موشکهای سپاه پاسخ جدی به آمریکا بود
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدرضا باهنر صبح امروز در نشست خبری که در خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی (آنا) برگزار شد، ضمن تسلیت ایام عزاداری ماه محرم و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دوران دفاع مقدس به حادثه تروریستی اهواز اشاره کرد و این عملیات را حرکتی کور عنوان کرد.
وی افزود: در آستانه هفته دفاع مقدس مردم اهواز با یک هجمه تروریستی روبهرو شدند و شماری از هموطنان شهید و زخمی شدند که جای تأسف دارد. مقام سیاسی و نظامی کشور نیز وعده داده بودند که انتقام این خونها را خواهند گرفت، خوشبختانه نیروهای دفاعی با یک حرکت مقتدرانه، عالمانه و دقیق با حمله موشکی خود به مقر تروریستها انتقام خون این عزیزان را گرفتند و این حمله موشکی ضرب شستی به حکومتهای توطئهگر منطقه بود.
حمله موشکی سپاه هشداری برای دستاندازان به منافع ایران بود
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: این حمله موشکی هشداری برای آینده است کسانی که بخواهند به منافع ایران دست دراز کنند، به یقین بدانند اگر دستی به سوی میهن اسلامی ما دراز شود، این دست قطع خواهد شد و بسزای اعمالشان خواهند رسید.
وی ادامه داد: برخی از مقامات آمریکایی به دنبال دریوزگی هستند و به حمایت از تروریستها میپردازند و یکی از مقامات آمریکا پیغام داده بود ما را جدی بگیرید، ما هم با پرتاب این موشکها به آنها پاسخ دادیم که ما جدی هستیم و حضورتان را جدی گرفتیم، آثار جدی گرفتن ما را به چشمان تنگتان ببینید.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا، مبنی بر اینکه با توجه به نزدیک شدن ضربالأجل آغاز تحریمهای آمریکایی و تعلل اروپا در تعیین تکلیف با برجام، استفاده از ظرفیتهای اقتصادی آسیای شرقی به عنوان ظرفیتی بالقوه برای کشور مطرح شده، ثمرات کار اقتصادی در آسیای شرقی برای کشور چگونه خواهد بود و چه مزایایی نسبت به غرب دارد؟، تصریح کرد: در تنظیم روابطمان با کشورهای مختلف دنیا اعم از روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری، باید به دنبال منافع حداکثری خودمان باشیم و به طور طبیعی وقتی با کشوری تعامل میکنیم، نمیتوانیم توقع داشته باشیم، آنها دست از منافع اقتصادی و سیاسی خود بردارند تعامل با کشورها نوعی بده -بستان است و قاعدتاً کسی برای رضای خدا کرا نمیکند.
وی با تأکید براینکه قرار نیست در کمک و همکاری کردن با دیگر کشورها، از منافع ملی خودمان کوتاه بیاییم و یا از این منافع دست برداریم، تصریح کرد: مذاکرات، مراودات و تعامل بادیگر کشورها همواره حول منافع ملی میچرخد. قدرت دیپلماسی کشور در حوزه عمومی و رسمی در جایی بروز میکند که به آنها ثابت کنیم ارتباط سیاسی و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران برایشان چه منافعی را در برخواهد داشت. بنابراین در یک معادله ساده میتوان اینگونه نتیجه گرفت که اروپا چند صد میلیارد دلار تعامل اقتصادی با آمریکا را با 10 میلیارد دلار رابطه با ایران معاوضه نمیکند.
ترامپ زبان دیپلماسی نمیفهمد
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین اضافه کرد: آقای ترامپ و هیأت حاکمه آمریکا نگاهشان تاجر مسلک است و زبان دیپلماسی را نمیفهمند و نسبت به آن تجربه ندارند. ترامپ و یارانش حتی برای خود آمریکاییها هم یک هیأت حاکمه نوظهور هستند و گافهای سیاسی هر روزه اینها در مجامع بینالمللی برکسی پوشیده نیست.
وی با اشاره به سخنرانی رئیسجمهور آمریکا در سازمان ملل گفت: سخنان وی در سازمان ملل مضحکه همه سران کشورها شد و نمیدانم ملت آمریکا چگونه حقارتهای این هیأت حاکمه را چگونه تحمل میکنند. اینها تاجر مسلک هستند، بهگونهای که اگر صبح معاملهای میکنند میخواهد تا عصر سود آن را ببرند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه معادلات سیاسی و فرهنگی میان ملل، مسئله روز و ماه نیست، تأکید کرد: بعضی منافع، استراتژیک و بلند مدت است و بعضی برای دهههای آینده برنامهریزی میشود. اینها را هیات حاکمه کنونی آمریکا فهم ندارد. اما اروپاییها قاعدتا این را میفهمند و به همین دلیل مذاکراتمان را با آنها ادامه میدهیم البته با شرط.
کشورهای آسیای شرقی نمیتوانند برای خوراک پیشران اقتصادی خود معطل آمریکا باشند
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین اضافه کرد: در هر صورت اقتصادهای نوظهوری مانند چین، کره، مالزی و هند یکی از خوراکهای پیشران اقتصادشان، انرژی است و قطعا نمیتوانند این نیازشان را براساس خرید و فروشهای آمریکا از آن طرف جهان انجام دهند.
باهنر با بیان اینکه چین و آمریکا رقبای بزرگی برای یکدیگر هستند و اروپاییها هم این را میبینند، تصریح کرد: باید مذاکره با کشورهای همسایه و آسیای شرقی را جدی بگیریم. البته از اروپاییها هم انتظار غیرمترقبهای نداریم و با آنها مذاکره تفهیم میکنیم که منافعشان با ایران در منافع زودگذر خلاصه نمیشود. درست است آمریکا با چین و اروپا هزار میلیارد دلار مراودات تجاری و اقتصادی دارد، اما این نیاز فقط نیاز چین و اروپا نیست، آمریکا به این مراودات نیازمندتر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آمریکا نمیتواند از معاملات هزار میلیاردی خود با چین صرفنظر کند گفت: اینها متوجه هستند که تهدیدهای ترامپ، مدبرانه و حساب شده نیست بلکه تهدیداتی بازاری است.
باهنر با تأکید براینکه ایران مذاکراتش با اروپا ادامه میدهد، اما قطعا ارتباطات با شرق را هم تقویت میکند، گفت: منافع ایران ابتدا در کشورهای منطقه تعریف میشود.
بدعهدی طرفهای برجام در حافظه دنیا میماند
دبیرکل جامعه مهندسین تصریح کرد: اینکه میگویند 13 آبان تحریمهای آمریکا آغاز میشود، حرف تازهای نیست و اتفاق جدیدی نمیافتد. ترامپ دو مقطع سه ماهه و 6 ماهه برای تحریمهای اولیه و ثانویه اعلام کرده است، اما بسیاری از تحریمهایش را خیلی وقت است علیه ایران آغاز کرده، لذا سیزدهم آبان قرار نیست اتفاق جدیدی بیفتد.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه وقتی نفت ایران به فروش برسد و پول آن راحت به کشور بیاید، مشکل دیگری نداریم گفت: بدعهدی طرفهای برجام در حافظه تاریخی دنیا خواهد ماند. اکنون به لحاظ حقوقی و حقیقی احدی در دنیا نیست که کار ترامپ در خروج از برجام را تایید کند و آن را امری مدبرانه بداند، حتی هیأت حاکمه آمریکا هم معتقد است این رفتارهای ترامپ، سیاستهای در دراز مدت آمریکا را تباه میکند. بنابراین هیچ چیز نمیتواند ملت ایران را از ادامه راه باز دارد.
نگاه استاتیک به غرب باید اصلاح شود
وی با بیان اینکه ما در تعامل با همه کشورها از چین گرفته تا اروپا به دنبال منافع ملی خودمان هستیم خاطرنشان کرد: اگر ما در داخل کشور یک نگاه استاتیک به سمت غرب داریم، حتما کارشناسان و دولتمردان باید نگاهشان را در این مورد اصلاح کنند.
باهنر اضافه کرد: این نگاه که ما تنها میتوانیم با غرب کار کنیم و با شرق نمیتوانیم، نگاه غلطی است که باید اصلاح شود ما باید هر کجای دنیا، ولو به سین، منافع ملی خودمان را دنبال کنیم.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین درباره اینکه آیا قدرت دیپلماسی کشور تاکنون توانسته ظرفیتهای لازم برای ارتباط در کشورهای دیگر را فراهم کند یا خیر بیان کرد: ارتباط با دیگر کشورها موضوعی صفر و 100 نیست؛ این یک فرآیند است و تا آنجایی که من سراغ دارم فعالیتهای دیپلماتیک کشور چه به لحاظ عمومی و رسمی بسیار توسعه پیدا کرده که البته کافی نیست.
وزارت امور خارجه وظیفه خود را در دیپلماسی سیاسی خلاصه نکند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: توصیهای که به وزارت امور خارجه داریم اینکه عموما وظیفه خودش را در دیپلماسی سیاسی خلاصه نکند. مسئولیت وزارت امور خارجه باید جامع و توأمان باشد.
وی اضافه کرد: سفیری که به کشورهای دیگر میرود، اگر ظرف دو سال نتوانست در ارتباط اقتصادی ایران با آن کشور تحولی ایجاد کند، این موضوع باید حتما در رزومه کاری وی ثبت و ضبط شود.
نهضت حذف دلار باید در دنیا پیش رود
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه یکی از اهرمهای اصلی آمریکا برای فشار به جمهوری اسلامی موضوع دلار است، ایجاد پیمانهای پولی دوجانبه با کشورهای آسیای شرقی مانند روسیه، چین و ترکیه و حذف دلار از مبادلات تجاری، تا چه اندازه میتواند در دور زدن تحریمهای آمریکایی موفق باشد، گفت: این مسئله بسیار تاثیرگذار است و این نهضت باید در دنیا شکل بگیرد و پیش رود. اکنون بسیاری از طرفهای تجاری آمریکا به این حس رسیدهاند که تکروی آمریکا افزایش یافته است. پیش از این، آمریکا شعاردهنده جهانی شدن اقتصاد بود، اما امروز هیأت حاکمه آن صریح و روشن بحث اقتصاد آمریکا را مطرح میکند و اقتصاد آمریکا را بالاتر از دیگر کشورها میخواهد و این چرخشی در دیدگاههای اقتصادی هیات حاکمه آمریکاست و به نظرم سیستم بروکراسی آمریکا این دور زدن را تحمل نخواهد کرد و دیر یا زود این فکر صرفا تجاری را از هیأت حاکمه آمریکا حذف خواهد کرد.
باهنر با اشاره به اینکه حاکمیت دلار چندین بار تاکنون در دنیا فاجعه ایجاد کرده است بیان کرد: رکود 2008 ابتدا در آمریکا اتفاق افتاد و بلبشویی را در اقتصاد آمریکا به وجود آورد و بعد در کشورهای شرق آسیا و خاور دور هم آثارش دیده شد که این معضل دلار حتما تلنگری به حاکمان دنیا خواهد زد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: پیمانهای دوجانبه و چند جانبه و استفاده از ارزهای مجازی در بعضی از کشورها در حال توسعه و پیشرفت هست، در عمل یکی از راهکارهای مقابله با تکروی و فخر فروشی آمریکاست.
نمایندگان مجلس در مواردی مظلوم واقع شدهاند
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا برخی نمایندگان بعد از طرح استیضاح امضای خود را پس میگیرند، و نظر شما در مورد چنین رفتارهایی در مجلس چیست، گفت: این موضوع جامعهشناسی بسیار دقیق و ظریف از روحیه نمایندگان است. نقدهایی را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی وارد میدانم، اما به نظرم نمایندگان مجلس در مواردی مظلوم واقع شدهاند. متاسفانه باید این را اقرار کنیم که برخی در اهرمهای نظارتی مجلس از سوال، تذکر، تفحص، استیضاح و حتی رای اعتماد به ظاهر بحثی را مطرح میکنند، اما نیت گوینده و اقدامکننده چیز دیگری است.
وی افزود: بارها و بارها استیضاح وزیری در صحن مطرح شده، اما این امضا در لابی پس گرفته میشود و رسانهها هم بهگونهای وانمود میکنند که نماینده برای پس گرفتن امضا، زدوبندی انجام داده است. شاید حقوحسابی گرفته شده باشد، اما این حق و حساب چیزی نیست که مردم فکر میکنند، بهطور مثال ممکن است نمایندهای با مدیر کل فلان وزارتخانه در استان مشکلی داشته و معتقد باشد که عملکرد این مدیرکل در پیشبرد پروژههای استان ضعیف است و باید تغییر کند. بر همین اساس استیضاح او را امضا میکند. بعد وزیری که استیضاحش مطرح شده به این نتیجه میرسد که آن مدیر کل را تغییر دهد. این امر نماینده مربوطه را قانع میکند و باعث میشود امضای استیضاح خود را پس بگیرد، این دلیل را نمیتوان در متن استیضاح قید کرد، اما انعکاس آن در افکار عمومی ناخوشایند است که باید فکری برایش بشود.
باهنر تصریح کرد: اگر بخواهیم بررسی کنیم که اینگونه رفتار اصولاً صحیح است یا خیر، باید بگویم شاید به اصل رفتار نقد داشته باشم، اما چیزی که به مخاطبان القا میشود که نمایندگان مجلس اهل لابیگری و زد و بند هستند صحیح نیست.
انتهای پیام/