قرار نیست طرح شفافیت آرا با دورویی عدهای ابتر بماند
سارا عاقلی در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره طرح شفافیت آرا اظهار کرد: یکی از کارکردهای شفافیت آرا در کنار تمام مزیتهایی که دارد این است که مسیر مطالبه را هموار میکند. وقتی من بهعنوان شهروند بدانم که نمایندهام در مجلس، به طرحی که با آن مخالفم و نقد جدی به آن دارم چه رأیی داده میتوانم از او مطالبه کنم.
وی افزود: در صورت شفافیت آرا، مطالبه تسهیل و منطقی میشود، اما وقتی شفافیتی وجود ندارد نمایندگان رأی خود را مخفی کرده و راه برای دورویی باز میشود.
دبیر سیاسی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه شفافیت به معنی دسترسی مردم به اطلاعاتی است که راجع به موضوعی اتفاق میافتد گفت: پیشرفت فضای مجازی به مطالبه شفافیت، دامن زده و باعث شده جامعه بهدنبال این مطالبه باشد.
عاقلی ادامه داد: شفافیت صرفاً خاص مجلس نیست و باید قوه قضائیه، دستگاههای اجرایی، شهرداریها، استانداریها و ... را در بر بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: اما با این وجود شفافیت در مجلس از اهمیت بیشتری برخوردار است به این دلیل که مجلس محلی است که مفهوم مردم سالاری دینی را به ظهور میرساند و نمیشود نماینده مجلس تصمیم خود را از مردم مخفی کند.
دبیر سیاسی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت گفت: نماینده پیش از آنکه به طرحی رأی دهد قاعده این است که درباره آن موضوع و طرح مطالعه کرده باشد، از یک پژوهشی بهرهمند شده باشد و همچنین با یک منطق و استدلالی رأی داده باشد پس اگر با این مسیر رأی داده دلیلی ندارد رأی خود را مخفی نگه دارد.
عاقلی با بیان اینکه شفافیت میتواند بهعنوان ابزار بازدارنده، مانع ایجاد فساد شود گفت: همچنین ابزاری است که مسئولان را پاسخگو میکند. شفافیت آرا بر مردم و مسئول تأثیرگذار است. مردم را ملزم به پیگیری، مشارکت و نظارت همگانی کرده و باعث میشود مسئول پاسخگوتر باشد.
وی افزود: نماینده وقتی خود را در اتاق شیشهای تصور کند، میداند تصمیمی که اتخاذ میکند باید براساس منطق باشد بهدلیل اینکه باید به مردم پاسخگو دهد. مسئول مردمی و نظارت همگانی مزیت طرح شفافیت است که به مشارکت و نقش مردم و به کارآمدی مسئولان ضریب میدهد.
دبیر سیاسی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت اظهار کرد: این استدلال که طرح شفافیت آرا باعث پوپولیستی شدن مجلس میشود سخن عبث و بیهودهای است. اتفاقاً با اجرای این طرح سیر مطالبه کانالیزه میشود و به جامعه و مردم جایگاه نظارت همگانی میدهد و مردم خودشان را برای پیگیری، مسئول میدانند.
عاقلی اضافه کرد: طبق آییننامه داخلی مجلس، آرا مخفی است. طرحهای مختلفی در سالهای اخیر به هیأت رئیسه مجلس ارائه شده که در خواست تغییر آییننامه و شفافشدن آرا را داشته است. متأسفانه طرح شفافیت آرا به دلیل نبود شفافیت، تصویب نشد و یک سوم تعداد نمایندگانی که برای این طرح اعلام آمادگی کرده بودند هم به یک فوریت آن رأی ندادند.
وی عنوان کرد: صحبتی از سوی مسعود پزشکیان عضو هیأت رئیسه مجلس مطرح شده بود مبنی براینکه موضوع طرح شفافیت خلاف آییننامه داخلی است. اتفاقاً این طرح ارائه شد که آییننامه اشتباه را تغییر دهد؛ اصلاح همه جا لازم است.
دبیر سیاسی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه مجلسی که اصلاح در آییننامه داخلی خود را نمیپذیرد، چگونه میتواند قانون اساسی را اصلاح کند گفت: اگر نمایندگان معتقدند باید از طریق قانونگذاری مسیر را اصلاح کنند، اصلاحات را از موارد انضباطی خودشان آغاز کنند.
عاقلی با تقدیر از نمایندگانی که جسورانه از این طرح حمایت کردند گفت: قرار نیست این طرح با دورویی یک عده، ابتر بماند. این طرح به شکل داوطلبانه کلید زده میشود و همه نمایندگانی که معتقدند با طرح شفافیت آرا موافق بودند میتوانند پای کار باشند تا این طرح بدون تصویب صرفاً در یک اقدام داوطلبانه اجرا شود.
وی در ادامه گفت: دفاتر تحکیم وحدت در سطح کشور پیگیر این موضوع هستند و اعضای تشکلها در شهرهای مختلف از نمایندگان خود مطالبه کرده و آنها را تشویق میکنند تا به این طرح مردمی روی بیاورند.
دبیر سیاسی اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در پایان عنوان کرد: چندین بار سعی کردهام با پروانه سلحشوری نماینده مردم تهران در مجلس در این زمینه صحبت کنم که علیرغم شعارهای زیبایی که میدهند حاضر به صحبت و تعامل با مردم شهرشان نیستند برعکس آقای دلیگانی که توانستیم صحبت و تعامل خوبی با وی داشته باشیم.
انتهای پیام/4007
انتهای پیام/