دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
صادقی:

طرح شفافیت نباید اهرمی برای فشار به نمایندگان مجلس باشد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: نباید طرح شفافیت اهرمی برای فشار به نمایندگان مجلس باشد.
کد خبر : 330446

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی خبرگزاری آنا، محمود صادقی عصر امروز در برنامه مناظره عملکرد مجلس دهم  که در پردیس علوم پایه دانشگاه تهران برگزار شد؛ گفت: نباید طرح شفافیت اهرمی برای فشار به نمایندگان مجلس باشد؛ باید این موضوع موردتوجه قرار گیرد که طرح شفافیت آرا نباید بر آزادی نمایندگان تأثیر بگذارد و سبب جوسازی علیه نمایندگان شود. تعدادی از نمایندگان از سوی گروه‌های فشار تهدید می‌شوند.


وی بابیان این‌که رئیس مجلس که باید نقش سخنگوی مجلس را داشته باشد، افزود: فرآیندهایی در تنزل جایگاه مجلس  در ادوار اتفاق افتاده است که افزایش قدرت و اختیارات رئیس مجلس یکی از نتایج آن است؛ این افزایش اختیارات یکی دیگر از نقاط ضعف مجلس شورای اسلامی است؛ در حال حاضر تشکیلات اداری مجلس بسیار گسترده و پیچیده شده است و درواقع این تشکیلات گرداننده مجلس هستند و حتی نواب رئیس مجلس در این تشکیلات نقشی ندارند.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اشاره کرد: درگذشته رأی‌گیری از نمایندگان مجلس توسط قیام و قعود انجام می‌شد که شفافیت بیشتری داشت و با الکترونیکی شدن رأی‌گیری، قدری از این شفافیت کاسته شد.


صادقی با اشاره به عملکرد مجلس دهم در حوزه شفاف‌سازی تصریح کرد: تاکنون دو طرح در راستای شفاف‌سازی آرای نمایندگان به مجلس ارائه‌شده است که فوریت یکی از این طرح‌ها رأی نیاورد اما اصل طرح در نوبت بررسی قرار دارد که متأسفانه بعضی از رسانه‌ها فضاسازی کردند تا مجلس را مخالف با کل شفاف‌سازی نشان دهند.


وی اضافه کرد: شفافیت آرا به ارتقای کیفیت مجلس کمک می‌کند؛ البته اکنون نیز تعدادی از نمایندگان در هنگام بررسی طرح، در بحث‌ها مشارکت ندارند و در صحن علنی مجلس در حال طی کردن راهروهای مجلس یا صحن علنی هستند. هم‌اکنون بخشی از آرای نمایندگان به‌صورت داوطلبانه ثبت می‌شود اما منتشر نمی‌شود که با موافقت هیأت‌رئیسه مجلس به‌دنبال شفاف‌سازی این آرا هستیم.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فقدان نظام حزبی باعث عدم شفافیت و ایجاد افراد ژله‌ای در مجلس شده است که در رأی‌گیری برای انتخاب رئیس مجلس به‌سمت اصولگرایان گرایش دارند و در بعضی دیگر از رأی‌گیری‌ها به‌سمت اصلاح‌طلبان گرایش پیدا می‌کنند.


وی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که چرا پس از چهار نوبت استیضاح، هر بار رأی بیشتری اخذ می‌کرد گفت: بعضی از نمایندگان از ابزار نظارتی خود سوءاستفاده می‌کنند و گاهی با دریافت امتیازات برای حوزه انتخابی خود از حق قانونی استیضاح صرف‌نظر کرده و امضای خود را پس می‌گیرند.


انتهای پیام/4085/4060/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب