهای مزمن هستند. در این پژوهش سعی داشتیم زخمهایی که دیر بهبود پیدا میکنند و یا وارد مرحله مزمن شدهاند و درمانپذیر نیستند را درمان کنیم. بررسی عواملی که در بهبود زخمهای پوستی مؤثر هستند و نیز عواملی که سبب میشوند تا زخمها دیرتر درمان شوند و یا اصلاً درمان نشوند، کمک شایانی در حصول نتیجه این پژوهش داشته است.
خداوردی بابیان اینکه روش بهبود زخمهای مزمن شامل دو نوع تهاجمی و غیرتهاجمی است، افزود: در روش غیرتهاجمی استفاده از انواع پانسمان و زخم پوشها، شستشوی زخم، کنترل عفونت و تجویز دارو از جمله اقداماتی هستند که در راستای درمان زخمهای مزمن انجام میگیرد. در این پژوهش تمرکز ما بر استفاده از زخم پوشهای مهندسیشده جهت بهبود فرآیند ترمیم، پیشگیری و درمان زخمهای مزمن پوستی بهصورت غیرتهاجمی است.
وی که این تحقیق را در قالب پایاننامه با عنوان «سنتز و مشخصهیابی سامانه کنترل و تنظیمکننده PH محل زخم بر پایه آلژینات» انجام داده است، درباره نوآوری این تحقیق گفت: در خارج از کشور نمونههای مشابه مانند پانسمانهای بر پایه عسل و سیتریک اسید وجود دارد، اما این زخمپوش برای اولین بار در دنیا با هدف درمان مهندسی شده زخمهای مزمن سنتز شده است. این زخمپوش بر پایه آلژینات (پلیمر طبیعی استخراج شده از جلبک دریایی) سنتز شده و یک هیدروژل با قابلیت جذب ۵۰۰ برابر وزن خود است. نمونهها بهصورت استریل سنتز شده و مشخصهیابی شدهاند. تستهای زیست سازگاری، رفتار تورمی و جذب، تأثیرگذاری بر رشد، تکثیر و مهاجرت سلولهای پوستی از جمله موارد بررسیشده این زخمپوش است.
وی افزود: این زخمپوش در حال حاضر فقط بهصورت InVitro (آزمایشگاهی) روی ردههای مختلف سلولی تستشده که در تمام موارد شاهد افزایش رشد، تکثیر و مهاجرت سلولهای فیبروبلاست بودیم. علاوه بر آن، این زخمپوش قادر است با نامساعد کردن محیط پیرامون خود رشد باکتریها را کاهش دهد؛ در نتیجه میتواند از عفونی شدن زخمها نیز جلوگیری کند.
خداوردی در مورد تجاریسازی این زخم پوش نیز گفت: در صورت حمایت و جذب سرمایهگذار، امکان تجاریسازی این زخمپوش با یک پنجم هزینه نمونههای مشابه خارجی وجود دارد. لازم به ذکر است که این نمونه برای اولین بار سنتز شده و نمونه همانندی از آن وجود ندارد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/